STARTBIJEENKOMST ROBOTWEDSTRIJD FIRST TECH CHALLENGE OP BEEKVLIET EEN GROOT SUCCES!
Bericht geplaatst op: 1-10-2019

Op zaterdag 5 oktober vond op Beekvliet het start-up evenement van de robotwedstrijd First Tech Challenge plaats. Negen teams van diverse scholen namen aan dit eerste evenement deel: er waren teams van het Sondervick College (Veldhoven), het Ubbo Emmius (Stadskanaal), het Pius X College (Bladel), het Summa College (Eindhoven), het Newmancollege (Breda), het Willem van Oranje College (Waalwijk) en natuurlijk van Beekvliet zelf. De teams maakten van de gelegenheid gebruik om hun robots, waaraan ze de afgelopen maand sinds de officiële start van het nieuwe seizoen hebben gewerkt, gezamenlijk verder te verbeteren en deze voor het eerst uit te proberen op het officiële speelveld van de First Tech Challenge. De bedoeling was daarnaast ook om van en met elkaar te leren, met elkaar in gesprek te gaan over de eigen ideeën en benaderingswijzen en zo allemaal een duidelijke stap voorwaarts te maken. Er moest dus hard gewerkt worden!

Het werd een zeer interessante dag: sommige teams zaten nog in de eerste ontwikkelingsfase en sommige waren al verder met het bouwen van de teamrobot. De eerste ontmoetingsdag zorgde ervoor dat de teams bij elkaar te rade konden gaan, en dat leverde interessante discussies op. Want hoe bouw je het beste een robot die lego-blokken kan stapelen en hindernissen overkomt? En hoe programmeer je je robot het beste? De nieuwe horecacommissie van de leerlingenraad zorgde er met hun tosti’s en andere versnaperingen voor dat alle deelnemers tijdens het puzzelen en testen voldoende energie binnen kreeg. Al met al was het een zeer geslaagde dag, die werd vereeuwigd in een artikel in het Brabants Dagblad.

En nu is het tijd om de robots te finetunen. We kijken met zijn allen uit naar de eerste officiële wedstrijd op zaterdag 23 november op het Summa College in Eindhoven! Beekvliet zal aan de wedstrijd deelnemen met het team Panic Attack, dat voor het tweede jaar meedoet aan de First Tech Challenge. Dit team bestaat uit negen leerlingen uit klas 4 en 5: Jan van Baast, Tom de Bont, Rens Bunkers, Rosa Klokgieters, Amy de Krijger, Bas Krikke, Gijs van Oorschot en Boudijn Wessels. Een tweede team, FTCunits, doet al voor het derde jaar mee, onafhankelijk van Beekvliet maar wel met een aantal leerlingen van Beekvliet in het team: Thijs Balk, Guus Dohmen, Huub de Haan en Sem de Haan. Als ervaren team hebben zij het Beekvliet-team het afgelopen jaar sterk ondersteund. We wensen de leerlingen en de ondersteunende docenten alvast veel plezier bij het klaarstomen van de robots en veel succes bij de wedstrijd. Supporters zijn op de wedstrijddag van 23 november uiteraard van harte welkom op het Summa College, Het Eeuwsel 2 in Eindhoven. De wedstrijden zijn van 8.00-17.00 uur.