Nieuwsarchief

Een aantal derdeklassers volgde de afgelopen weken de verbredingsmodule diergeneeskunde. Dierenarts Simon van de Berg van dierenarts@home schotelde de leerlingen als laatste les interessante casus voor: als voorbereiding op hun excursie van donderdag 23 februari naar de Faculteit Diergeneeskunde en het Proefdierlab in Utrecht besteedde hij veel aandacht aan ethiek met betrekking tot dierenwelzijn, en dan met name op het gebied van proefdieren. De leerlingen werden daarbij behoorlijk uitgedaagd met pittige vraagstukken. Daarnaast was er ook tijd voor wat praktijkonderwijs: de leerlingen konden aan de slag met allerlei hechttechnieken! Omgaan met de naald en draad uit het hechtsetje bleek voor sommige deelnemers nog een hele uitdaging!

Lees verder

Op vrijdag 10 februari brachten alle vierdeklassers naar de Radboud Universiteit in Nijmegen om deel te nemen aan de Radboud Try-out Day. Op deze middag kregen ze een rondleiding over de campus en volgden ze colleges om meer inzicht te krijgen in hun profielkeuze. Niet alleen Beekvliet deed mee aan dit programma; vele scholen kwamen op deze informatiedag af. Alle bezoekende vwo-leerlingen uit klas 4 kregen een prijsvraag voorgeschoteld: maak een snapchat-foto waarin het motto van de universiteit, 'change perspective!' op een originele manier wordt verbeeld. Linde Lokin, Dieuwke Jollema Gorter en Veerle Voorsluis kwamen van alle deelnemers met hun foto als winnaars uit de bus met hun originele creatie. Wil je hem zien? 

Lees verder

Wessel van Nahuijs uit 3E heeft zich geplaatst voor de nationale finale van de IJSO! De IJSO, International Junior Science Olympiad, is een wedstrijd op het gebied van science voor havo- en vwo-leerlingen van 15 jaar of jonger. In de Jacobikerk in Utrecht hoorden Wessel in het bijzijn van een trotse dhr. Van Aarle dat hij tot de beste 24 deelnemende leerlingen van Nederland behoort! Hij kreeg als bewijs van zijn prestatie twee certificaten en een goodie bag, maar dus ook een ticket voor de nationale finale op 7 april op de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Wessel, van harte gefeliciteerd en heel veel succes in de finale!

Lees verder

Onze nieuwsmail van februari is uit. U leest hem hier.

De eerste twee weken van februari kunnen de leerlingen uit klas 4, 5 en 6 die het vak kunst volgen een workshop zeefdrukken volgen bij het Grafisch Atelier in Den Bosch. De eerste vier groepen hebben heel enthousiast deze workshop gedaan. Wie wil dat nu niet... zelf je eigen ontwerp op een T-shirt drukken?!

Lees verder

GEZOCHT: ouders en oud-leerlingen van Beekvliet of andere geïnteresseerden (iedereen is welkom!) die op onze beroepenavond van dinsdagavond 4 april willen komen vertellen over hun huidige beroep en de weg ernaartoe. We zoeken uiteraard een breed aanbod van beroepsbeoefenaars! Interesse en tijd? Vul dan vóór 17 februari a.s. het aanmeldformulier in. Begin maart zullen de decanen dan op basis van het binnengekomen aanbod een keuze maken en met iedereen contact opnemen. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze decanen.

Op zondag 29 januari was onze Open Dag, en wat was het weer gezellig druk! Er zijn maar liefst 456 informatietasjes uitgedeeld; dat betekent dat er ongeveer net zoveel nieuwsgierige basisschoolleerlingen met hun ouders een bezoek hebben gebracht aan Beekvliet als vorig jaar. Ze kregen in de aula een plakje zelfgebakken cake (brugklassers, bedankt voor het bakken!! De uitslag van de cakebakwedstrijd staat bij 'lees verder'.), konden genieten van optredens of lesjes Latijn, drama en gym volgen, ze konden meedoen met science en scheikunde, maar vooral heel veel over Beekvliet ontdekken tijdens de speurtocht onder leiding van Odysseus. We willen hierbij alle collega's en alle leerlingen bedanken voor hun bijdrage om van deze Open Dag weer een geslaagde middag te maken! 
Heb jij onze Open Dag bezocht? Misschien sta je wel in ons foto-album!

