Nieuwsarchief

Onder de nieuwe titel 'Onwijs!' vindt in het voorjaar weer de jaarlijkse muziekavond plaats. Sinds de vorige editie is het karakter van deze avond "unplugged", hetgeen betekent dat de muziek zoveel mogelijk akoestisch ten gehore wordt gebracht, met slechts een paar microfoons om het geluid te versterken. Ben je muzikaal en vind je het leuk om op te treden? Geef je dan voor 22 februari per mail op voor de audities bij mw. Jansen.

Lees verder

Een delegatie van Beekvliet nam van 24 tot 29 januari deel aan de THIMUN, de The Hague Model United Nations. Merel van Benthem uit 5C doet verslag: 

Lees verder

Negentien van onze leerlingen hebben deelgenomen aan de eerste ronde van de wiskundeolympiade. Vijf van hen hebben dat zo goed gedaan dat zij zich hebben geplaatst voor de tweede ronde. Bjorn Johannesson (klas 5) en Joep van Keulen (klas 4) deden dat met een perfecte score van 36 punten. Casper Mornout (klas 5), Anton van der Struijk (klas 5) en Jesper Kapteijns (klas 3) scoorden resp. 32, 31 en 29 punten en plaatsten zich daarmee ook voor de volgende ronde. Voor allemaal een fraai resultaat.

De nieuwsmail van februari is uit. U leest hem hier.

Het was weer een drukbezochte Open Dag! Maar liefst 460 gezinnen hebben een informatiepakketje in ontvangst genomen. We danken alle bezoekers voor de belangstelling! Dank ook aan de vele leerlingen die vandaag als vrijwilliger hebben geholpen! De foto's van de dag staan al in ons fotoalbum!
Zit je in groep 7/8 en wil je nog een keertje op Beekvliet sfeer komen proeven? Kom dan naar één van onze snuffelmiddagen in februari!

Op vrijdag 22 januari hebben de leerlingen van klas 4 een bezoek gebracht aan de Radboud Universiteit Nijmegen in het kader van de Radboud Try-out. 

Lees verder

De nieuwsmail van januari is uit. U leest hem hier.

Het is de taak van de onderwijsinspectie om de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs te bewaken en te bevorderen. Dat doet ze onder andere door het visiteren van onderwijsinstellingen. Donderdag 7 en vrijdag 8 januari kwamen twee inspecteurs een kijkje nemen op onze school. Ze volgden beiden wat lessen in zowel de onder- als bovenbouw en spraken daarnaast met enkele mentoren, vakdocenten en leerlingen, met de zorgcoördinator, de MR en de schoolleiding. In het afsluitende gesprek was de inspectie positief in haar voorlopige oordeel. De inspectie was lovend over zowel de kwaliteit van het onderwijs als de betrokkenheid van onze medewerkers en onze leerlingen bij de school, en was zeer tevreden over de vakkennis van de docenten en de actieve houding van de leerlingen in de lessen. Met dit voorlopige oordeel zijn we natuurlijk erg content. Over circa twee maanden ontvangen we het definitieve inspectierapport.

Lees verder

Foto's van het skikamp staan op de site. Twee foto's haalden NOS in beeld: wintersporten op de groene piste.

Afgelopen jubileumjaar heeft Beekvliet zich ingezet voor Stichting Edukans, de stichting die zich inzet voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Met het sponsorgeld van de triatlon, alle donaties die daarnaast nog zijn gedaan en met de kerstactie bij elkaar opgeteld, konden we aan Edukans tijdens de kerstviering een cheque overhandigen ter waarde van € 16.500,-!! Wat een prachtig resultaat!

Lees verder

In de week voorafgaand aan de vakantie hebben de leerlingen van klas 1C en 1D bij Frans gewerkt aan een prachtige kerstkaartenactie: ze schreven in het Frans zelfgemaakte kerstkaarten naar kinderen die in het ziekenhuis in Lille verblijven. De berichtjes van onze leerlingen aan hun leeftijdsgenootjes waren ontroerend en hartverwarmend! Vraiment magnifique!!


Dankbaar kijken we terug op 200 jaar Beekvliet en vol vertrouwen zien wij uit naar het nieuwe jaar.
Leerlingen en medewerkers van Gymnasium Beekvliet wensen u een gelukkig kerstfeest en een voorspoedig 2016.
Carla Faassen, rector

Maandag 7 december gingen onze leerlingen van het Econasium naar De Nederlandsche Bank (DNB) te Amsterdam. Ze maakten tijdens de excursie kennis met de taken en de werkwijze van DNB. Floris van Lier (5D) blikt terug op wat hij beschouwt als "het leukste Econasiumuitstapje tot nu toe!"

Lees verder

De uitslag van de Beverwedstrijd is bekend, althans voor de beste 50% van de leerlingen; de uitslag van de anderen wordt vanuit de organisatie niet gepubliceerd. Uit de resultaten blijkt dat de meesten van onze leerlingen tot deze 50 procent behoren, en dat is leuk. Vier Beekvlieters hebben zich geplaatst voor de finale, die op een zaterdag in februari gehouden wordt. Deze vier zijn Willem van Aken (brugklas), Joep van Keulen en Kevin Sun (klas 4) en Max Michiels (klas 6). Van harte gefeliciteerd met de finaleplaats en veel succes in februari! Als je je eigen score wilt vinden, klik dan hier.

Samen met partnerscholen uit het Schotse Edinburgh, het Zweedse Huskvarna en het Duitse Schwanewede neemt Beekvliet dit en komend schooljaar deel aan het Erasmus + Programme van de Europese Unie (voorheen Comenius Project). Het project met de naam "The Employment Guarantee: A European Challenge" bestaat uit vier bijeenkomsten, elk gehouden op één van de partnerscholen. Op dinsdag 8 december vertrokken tien Beekvlieters uit klas 4 naar Schwanewede, een plaatsje in de buurt van Bremen, voor de eerste van de vier bijeenkomsten. Naast bezoek aan bedrijven en universiteiten stonden ook ook workshops over relevante thema’s op het programma, bijvoorbeeld over projectmanagement en eTwinning, een Europees communicatienetwerk tussen scholen. De lokale pers in Duitsland besteedde al aandacht aan het project in een mooi artikel. Maandag 14 december komen de leerlingen weer thuis.
Lees verder
Pagina 10 van 28Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer