OORLOG IN WOORDEN: EEN NIEUW PROJECT OVER WO I VOOR KLAS 6
Bericht geplaatst op: 12-8-2019

Oorlog in Woorden is een nieuw samenwerkingsproject voor klas 6 tussen Duits, Engels, Frans, geschiedenis en Nederlands over de Eerste Wereldoorlog. Het gaat er bij het project om de leerlingen de meerstemmigheid van de oorlogservaring te laten ervaren: de euforie van de overwinning tegenover de bitterheid van de nederlaag of het verlies, de wedergeboorte van de natie tegenover de ondergang van een wereld van zekerheid. De individuele beleving van geweld, wreedheid, onmacht, verdriet, kameraadschap, verlies, etc. komt tot uiting in een veelheid van teksten in verschillende talen. Aan de hand van zes thema’s plaatsen de betrokken docenten literaire teksten in een historische context.

Oorlog in Woorden bestaat enerzijds uit een themadag (woensdag 2 oktober) waarin het vak geschiedenis zesmaal een context verschaft en de taalvakken deze thema's steeds van literaire diepgang voorzien, en anderzijds uit een tweedaagse excursie (donderdag 3 en vrijdag 4 oktober) naar Ieper (B). De excursie bestaat uit bezoeken aan verscheidene musea, rondleidingen op slagvelden, gedenkplekken en oorlogskerkhoven. Ook zal de school een krans leggen onder de Menenpoort.

Kijk voor meer informatie op de jaarpagina van klas 6.