U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Details van het artikel

FINALISTEN SCHEIKUNDE-OLYMPIADE
Bericht geplaatst op: 10-6-2021


Woensdagavond vond de prijsuitreiking plaats van de nationale finale van de scheikundeolympiade. Beekvliet was al zeer goed vertegenwoordigd in de landelijke finale, met maar liefst twee deelnemers bij de beste 20 van het land, uit een oorspronkelijk deelnemersbestand van ruim 2000 leerlingen aan de eerste ronde: Linda Beekmans uit klas 6 en Bas Krikke uit klas 5. Linda en Bas hebben afgelopen week diverse online colleges op universitair niveau gevolgd – waarbij onze oud-leerling en olympiadewinnaar Geert Schulpen (examen 2016) een van de collegegevers was! Twee dagen mochten ze wel live bijeenkomen in Utrecht, voor werkcolleges en natuurlijk voor de afsluitende toetsing. 


Terwijl collega Piet Mellema als lid van het organisatiecomité als een van de weinigen live aanwezig mocht zijn bij de prijsuitreiking in Utrecht, keken wij gespannen mee op afstand via een livestream… Aangekomen bij de top-10 was er nog geen naam van een Beekvlieter gevallen, wat betekent dat we maar liefst twee leerlingen binnen de top-10 van Nederland hebben, een uitmuntende prestatie! 


Linda kreeg de zilveren medaille omgehangen die behoort bij de 9e plaats. Tevens kreeg ze de prijs voor het beste meisje van dit jaar. Geweldig! En de spanning liep nog verder op, toen de top-4 naderde, want de beste vier plaatsen zich voor de internationale olympiade. Die zou dit jaar in Osaka, Japan worden gehouden, maar kan door de welbekende omstandigheden daar niet live doorgaan en is door de Japanse organisatie vervangen door een online programma waaraan de deelnemers uit ruim 70 landen gaan deelnemen. 


Bas’ naam werd, als beste 5-vwo’er van het land, omgeroepen bij de derde plaats! Hij kreeg een gouden medaille omgehangen over zijn oranje winnaarspolo en hij mag Nederland van 25 juli t/m 2 augustus gaan vertegenwoordigen bij de Internationale ChemieOlympiade. Vanuit Utrecht zullen de Nederlandse deelnemers daaraan gaan deelnemen. Vermoedelijk komt er voor die tijd voor hem nog een interessant voorbereidingsprogramma aan.  


We zijn enorm trots op de prestaties van deze twee kanjers! 


 


Terug