Nieuwsarchief
Eén of twee keer per maand organiseert de sectie l.o. twee sporttoernooien: eentje voor leerlingen van klas 1-2 en eentje voor leerlingen van klas 3-6. Hockey, badminton, (panna-)voetbal, tafeltennis, basketbal, softbal, het komt allemaal aan bod. Je kunt natuurlijk eenmalig meedoen, maar leuker is het om deel te nemen aan het onderling klassement: bij elke activiteit worden punten verdeeld op basis van deelname, sportiviteit, en prestatie; de speler van de week verdient extra punten voor de klas. Op het einde van het schooljaar wordt er gekeken welke klas de meeste punten heeft behaald en wie er met de prijzen vandoor gaat. 
Lees verder
De dagen worden snel korter en dat betekent dat veel leerlingen binnenkort weer kilometers door het donker naar school fietsen. Goede zichtbaarheid op de fiets is daarom van groot belang. Vandaar dat op donderdag 3 november vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland naar Beekvliet kwamen voor de actie 'Ik val op!'
Lees verder
Donderdag 20 oktober kwam oud-leerling Tim Mooren terug naar Beekvliet; niet om les te volgen, maar om les te geven! Hij gaf aan twaalf verbreders uit klas 2 en 3 een workshop presenteren, waarbij deze leerlingen zich bewust zijn geworden van hun uitstraling en grote stappen hebben gezet in hun wijze van presenteren. Het was een intensieve en leerzame dag. Binnenkort geeft Tim deze workshop aan nog twee groepen.
Lees verder

Het rooster voor de proefwerk- en SE-week in november staat op de site; u kunt het hier vinden. Wijzigingen voorbehouden.

Op een gymnasium krijg je Nederlands, Engels, Latijn, Grieks, Frans en Engels. Maar... ¡Ay, caramba! Die zes talen waren voor 27 verbreders uit klas 2 en 3 nog niet genoeg en dus schreven zij zich in voor de verbredingsmodule Spaans! Woensdag 18 oktober was de eerste les en bracht docente Spaans mevrouw Mickers de leerlingen de grondbeginselen bij van deze wereldtaal. De cursus loopt tot en met februari. ¡Deseamos a todos los estudiantes la mejor de las suertes!

Er heeft een aantal wijzigingen in het calendarium plaatsgevonden:
- de presentatieavond van het Project Europese Eetculturen van klas 2 is verplaatst van vrijdag 4 naar vrijdag 25 november;
- de excursies voor klas 1 en 2 naar respectievelijk Xanten en Aachen zijn verplaatst van woensdag 7 naar vrijdag 9 juni;
- ook de toetsdag voor klas 4 en 5 is verplaatst van woensdag 7 naar vrijdag 9 juni.

De nieuwsmail van oktober is uit. U leest hem hier.

We feliciteren Rivaldo van de Westelaken uit klas 3: hij is dit weekend Nederlands kampioen karten in de klasse 125cc-minimax geworden! Van harte gefeliciteerd!!

De schoolgids voor dit schooljaar is gereed en is hier te downloaden.

Toneel is op Beekvliet een begrip! Elk jaar weer is het publiek laaiend enthousiast. Leerlingen van klas 2 t/m 5 met talent voor toneelspelen, dans en muziek kunnen meedoen het (grote) toneel. Vanaf nu kun je je opgeven om auditie te doen! De audities vinden plaats op dinsdagavond 11 en 18 oktober van 19.00-21.30 uur. Ook de repetities zijn op dinsdagavond. 

Altijd al de chacha, salsa, Engelse wals, jive of een andere stijldans willen leren? Geef je dan op bij dhr. Guerrero! Hij wil dit schooljaar een danscursus starten voor leerlingen uit de bovenbouw (docenten ook welkom!) en is benieuwd hoeveel geïnteresseerden er zijn. 

Lees verder

Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), het overkoepelende onderwijsbestuur waartoe ook Beekvliet berhoort, bestaat dit jaar 100 jaar. Dat viert OMO onder andere met een Romereis, waaraan per OMO-school drie vierdeklassers mogen deelnemen. Vóór de vakantie konden geïnteresseerde (toen nog) derdeklassers een brief schrijven aan de rector om te solliciteren. Jip de Man, Linde Lokin en Simon Knüwer (allen 4A) zijn de gelukkigen en zullen van 13 tot 18 november 2016 deelnemen aan de jubileumreis van OMO naar de Italiaanse hoofdstad. Buon viaggio!

In verband met de warmte draaien we woensdag 14 en donderdag 15 september 40-minutenrooster. Op vrijdag zakt de buitentemperatuur en zijn de lestijden weer volgens het normale schema. 

Op woensdag 7 september komt de schoolfotograaf om alle brugklassers op de foto te zetten. Natuurlijk maakt hij ook een klassenfoto. Trek iets vrolijks aan, dan worden het hartstikke leuke foto's! Aansluitend krijgen de leerlingen hun kluisje toegewezen.

Op maandag 5 september start het nieuwe schooljaar weer, maar alleen nog voor onze medewerkers. De leerlingen mogen nog één dag extra genieten van de zomervakantie: we verwachten hen pas weer op dinsdag 6 september terug op school. Om 9.15 uur worden de brugklassers door hun mentoren ontvangen. Aansluitend begint om 9.30 uur voor klas 1 en 2 de jaaropening in de aula; daarna gaan de klassen met hun mentor uiteen. Voor klas 3 en 4 begint het programma om 10.30 uur; klas 5 en 6 verwachten we om 12.30 uur. Op woensdag 7 september starten de lessen volgens het lesrooster om 8.30 uur.

Als u wilt weten wat uw kind te wachten staat in het nieuwe leerjaar, leest u dan de informatie over de 

jaarlaag van uw zoon en/of dochter. Een overzicht van alle vakanties voor het komend schooljaar vindt u hier.
Pagina 6 van 28Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer