Beste leerling van groep 8,

Wanneer je leerkracht van groep 8 een advies heeft gegeven over de voor jou geschikte schoolsoort, kun je je aanmelden bij de school van je voorkeur.

Om op Beekvliet toegelaten te kunnen worden, heb je een positief advies van de basisschool nodig: VWO of HAVO/VWO*.

• Heb je een VWO-advies gekregen? Na binnenkomst en controle van gegevens worden leerlingen met een VWO-advies over het algemeen* aangenomen.

• Heb je een HAVO/VWO-advies, dan bespreekt en beslist de toelatingscommissie van Gymnasium Beekvliet of je aangenomen wordt. In dat geval adviseren wij ook op een andere school aan te melden.

* We kijken uiteraard voor alle leerlingen of we de begeleiding die in specifieke situaties nodig is kunnen bieden (en meestal is dat het geval; bij twijfel kunt u contact opnemen met de afdelingsleider klas 1, mevr. Roefs).

Wat moet je doen om je aan te melden?

De aanmelding vindt dit jaar volledig online plaats. In het digitale aanmeldformulier vul je samen met je ouder(s)/verzorger(s) alle gegevens in die wij van je nodig hebben. Vervolgens plannen wij een digitaal intakegesprek met jullie in om alvast kennis te maken en de laatste zaken door te spreken.

Wanneer zijn de aanmeldmomenten op Beekvliet?

Op 22, 23 en 24 maart 2021 vinden de online intakegesprekken plaats. Tijdens of na je aanmelding wordt je gevraagd om je voorkeuren op te geven voor dit gesprek. Wij sturen je dan een uitnodiging via Microsoft Teams.

• 22 maart tussen 18:00 u. en 20:00 u.
  • 23 maart tussen 18:00 u. en 20:00 u.
  • 24 maart tussen 15:00 u. en 17:00 u.

Elders uitgeloot?

Dan kun je op een later moment alsnog naar Beekvliet komen om je bij ons aan te melden.
In verband met de gewijzigde aanmeldprocedure wordt dit extra aanmeldmoment nog gepland.

Na de aanmelding

Na de aanmelding leggen we contact met alle basisscholen om over alle bij ons aangemelde leerlingen informatie op te vragen. We zorgen ervoor dat we alle gegevens krijgen die nodig zijn om te kunnen besluiten over je toelating. Daar hoort ook een gesprek met je leerkracht van de basisschool bij.

Zo spoedig mogelijk na de aanmelding krijg je een brief over de toelating.

Als je bent toegelaten, ben je op 9 juni 2021 van harte welkom. Die middag ga je kennismaken met je nieuwe klassenleraar (mentor) en je klasgenoten. Ook krijg je alvast de gymkleding en nog wat schriftelijke informatie, onder meer over het bestellen van schoolboeken.

Heb je vragen? Bel of mail me!

Eva Roefs

Afdelingsleider klas 1

e.roefs@gymnasiumbeekvliet.nl

Ga direct naar het aanmeldformulier.

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel