Gastles politici bij maatschappijleer
Bericht geplaatst op: 27-1-2017

Een foto van dhr. Pommer met pruik op moest leerlingen van de vierde klas op een dwaalspoor brengen, maar zij wisten toch allemaal goed te benoemen dat de man op de foto de burgemeester van Sint-Michielsgestel was. Donderdag 26 januari kregen de vierde klassen in het kader van de lessen maatschappijleer namelijk bezoek van Lianne v.d. Aa, Gestels gemeenteraadslid en Stijn Steenbakkers, lid van de Provinciale Staten. Enthousiast vertelden zij over hun passie voor politiek aan de hand van een leuke pubquiz. Vragen over de betrokkenheid van de gemeente bij windmolens, de buslijn van Den Dungen en de verkeerssituatie bij de Aldi passeerden de revue. Voor de winnaars was er natuurlijk de eer en een leuke goodie-bag. Om ook de politieke situatie in de wereld dichterbij te brengen, krijgen de vierde klassen binnenkort ook nog een gastles van het Rode Kruis. Zij gaan vertellen over humanitair oorlogsrecht en hoe dat bijvoorbeeld vluchtelingen raakt.