Lees verder

Donderdag 26 januari kregen de vierde klassen in het kader van de lessen maatschappijleer namelijk bezoek van Lianne v.d. Aa, Gestels gemeenteraadslid en Stijn Steenbakkers, lid van de Provinciale Staten. Enthousiast vertelden zij over hun passie voor politiek.

Lees verder

In het kader van LOB (Loopbaan Oriëntatie Begeleiding) nemen alle vierdeklassers op vrijdag 10 februari deel aan de Radboud Try Out Day van de Radboud Universiteit Nijmegen. Er wordt een M- en N-stroom-specifiek programma aangeboden, met informatie over studeren aan de universiteit in het algemeen. Tevens volgen de leerlingen een college en worden zij rondgeleid op de universiteitscampus. Terugkomst op school is rond 14.45 uur.

Leerlingen die deelnemen aan de verbreding kunnen komende weken een gevarieerd programma volgen: Dhr. Hanenberg zal voor een groep van dertien verbreders lessen verzorgen waarin getraind zal worden voor de wiskundige Kangoeroewedstrijd. Vrijdag 27 januari start Simon van de Berg, oud-leerling van Beekvliet en zelfstandig dierenarts, een module diergeneeskunde voor een groep van twaalf derdeklassers. Op maandag 30 januari nemen twaalf tweede- en derdeklas verbreders deel aan een workshop presentaties geven. Deze populaire workshop wordt voor de derde keer gegeven door Tim Mooren, ook oud-leerling van Beekvliet.


HOERA! De vlag kan uit! Beekvliet heeft het predicaat 'Excellente School 2016-2018' gekregen! Bestuursvoorzitter van OMO Eugène Bernard en wethouder van onderwijs Alexander van den Dungen kwamen de ochtend van 23 janauri dit mooie nieuws op school brengen. Enkele leerlingen namen samen met de rector het predicaat en de vlag in ontvangst. Een week eerder kende Elsevier in het 'beste scholen-onderzoek' Beekvliet al het eindoordeel goed toe.

Lees verder
Samen met drie partnerscholen uit het Duitse Schwanewede, het Zweedse Huskvarna en het Schotse Edinburgh neemt Beekvliet in schooljaren 2015-2016 en 2016-2017 deel aan het Erasmus + Programme van de Europese Unie (voorheen Comenius Project). Het project met de naam "The Employment Guarantee: A European Challenge" bestaat uit vier bijeenkomsten in twee schooljaren, elk gehouden op één van de partnerscholen. De laatste editie is inmiddels in volle gang! Vrijdag 20 januari zijn tien leerlingen afgereisd naar het Schotse Edinburgh. 
Lees verder

De derdeklassers van Gymnasium Beekvliet hebben een bijzondere week achter de rug. Van maandag 16 t/m donderdag 19 januari hebben zij zich beziggehouden met de Essche Stroom. Dit riviertje kan bij extreem hoogwater leiden tot ernstige overstromingen, zoals in 1995. Ter voorkoming hiervan werkt Royal Haskoning DHV aan herinrichting van de omgeving. Leerlingen verdiepten zich in het kader van loopbaanoriëntatie (LOB) in de gevolgen hiervan voor hun interessegebied. De eerste foto's van hun bezigheden staan al in ons fotoalbum

Lees verder

Wat hebben we weer genoten van het skikamp! Bauke Geerts deelt hier zijn belevenissen, en Marcia van Eijk, Sanne van den Boogaard, dhr. Leering, dhr. Vrijhoeven en dhr. Teulings hebben hun foto's en een video ingestuurd.

Lees verder

De nieuwsmail van januari is uit. U leest hem hier.

Pagina 4 van 28Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer