Politieke prijs verzilverd: excursie naar Den Haag!
Bericht geplaatst op: 12-4-2018

Op 10 april j.l. hebben twintig leerlingen uit klas 5 een exclusief bezoek aan de Tweede Kamer gebracht. In de projectweek kregen deze leerlingen van de provincie de opdracht om jongeren meer bij de provinciale politiek te betrekken, en de door hen voor dit doel gemaakte filmpjes waren zo goed, dat ze er een exclusief bezoek aan de Haagse politiek hadden gewonnen. En dus togen deze vijfdeklassers op 10 april met de trein naar Den Haag.

De leerlingen en hun begeleiders hebben daadwerkelijk op een Tweede Kamerzetel gezeten ("niet de laadjes open doen, want daar liggen persoonlijke spullen van onze politici!") en achter de interruptiemicrofoons gestaan! Bovendien kwamen ze nog best wat BN'ers tegen: minister De Jonge (van de gekke schoenen), kamervoorzitter Arib, oud-onderwijsminister Dekker, de huidige onderwijsminister Slob, minister Grapperhaus (kijk eens naar Zondag met Lubach voor een leuke rap over hem), en een hele delegatie beveiligers van Wilders.
Kortom, een geslaagde dag.