EXCELLENTE SCHOOL!!
Bericht geplaatst op: 20-1-2020

Op maandag 20 januari 2020 kregen we te horen dat Beekvliet zich ook de komende drie jaar een excellente school mag noemen!

De jury schrijft onder andere in haar rapport:
"Gymnasium Beekvliet is in deze tijd waar scholen zoekende zijn naar een geschikte invulling van passend onderwijs, een voorbeeld van onderwijs waarin leerlingen vanuit allerlei achtergronden en met én zonder beperkingen samen leren. Naast de focus op inclusiviteit gebruikt de school het brede aanbod om leerlingen te blijven interesseren voor het onderwijs, en hen te helpen in de zoektocht wat ze willen en kunnen binnen een veilige omgeving. In de woorden van de school doet ze dat vanuit de grondhouding: “elkaar kennen”. Elke geleding binnen de school is zich bewust van en herkent het excellentieprofiel.

(...)

De school straalt veiligheid uit. Docenten, leerlingen, schoolleiding en ouders spreken eenduidig over het belang van elkaar leren kennen. De jury stelt dat de persoonlijke aandacht het fundament lijkt te zijn van de veilige leeromgeving. De school hanteert daarvoor verschillende methodieken, zoals: het huisbezoek, het mentoraat en het minimentoraat en het buddysysteem. Zo gaat de mentor met een vakdocent op huisbezoek, een diepte-investering zoals een van de docenten het noemt. Het huisbezoek legt het fundament voor een goede relatie tussen docent en ouders. Volgens ouders komt dat uiteindelijk het kind ten goede."

Lees hier het volledige juryrapport.

We zijn uiteraard hartstikke trots! We feliciteren en danken iedereen die bij onze school betrokken is, en zich bij onze school betrokken voelt: alle leerlingen en medewerkers, alle ouders en iedereen die Beekvliet een warm hart toedraagt!