Nieuwsarchief

Gymnasium Beekvliet wenst alle leerlingen, hun ouders en familie, alle medewerkers en hun gezinnen, en iedereen die zich verbonden voelt met onze school een heel fijne zomervakantie toe! Rust goed uit en tot ziens in september!

Onze docente muziek, mw. Jansen, heeft deelgenomen aan de World Choir Games in Sochi met het Fontys Jazzkoor. En hoe! In de categorie jazz behaalden ze goud en werden ze WERELDKAMPIOEN! We feliciteren alle zangers en hun dirigent met deze bijzondere prestatie, en in het bijzonder mw. Jansen! 

Vandaag kregen we ook de uitslagen van de Goethe-examens binnen: alle elf deelnemende leerlingen zijn geslaagd op B1-niveau! Tien van hen kregen zelfs de beoordeling 'zeer goed' bij het onderdeel lezen! Gefeliciteerd allemaal met jullie prachtige resultaten!

Wat een prachtige resultaten kregen we binnen over de examens Delf en Cambridge! Alle vierdeklassers die deelnamen aan het examen Delf Frans zijn geslaagd voor hun ERK B1-certificaat; een slagingspercentage dus van 100%! Bij Cambridge Engels zijn 59 vierdeklassers geslaagd voor hun Advanced-examen (ERK C1) en 23 vijfdeklassers haalden het prestigieuze Proficiency-examen (ERK C2). Wij zijn erorm blij met deze fantastische uitslagen! Alle leerlingen hebben een ware topprestatie geleverd waar ze met recht trots op mogen zijn!

Op maandag 18 juli organiseert een groepje enthousiaste leerlingen uit klas 5 van 16.30 tot 23.30 uur een LAN-party voor leerlingen uit klas 2 t/m 5. Op een LAN-party gamen leerlingen op hun eigen apparatuur tegen elkaar. De leerlingen hebben inmiddels een e-mail met informatie en een inschrijfformulier ontvangen. De contactpersoon van de organisatie is Jeroen van Riel uit klas 5.

Lees verder

De nieuwsmail van juli is uit. U leest deze laatste editie van dit schooljaar hier.

De uitslagen van de examens in het tweede tijdvak zijn bekend, en wat zijn we trots! Bijna 97% van al onze examenkandidaten is geslaagd en deze leerlingen mogen op 7 juli om 16.00 uur hun gymnasiumdiploma in ontvangst nemen! In de afgelopen 20 jaar was dat percentage maar één keer eerder zo hoog, maar dat was toch ook al wel weer even geleden: volgens het decanaat was dat in 2004. Daarnaast vieren we dat twaalf leerlingen cum laude geslaagd zijn en dat drieëntwintig leerlingen een Socratescertificaat ontvangen, omdat ze een 7,5 of hoger gemiddeld hebben gehaald. Onze zesdeklassers van nu hebben dus een prestatie van formaat geleverd! We feliciteren alle geslaagden, hun ouders en het hele team van Beekvliet met dit bijzondere resultaat!

De zomer is weer begonnen! Dat betekent zon, strand en zee! Omdat het weer in Nederland op dit moment behoorlijk eigenwijs is, bouwen wij de aula om tot een tropisch Hawaïaans strand als decor voor het onderbouwfeest van klas 1 t/m 3 op dinsdag 19 juli! Haal die Hawaï-hemden en hoela-rokjes maar uit de kast! Het feest begint om 19.30 uur en eindigt om 23.30 uur. Kaartjes zijn te koop tijdens pauze op 8, 11, 12 en 13 juli en kosten €3,50. Consumpties zijn te koop voor €1,-. Aloha!

Lees verder

Donderdag 16 juni was een spannende dag voor alle examinati: die dag hoorden onze zesdeklassers de uitslag van hun examens. We zijn heel trots dat we meteen 90% van alle kandidaten mochten feliciteren met het behalen van hun gymnasiumdiploma! Onze felicitaties gaan natuurlijk ook uit naar hun ouders. Alle geslaagden kregen als cadeautje een vlag om uit te hangen. Enkele leerlingen gaan binnenkort proberen om met een herexamen alsnog te slagen. We wensen hen heel veel succes bij de voorbereidingen! 

Geert Schulpen (6c) heeft de nationale Scheikundeolympiade gewonnen! Björn Johannesson (5c) werd als beste vijfdeklasser van Nederland zesde. We zijn uitermate trots op de prestatie van deze twee! 

Lees verder

De laatste week van mei was klas 3 op Luxemburgkamp. Niet alleen docenten gaan mee als begeleiders, maar ook enkele enthousiaste vijfde- en zesdeklasers nemen deel aan het kamp om de leerlingen bij te staan op hun zware hikes. Op deze manier kon het gebeuren dat broer Thijs (klas 6) en zus Jeanneke (klas 3) deelnamen aan hetzelfde kamp. Hoe kijken zij beiden terug?

Lees verder

Zaterdag 11 juni werd de Partnersscholen Tentoonstelling in het Noordbrabants Museum geopend. Op deze tentoonstelling hangt werk van leerlingen, geïnspireerd op het werk van Jan Fabre en Jeroen Bosch. Vijfdeklassers Luna Eissing, Max Gosens, Sanne van de Westelaken, Marieke Bergman, Margy ten Have en Karolina de Vries hebben als groep meegedaan aan de door het Noordbrabants Museum uitgeschreven opdracht. Hun werk is tot 18 september te bezichtigen.

Lees verder

De nieuwsmail van juni is uit. U leest hem hier.
In de nieuwsmail staat een foutje: de uitslag van de herexamens van klas 6 wordt niet op 5 juli, maar op 1 juli bekend gemaakt.

Bij de finales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, zijn Floor van Uden, Nienke van Son, Ruben Garssen en Bart van den Lindenberg Nederlands kampioen badminton geworden! Wat een fantastische prestatie! Zowel het jongens- als meidenhockeyteam behaalde een derde plaats in het toernooi. Allemaal van harte gefeliciteerd!! 

Van 1 tot en met 3 juni nemen Geert Schulpen (6C) en Anouk Maurix (6D) deel aan de finale van de sterrenkundeolympiade aan de Universiteit Leiden. Vanaf volgende week woensdag (8 juni) zullen Geert en Björn Johannesson (5C) meedoen aan de nationale finale van de scheikundeolympiade (beste 20 van Nederland), die aan de Radboud Universiteit in Nijmegen wordt gehouden. De beste vier mogen naar de internationale olympiade, eind juli in Tbilisi, Georgië. We wensen ze alle drie veel succes! 

Lees verder
Pagina 7 van 28Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer