Excursies Xanten (klas 1) en Aachen (klas 2)
Bericht geplaatst op: 27-5-2018

Op vrijdag 1 juni gaan klas 1 en klas 2 op excursie naar respectievelijk Xanten en Aachen. Leerlingen in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart/paspoort.

Aangezien beide excursies gelijktijdig vertrekken en er vele bussen op de Beekvlietstraat zullen staan, verzoeken wij u met klem om in verband met de veiligheid van alle leerlingen uw kind niet met de auto af te zetten aan de schoolpoort. Wilt u uw kind toch per auto naar school brengen, laat hem/haar dan elders uitstappen en het laatste stukje lopen.

Klas 1: Xanten

In de ochtend bezoeken we het Romeinse Park in Xanten (Duitsland). Een deel van de middag brengen we door in het recreatiepark Hemelrijk in Volkel. Het bezoek aan Xanten wordt in de lessen Latijn voorbereid. In het recreatiepark in Volkel is er voor de liefhebbers gelegenheid om te zwemmen

Verzamelen: 7.30 uur
Vertrekken: 7.45 uur
Terug op school: 17.00 uur

Meenemen:
- Zwemkleding en handdoek
- Lunchpakket en drinken: leerlingen moeten zelf voor een lunchpakket en drinken zorgen. Het is echter niet de bedoeling dat ze zakken snoep en chips mee de bus in nemen.
- Identiteitskaart of paspoort (zonder identiteitskaart of paspoort kunnen kinderen niet mee.)
- Zakgeld (richtlijn: €5,-)

Klas 2: Aachen

De leerlingen maken in Aken een wandeling aan de hand van opdrachten; deze uitgebreide “speurtocht” is door de leden van de sectie Duits uitgezet. Tijdens de speurtocht voeren de leerlingen spreekopdrachten uit. Tevens brengen de leerlingen een bezoek aan het historisch Stadtmuseum Centre Charlemagne.

Verzamelen: 7.30 uur.
Vertrek: 7.45 uur