U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Beekvliet-team naar nationale finale EUSO
Bericht geplaatst op: 14-12-2014


Het Beekvliet-team bestaande uit Leon Kamp (5A), Anouk Maurix (5D) en Geert Schulpen (5C) heeft zich geplaatst voor de nationale finale van de European Union Science Olympiad (kortweg EUSO), de practicumolympiade in de vakken biologie, natuurkunde en scheikunde, waaraan teams van drie leerlingen (jonger dan 17 jaar) kunnen deelnemen. Zij danken hun finaleplaats aan het feit dat ze op vrijdag 12 december winnaar werden van de voorronde die werd gehouden op de Hogeschool Arnhem/Nijmegen (HAN) in Nijmegen. Bij de EUSO-voorrondes wordt kennis van de exacte vakken getest via experimenten, die zo snel en nauwkeurig mogelijk moeten worden uitgevoerd en waaruit wetenschappelijk verantwoorde conclusies moeten worden getrokken. Naast de vakkennis wordt ook samenwerking en verslaglegging in het eindoordeel meegenomen.

Leon, Anouk en Geert mogen nu gaan deelnemen aan de nationale EUSO-finale, die in het weekend van 30 en 31 januari wordt gehouden aan de RU Groningen. De beste twee teams van deze finaleronde mogen Nederland gaan vertegenwoordigen op de internationale EUSO, die eind april in Oostenrijk zal worden gehouden. We wensen ze alvast veel succes in de finale!

Overigens wordt volgende week, op 19 december, nog een EUSO-voorronde gehouden op de Radboud Universiteit Nijmegen; daar zullen nog drie Beekvliet-teams aan deelnemen. We wensen ook deze teams veel succes; wie weet kan een van hen zich ook nog plaatsen voor de finaleronde.


Terug