Nieuwsarchief

De presentatie met de informatie over de Romereis kunt u hier vinden.

Op vrijdag 8 april is er voor klas 1 t/m 3 weer een onderbouwfeest. Het feest begint om 20.00 uur en eindigt om 23.30 uur. Het thema is ‘James Bond’. De entree bedraagt €3,50; de verkoop van entreekaartjes vindt deze week tijdens de grote pauzes in de aula plaats. Het onderbouwfeest is een besloten feest en wordt gehouden in de aula op onze school. 

Lees verder

Op 31 maart werd de aula omgetoverd in een muziekcafé. Het was weer tijd voor de jaarlijkse muziekavond, ditmaal onder de nieuwe naam Onwijs! Het programma telde drie blokken van vijf á zes acts en bood voor ieder wat wils: van singersongwritersongs tot instrumentaal tot stevige rock.

Lees verder

Per 1 april is dhr. Van Mill, docent Engels, de nieuwe afdelingsleider van klas 2 en 3. Sinds 1 augustus 1997 was dhr. Huijbregts met veel plezier en toewijding afdelingsleider van klas 2 en 3. Op zijn verzoek is hij de afgelopen drie jaar meer lessen Nederlands gaan geven en werd de coördinatie van klas 2 tijdelijk overgenomen door mw. Van der Aa. Nu geven zij samen het stokje over aan dhr. Van Mill. Wij wensen hem vanaf deze plek veel succes bij zijn nieuwe functies als afdelingsleider klas 2 en 3 en als lid van de schoolleiding.

De eerste week van maart hebben Kris van Boxtel, Noor van Dijk, Chloé Jacob, Babs Konijnenberg, Daan Rozemeijer en Kevin Sun uit klas 4 met veel plezier en enthousiasme deelgenomen aan het International Student Leadership (ISLI) in Oberwesel am Rhein, Duitsland.

Vijf dagen lang zijn de leerlingen ondergedompeld in een internationale omgeving en leerden ze samen met 180 leerlingen uit negen verschillende landen over de verschillende aspecten van leiderschap. Met trots delen we mee dat Babs Konijnenberg door de organisatie van de conferentie is uitgekozen om volgend jaar Nederland te vertegenwoordigen en als student regent bij te dragen aan de organisatie van ISLI 2017.

Lees verder

De proefwerkroosters voor het derde trimester kunt u hier downloaden.

Op 22 maart ging een groepje verbreders uit klas 2 op excursie naar Eindhoven. In het Philipsmuseum speelden ze in teams van vier het spel Mission Eureka. Elk team kreeg daarvoor een iPad ter beschikking. Door middel van uitdagingen, puzzels en spellen met kennisvragen leerden de leerlingen meer over onder andere de werking van led-verlichting en röntgen.

Lees verder

Vrijdag 18 maart namen zes leerlingen van Gymnasium Beekvliet deel aan het landelijk examen van het ‘Honours Programma van de Gymnasia’. Alle zes deelnemers slaagden en rondden daarmee een uitdagend driejarig traject succesvol af. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder

De nieuwsmail van maart is uit. U leest hem hier.

Een aantal verbreders uit klas 2 en 3 heeft zich de afgelopen tijd bezig gehouden met de rechtspraak. Ze kregen een gastles, waarin ze onder meer een rechtzaak naspeelden, en brachten een bezoek aan de rechtbank in Den Bosch.

Lees verder

Op uitnodiging van cricketvereniging MOP uit Vught hebben we vrijdag 19 februari met vier teams deelgenomen aan de Cambridge Cup. Beekvliet vaardigde maar liefst vier teams af naar dit toernooi, waarvan er eentje zelfs de finale wist te winnen!

Lees verder

Het digitale aanmeldingsformulier voor nieuwe leerlingen staat online! Klik hier voor meer informatie over de aanmeldprocedure en het aanmeldingsformulier.

Van 22 t/m 28 februari reizen tien vierdeklassers naar Huskvarna (bij Jönköping) in Zweden in het kader van het Erasmus+-project. Het Erasmus+-project is een door de EU gesponsord project voor middelbare scholieren uit Europese landen, waarbij de leerlingen onderzoek doen naar de mogelijkheden van internationale vervolgopleidingen en internationale beroepsmogelijkheden. Dit project heeft de titel "The Employment Guarantee: a European Challenge". De leerlingen zullen samen met leerlingen uit Zweden, Duitsland en Schotland vier bedrijven en een universiteit bezoeken en de resultaten daarvan verwerken ter voorbereiding van een informatiemarkt die in de vier landen zal worden georganiseerd aan het einde van het schooljaar 2016-2017.

Tot aan de meivakantie staan er verschillende excursies gepland naar Het Noordbrabants Museum waar de grote overzichtstentoonstelling van Jeroen Bosch wordt gehouden. De eerste en tweede klassen en de leerlingen met een M-profiel en de leerlingen van klas 5 en 6 die het vak kunst volgen, gaan de expositie bezoeken en wel op de volgende dagen:

Lees verder

Op 18 februari hebben we in de personeelskamer de eerste leerlingen die geslaagd zijn voor WiDaF in het zonnetje gezet. WiDaF staat voor Wirtschaft Deutsch als Fremdsprache en richt zich op het verwerven van de Duitse taal met de nadruk op handel en economie. Mevr. van Wersch, onze collega Duits, is in Nederland voorlopig nog de enige docente die dit programma mag aanbieden. De zesdeklassers hebben het programma afgerond op C1-niveau, en één van hen, Laurien Broeders, had zelfs het hoogste C2-niveau weten te bereiken! We zijn natuurlijk hartstikke trots op deze eerste lichting! Uit handen van de rector ontvingen de leerlingen in het bijzijn van het aanwezige personeel hun certificaat. 

Pagina 9 van 28Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer