Nieuwsarchief

Op 11 juni om 12:00 uur wordt in Het Noordbrabants Museum de Partnerscholen Tentoonstelling 2016 geopend. Ook werken, geïnspireerd op het werk van kunstenaars Jan Fabre en Jheronimus Bosch, gemaakt door leerlingen van Beekvliet is daar te zien. Als (groot)ouder van onze school mag u die dag met uw zoon of dochter gratis het museum in.

Lees verder

In verband met een studiemiddag voor het personeel van Beekvliet hebben de leerlingen op 7 juni les tot en met het 5e lesuur. Na 13.00 uur zijn de leerlingen vrij.

Het tweedaagse Dommelproject voor klas 2 ging maandag 30 mei van start. De bedoeling van dit vakoverstijgende project was dat de leerlingen bij onder andere biologie, science, geschiedenis, aardrijkskunde en wiskunde onderzoek zouden doen aan de oevers van de Dommel. Helaas gooide het noodweer op maandagochtend roet in het eten. Van regen schrikken de leerlingen niet terug, maar toen het begon te onweren, werden de leerlingen in verband met de veiligheid teruggestuurd naar school. Het programma is inmiddels aangepast: de leerlingen werken de onderzoeksresultaten binnen uit. Morgen dag 2 van het project; we zullen zien of de weergoden ons dan gunstiger gezind zijn.

In verband met structurele roosterwijzigingen zijn er enige wijzigingen aangebracht in de proefwerkroosters van klas 1, 2 3 en 4. De nieuwe versies staan vanaf nu ter download op deze pagina.

De nieuwsmail van de maand mei is uit. U leest hem hier.

De Inspectie van het Onderwijs heeft op 7 en 8 januari 2016 een onderzoek uitgevoerd op Beekvliet om een oordeel te kunnen uitspreken over de kwaliteit van het onderwijs op onze school en over de naleving van wet- en regelgeving. Daarmee geldt dit onderzoek ook als het bezoek dat de inspectie op alle scholen voor voortgezet onderwijs eens in de vier jaar aflegt. De bevindingen van dit onderzoek kunt u vinden bij de downloads.

Er staan weer nieuwe fotoalbums op de site, met foto's uit Rome, Griekenland en van de LSD. Heb je zelf nog leuke foto's van een van de reizen (Derby, Londen, Berlijn, Krakow, Rome, Griekenland) die je hier wil delen, stuur ze dan door naar webmaster@gymnasiumbeekvliet.nl.

Onze talenten Anouk Maurix, Jeroen van Riel, Björn Johannesson en Geert Schulpen hebben deelgenomen aan de tweede ronde van verscheidene olympiades en met enorm succes! Er zijn zelfs finaleplaatsen binnengesleept!

Lees verder

De leerlingen van klas 5 verzorgen ook dit jaar voor enkele brugklassen een excursie in de regio in verband met hun praktische opdracht die zij uitvoeren voor hun schoolexamendossier. Op maandagmiddag 9 mei doen ze dat voor klas 1B; op dinsdagmiddag 10 mei voor klas 1A en 1C. Aan deze excursies nemen slechts drie eerste klassen deel, omdat er te weinig leerlingen in klas 5 aardrijkskunde in hun pakket hebben om voor alle brugklassen excursies te organiseren.

Lees verder

De vlucht die onze Romegangers richting Düsseldorf brengt, heeft een uur vertraging. De oorspronkelijke ophaaltijd van 1.30 uur vannacht zal dus later komen te liggen. Houdt u de berichtjes van uw zoon/dochter in de gaten voor de juiste ophaaltijd (de reisleiding geeft die aan hen door): zo staat u niet voor niets in de nacht te wachten aan het hek en kan iedereen meteen naar huis als de vertraging alsnog meevalt.

Op donderdag 21 april viert klas 6 de Laatste Schooldag (LSD). Heeft u die dag een afspraak op school? Houdt u er dan rekening mee dat u waarschijnlijk geen gebruik kunt maken van het parkeerterrein.

Deze week worden onze vierdeklassers ondergedompeld in de klassieke cultuur: wie Latijn volgt, doet dat tijdens lange wandelingen in Rome en Ostia Antica, terwijl de leerlingen met Grieks een bustoer maken langs Athene, Delphi en over de Peloponnesos. U kunt met beide groepen digitaal meereizen: de latinisten plaatsen foto's op ons twitteraccount en de graeci houden hier op de site een dagboek bij; wilt u dat lezen, klik dan op 'lees verder'.

Lees verder

De leerlingenraad organiseert op vrijdag 15 april een besloten filmavond voor klas 1-2. De avond begint om 19.00 uur en zal tussen 21.30 en 22.00 uur afgelopen zijn. Kaartjes kosten € 2,50 (incl. een consumptie). Er wordt gezorgd voor frisdrank, popcorn en suikerspin; consumpties kosten € 1,-. De leerlingen kunnen kiezen uit de films Mean girls, Abduction, Life as we know it en Die hard.

Hurray! Achtenzestig leerlingen uit klas 3 zijn geslaagd voor hun First Certificate Exam voor Cambridge Engels; dat is een slagingspercentage van 95%! Congratulations to you all!! 

De nieuwsmail van april is uit. U leest hem hier.

Pagina 8 van 28Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer