Toneel

Toneel is op Beekvliet een begrip! Elk jaar weer is het publiek laaiend enthousiast. Leerlingen met talent voor toneelspelen, dans en muziek kunnen meedoen aan het brugklastoneel of het (grote) toneel.

Brugklastoneel
In de brugklas krijgen alle leerlingen het vak drama. Bij dat vak leer je enkele basisvaardigheden en improvisatietechnieken, maar er wordt nog geen grote voorstelling gemaakt. Voor wie acteren leuk vindt en graag eens in een echte toneelproductie wil staan, hebben we het Brugklastoneel. De audities worden rond de herfstvakantie gehouden en de uitvoering vindt plaats in april. In de tussentijd wordt er wekelijks op donderdagmiddag gerepeteerd onder leiding van regisseuse Rose-Marie Bedaux. Het uitgangspunt van het toneelstuk is meestal een klassiek Grieks werk; we zijn tenslotte een gymnasium, nietwaar? Natuurlijk wordt alles wel in een modern jasje gestoken. Afgelopen jaren speelde het Brugklastoneel de prachtige voorstelling Icarus, over een jongen die dacht dat hij kon vliegen, en het klassieke stuk Antigone, een meisje dat moest kiezen tussen gehoorzaamheid of vasthouden aan haar principes. Afgelopen schooljaar speelde het Brugklastoneel het stuk Ifigeneia Koningskind: moet je als koning kiezen voor het geluk van je dochter of voor het geluk van je land? Het publiek zat met kippenvel te kijken.
Meedoen met het Brugklastoneel? Geef je dan op bij mevrouw Roefs!
Contactpersoon: Mw. Roefs: e.roefs@gymnasiumbeekvliet.nl.

Toneel
Leerlingen uit klas 2 tot en met 5 kunnen deelnemen aan het (grote) Toneel. Het stuk wordt elk jaar bewerkt of geheel geschreven door regisseuse Sofie van der Vleuten. De toneelgroep repeteert elke dinsdagavond van 19.00 tot 21.30 uur. Voordat je auditie komt doen, moet je je natuurlijk wel even bedenken dat we van je verwachten dat je elke dinsdag beschikbaar bent. In de eerste weken van het schooljaar gaat Sofie de klassen rond om de audities aan te kondigen. Er zijn aparte audities voor spel, muziek en dans. De uitvoeringen, drie avonden achter elkaar, zijn meestal eind mei of begin juni.

De stukken die het Toneel speelt, zijn erg afwisselend: zo was SPROOKJE maar dan anders (2013) een stuk vol humor, terwijl Het is altijd wel ergens nacht (2014), een stuk over de donkere kanten van de middelbare school, juist erg aangrijpend was. Ten Liefde! (2015) was juist weer een hyper-actueel stuk en bij Snorro tussen de Cacti (2016) en Odyssee (2017) vlogen de lasso's, rubberboten en lachsalvo's in het rond!
Contactpersoon: dhr. S. Faas: s.faas@gymnasiumbeekvliet.nl.

GEEF JE NU OP VOOR DE AUDITIES VOOR HET TONEEL
Op 3 en 10 oktober vinden de audities plaats voor het Toneel! Klik op onderstaande banner voor het aanmeldformulier!

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel