Skikamp klas 3
Bericht geplaatst op: 18-1-2017

Wat hebben we weer genoten van het skikamp! Bauke Geerts deelt zijn belevenissen, en Marcia van Eijk, Sanne van den Boogaard, dhr. Leering, dhr. Vrijhoeven en dhr. Teulings hebben

hun foto's en een video ingestuurd.

Verslag van Bauke

Ook ik ben op skikamp geweest, en dan nog wel in Oostenrijk. Maar liefst 14 uur onderweg geweest om bij de accommodatie aan te komen maar, dat was de moeite waard. Het waren onwijs gave belevenissen, zowel de gezellige busreizen als het skiën zelf.

Het was Tweede Kerstdag 17.45 uur toen ik samen met vijftig andere leerlingen, de buschauffeur en een aantal leraren vertrok naar het Oostenrijkse dorp Steindorf am Ossiacher See. Na een paar tussenstops en ongeveer twaalf uur rijden kwamen we er aan. Het was even wat gesjouw om alles klaar te hebben maar rond 9.30 uur in de ochtend stonden we in onze ski’s. Ik vond de eerste dag, en zeker in de ochtend, nog wat vermoeiend, maar wel leuk. Tussen de middag lunchte ik met een aantal andere leerlingen op de piste en dat iedere dag, ook dat was heel gezellig en ook lekker. Het skiën was veel leuker dan ik had verwacht, en volgens mij geldt dat voor meerderen. De eerste dag was echt even opgangkomen maar de tweede dag had ik de slag van de bochten en de ploeg wel te pakken. Daarna kon ik wat meer met de groep mee; dat was veel leuker, ook omdat ik leerde steeds harder te gaan. Ik had alle vier de dagen heel fijne leraren en nog wat hulp van docenten van school, die me samen veel hebben geleerd. Uiteindelijk leerde ik ook een beetje parallel te skiën; die les was voor extra snelheid en dus voor de skiërs die het al wat beter konden. Door van steeds moeilijkere pistes te gaan vond ik het skiën nog leuker. Om ’s avonds gewoon op een handige tijd voor het avondprogramma te eten vertrokken we de eerste drie dagen rond 15.30 uur in de middag. Weer met de grote kabelbaan vanaf het skigebied naar de bus en weer terug naar ons verblijf. Daar even omkleden en daarna samen eten. Het waren om het wat netter te zeggen niet allemaal echte culinaire hoogstandjes maar het was wel een moment om samen de dag door te nemen.

De eerste avond hadden we een vrij avondprogramma en de volgende twee avonden speelden we gezamenlijk spelletjes/quizzen. Om 23.00  uur allemaal keurig netjes in bed, tenminste, dat was de bedoeling. Maar over het algemeen waren we om 23.30 uur wel bijna allemaal stil. De tweede dag verliep eigenlijk hetzelfde, op het ontbijt en het avondprogramma na dan. Want om 7.30 uur lekker ontbijten en rond dezelfde tijd als de eerste dag weer op de piste. En ook de derde dag ging zo. ’s Avonds dus in teams spelletjes gespeeld en daarna weer naar bed. De volgende ochtend werden we om iets eerder wakker gemaakt zodat we eerder op de piste stonden en dus ook dezelfde tijd konden skiën als de vorige drie dagen, we stopten namelijk ook een half uur eerder aan het eind van de middag. Dat was met de bedoeling dat we wat vroeger weer terug naar huis konden vertrekken. Het was de laatste dag goed nadenken om de spullen op de goede plaats te krijgen bij het verblijf: de bagage moest wanneer ingepakt in een apart hok liggen zodat de kamers dicht konden en de handbagage en kleren die je in de bus wilde aanhebben moesten in de eetkamer liggen. Echter kwam uiteindelijk alles goed en is iedereen heelhuids en met alle spullen terug in het “warme” Nederland gekomen, net op tijd voor de oliebollen en het vuurwerk. Ik ben blij dat ik mee ben gegaan want ik vond het in het verblijf en in de bus super leuk. Tevens vond ik het hele fijne leiding en het skiën was ontzettend gaaf. Voor herhaling vatbaar.

Bauke Geerts 3D

Nog een verslag lezen? Kijk dan in de nieuwsmail van januari; daarin schrijft Jorrit van Bokstel over haar belevenissen.