U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Internationale videoconferentie
Bericht geplaatst op: 24-4-2015


Anouk Maurix (5D), Geert Schulpen (5C) en Jonathan van Nuus (4B) hebben zich van hun beste kant laten zien tijdens een internationale videoconferentie, die georganiseerd werd in het kader van “2015: het Internationale Jaar van het Licht”. 

Behalve een school uit Vigo (Spanje) in een coördinerende rol namen verder scholen uit Duitsland, Griekenland, Italië, Zwitserland en de Verenigde Staten deel aan de conferentie. Het onderwerp van de videoconferentie was het verband tussen het relativiteitsprincipe en licht, waarvan door de leerlingen verschillende deelgebieden werden gepresenteerd. Zo lag de focus voor onze school op de persoon van de Nederlander Hendrik Lorentz, zijn bekende Lorentz-transformaties (die mede de basis vormden voor de speciale relativiteitstheorie van Einstein) en het Zeeman-effect, waarvoor hij samen met de Nederlander Zeeman op basis van hun ontdekking en verklaring ervan in 1902 de Nobelprijs ontving.

Opvallend was hoe de verschillende scholen een eigen benadering kozen, waardoor het programma als geheel een gevarieerd beeld gaf van de verschillende aspecten van het genoemde verband.

Al met al een leuke en zeer interessante ervaring!Terug