Afscheid 'Meneer' Henny Jansen
Bericht geplaatst op: 6-3-2015

Vrijdag 27 februari ging afdelingsleider bovenbouw Henny Jansen met pensioen na een carrière van 40 jaar, waarvan maar liefst 38,5 jaar op Beekvliet. Naast vele taken waarvoor hij verantwoordelijk was, was hij docent Engels, examensecretaris en 18 jaar staflid.

Henny Jansen en zijn vrouw Marianne werden verwelkomd door een erehaag van leerlingen uit klas 6, die maar wat graag van hun 'Meneer Jansen' afscheid wilden nemen. De woorden die enkele leerlingen later vanaf het podium tot hem richtten, waren hartverwarmend. De leerlingen roemden hem om zijn strenge doch rechtvaardige blikken, zijn goede speeches vol woorden van trots bij premières van het schooltoneel, en vooral zijn bereidwilligheid om te luisteren naar en er te zijn voor zijn leerlingen. "Hoewel u altijd heel goed de orde in de school moest bewaren, knoopte u ook zo maar op de juiste momenten een gesprekje aan, wanneer leerlingen dat nodig hadden," zei Bart Bressers. Ook Quirine van Boxtel sprak haar grote waardering uit: "Ik zie u persoonlijk als een lieve en bescheiden man. Wat ik het meest aan u waardeer over de afgelopen jaren, is dat ik vind dat u altijd een compromis kunt vinden tussen zowel leerlingen onderling als leerling en leraar. Ik vind het heel knap dat u altijd oplossingen kunt vinden, zonder dat iemand zich echt benadeeld voelt. Ik denk dat dat wel een talent van u is." Boudewijn Bark sprak ook een laudatio uit: "Wanneer je afscheid van iemand neemt, moet je kunnen zeggen: 'Jammer dat ik die persoon niet beter heb leren kennen!' Nou, bij dit afscheid is dat zeker het geval! Ik hoop namens alle voormalige bovenbouwers en weet namens alle huidige bovenbouwers te zeggen: "Bedankt!" Bedankt voor alles wat u voor ons en onze school heeft gedaan! En "Bedankt!" zeg ik ook zelf, omdat u er was wanneer u nodig was, of er nu persoonlijke of schoolse problemen waren. Vale dicimus!"
Met deze woorden wisten de leerlingen niet alleen Henny, maar ook de zaal te ontroeren.

Henny sprak op zijn beurt zijn dank en waardering uit naar de leerlingen: hij heeft al die jaren genoten van hun spontaniteit, nieuwsgierigheid en energie, belangstelling, humor en van alle inventieve smoezen. Ook blikte hij terug op mooie herinneringen met collega's, onder wie tien jaar lang zijn eigen vrouw Marianne, die levensbeschouwing gaf. Hij vertelde te hebben genoten van de nauwe samenwerking met zijn vakcollega's, collega's buiten de sectie Engels en met de stafleden, waaruit zeker ook vriendschappen zijn ontstaan.