Mediatheek

Beekvliet beschikt over een moderne mediatheek ten behoeve van alle leerlingen en docenten. De mediathecaris mevr. Thieme en de mediatheekmedewerkers mevr. Gerrits en mevr. Docter beheren samen de mediatheek. Voor taken, werkstukken en projecten kun je bij hen op vaste uitleentijden (zie onder) terecht voor materialen en voor vragen over en problemen bij het zoeken naar informatie.
De collectie van de mediatheek bestaat uit Nederlandse, Franse, Engelse en Duitse romans en informatieve boeken gerangschikt op vakgebied. Ook is er een kleine collectie dvd’s, bestaande uit voornamelijk boekverfilmingen. Je kunt in de mediatheek terecht voor hulp bij projecten en opdrachten, en diverse materialen zoals het 'Lexicon van literaire werken' gebruiken. Inzage (geen uitleen!) daarvan geschiedt alleen op vertoon van je schoolpas en vindt uitsluitend plaats aan de tafel in de mediatheek. Je mag dit materiaal dus niet meenemen.
In de mediatheek bevindt zich tevens een uitgebreide informatheek ten dienste van de leerlingen die zich op de hoogte willen stellen van studie- en beroepsmogelijkheden na de middelbare schoolperiode.


Bibliotheek op school: Mediatheekwise
Leerlingen kunnen gebruik maken van de schoolpas voor het lenen, reserveren en verlengen van boeken. Dat kan via de website van Mediatheekwise. Je kunt je daar aanmelden met je gebruikersnaam (14-cijferig lenersnummer beginnend met 28888; het lenersnummer is te vinden op de schoolpas van de leerling) en pincode (ddmm van je geboortedatum). Bij de eerste keer inloggen wordt gevraagd een wachtwoord aan te maken.
Via Mediatheekwise kun je de collectie van Gymnasium Beekvliet zien en reserveren. Je kunt ook zien wat je geleend hebt in de mediatheek van Gymnasium Beekvliet en eventueel online verlengen.

Boeken lenen buiten school

Voorheen konden de leerlingen ook via Bibliotheek De Meijerij boeken lenen met hun schoolpas. Bibliotheek De Meierij bestaat niet meer, maar de bibliotheekvestiging in Sint-Michielsgestel is er nog wel. De vestiging maakt nu onderdeel uit van Stadsbibliotheek ‘s-Hertogenbosch. Gymnasium Beekvliet maakt gebruik van de faciliteiten. 
In de mediatheek van Beekvliet hebben we de mogelijkheid om met een speciale pas boeken uit heel Nederland voor de leerlingen te reserveren die dan bij de balie van de mediatheek opgehaald kunnen worden. Op www.bibliotheekdenbosch.nl kun je de collectie zien.


Uitleentijden van de mediatheek
De mediatheek is tijdens reguliere schoolweken geopend op de volgende tijden:

maandag:  09.00-15.00 uur 
dinsdag: 09.00-13.30uur 
woensdag: 09.00-13.30 uur
donderdag:  09.00-15.00 uur
vrijdag:  09.00-15.00 uur


Uitleen op vertoon van je eigen leerlingenpas. Heb je nog een boete openstaan, dan kun je niet lenen totdat je de boete hebt voldaan.

 


Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer