Aanmelding

Beste leerling van groep 8,


Wanneer je leerkracht van groep 8 een advies heeft gegeven over de voor jou geschikte schoolsoort, kun je je aanmelden bij de school van je voorkeur. 


Om op Beekvliet toegelaten te kunnen worden, heb je een positief advies van de basisschool nodig: VWO of HAVO/VWO*. 


- Heb je een VWO-advies gekregen? Na binnenkomst en controle van gegevens worden leerlingen met een VWO-advies over het algemeen* aangenomen.

- Heb je een HAVO/VWO-advies, dan bespreekt en beslist de toelatingscommissie van Gymnasium Beekvliet of je aangenomen wordt. In dat geval adviseren wij ook op een andere school aan te melden.

* We kijken uiteraard voor alle leerlingen of we de begeleiding die in specifieke situaties nodig is kunnen bieden (en meestal is dat het geval; bij twijfel kunt u contact opnemen met de afdelingsleider klas 1, mevr. Roefs). 


Wat moet je doen om je aan te melden?

Je kunt je in schooljaar 2020-2021 op Beekvliet aanmelden op 8 en 9 maart (19.00-21.00 uur) en op 10 maart (15.00-16.00 uur) 2021 door bij ons een aanmeldformulier in te vullen. Je dient ook het volgende mee te nemen:

- advies van je basisschool met de handtekening van je leerkracht (een digitaal advies van je basisschool zonder handtekening volstaat ook);
- kopie van je (geldige) identiteitsbewijs;
- overdrachtsformulier en/of onderwijskundig rapport indien je school NIET met een digitaal overdrachtsformulier werkt;
- (nieuw) de contactgegevens van je huisarts en tandarts (naam, adres, telefoonnummer) als je die niet uit je hoofd weet en je het aanmeldformulier op school wil invullen. 


Kan ik de aanmelding ook digitaal doen? 

Voor een groot gedeelte wel! Als je alle gegevens alvast thuis laat invullen door je ouders, dan duurt de aanmelding op Beekvliet minder lang: dan hoef je alleen nog maar tijdens de aanmeldmomenten naar Beekvliet te komen om te controleren of wij alle gegevens goed hebben verwerkt. Wij printen het formulier voor je uit en vragen één van je ouders na de controle om deze te ondertekenen; je hoeft het formulier dus niet zelf uit te printen. Je moet natuurlijk nog wel de documenten, die we hierboven hebben genoemd, meenemen. 


Elders uitgeloot?
Dan kun je op woensdag 17 maart 2021 alsnog naar Beekvliet komen om je bij ons aan te melden. Dat kan tussen 15.00 en 16.00 uur.
Als je je vóór 12.00 uur digitaal aanmeldt, ligt er een uitgeprint aanmeldformulier klaar. Als dat niet lukt, kun je het formulier ter plekke invullen. We vinden het wel fijn wanneer je vooraf even telefonisch contact opneemt met Beekvliet: dan zorgen we ervoor dat er iemand klaar staat om jou en je ouders te ontvangen.


Na de aanmelding

Na de aanmelding leggen we contact met alle basisscholen om over alle bij ons aangemelde leerlingen informatie op te vragen. We zorgen ervoor dat we alle gegevens krijgen die nodig zijn om te kunnen besluiten over je toelating. Daar hoort ook een gesprek met je leerkracht van de basisschool bij.

Zo spoedig mogelijk na de aanmelding krijg je een brief over de toelating.

Als je bent toegelaten, ben je op 9 juni 2021 van harte welkom. Die middag ga je kennismaken met je nieuwe klassenleraar (mentor) en je klasgenoten. Ook krijg je alvast de gymkleding en nog wat schriftelijke informatie, onder meer over het bestellen van schoolboeken.

Contact

Heb je vragen? Bel of mail me!

Eva Roefs

Afdelingsleider klas 1 

e.roefs@gymnasiumbeekvliet.nl

073-55 12 213


Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer