NAAR SCHOOL
Bericht geplaatst op: 28-5-2020

Vanaf dinsdag 2 juni gaat de school weer open. We zien er met zijn allen naar uit, want we missen de echte interactie met onze leerlingen. We kunnen echter vanwege de noodzaak om 1,5 meter afstand te houden, zowel tussen leerlingen onderling en medewerkers van de school, per dag slechts een deel van de leerlingen op school laten komen. Dat betekent dat we de leerlingen zowel online lessen als een (beperkt) programma van fysieke lessen en mentoruren op school kunnen bieden. Hoe we dat gaan doen staat in de brief die we aan de ouders en leerlingen van klas 1 t/m 4 hebben verstuurd op 28 mei j.l.

We willen de leerlingen graag de mogelijkheid geven elkaar (en de mentor) weer persoonlijk te ontmoeten en bieden daarom een lesprogramma, bestaande uit een mentoruur en een of meer vakken die niet (eenvoudig) thuis te volgen waren zoals lichamelijke opvoeding, muziek, science en beeldende vorming enerzijds, en anderzijds een of meer andere vakken. Alle overige online lessen blijven gehandhaafd. Het rooster staat inmiddels al in Magister. De fysieke lessen op school vereisen diverse aanpassingen om ieders veiligheid te waarborgen. De afgelopen periode zijn we bezig geweest om alles voor te bereiden. Onze school volgt de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Het is van groot belang dat we ons allemaal aan deze richtlijnen houden. Deze richtlijnen zijn met de brief meegestuurd.

Onze lessen zien er vanaf 2 juni als volgt uit:
Leerlingen komen 1 dag per week op school. De overige 4 dagen krijgen zij online lessen. Om voldoende lessen te kunnen bieden krijgen de leerlingen tijdens de dag op school het 1e uur online les (thuis) en komen zij het 4e t/m het 7e uur naar school (11.20 uur – 15.10 uur). Het is binnen het totale rooster niet mogelijk gebleken om ook de online lessen van het eerste uur op school te verzorgen.

De volgende klassen komen op de volgende dagen op school:
o Maandag: klas 3B, 3C, 3D
o Dinsdag: klas 4A, 4B, 4C, 4D, 4E
o Woensdag: klas 2A, 2B, 2C
o Donderdag: klas 1B, 1D, 3A
o Vrijdag: klas 1A, 1C, 2D, 2E
Welke lessen fysiek op school worden gegeven, verschilt per jaarlaag.

Alle informatie over onze veiligheidsmaatregelen, pauzes en fietsen van en naar school staat in de brief van 28 mei. Het is van belang dat iedereen die naar school komt zich houdt aan die maatregelen. Lees de brief dus goed!

WE HETEN ONZE LEERLINGEN VAN HARTE WELKOM!