Sport

Sportdag

Elk jaar organiseert klas 4 samen met de sectie l.o. de jaarlijkse sportdag voor klas 1, 2 en 3. De leerlingen uit de onderbouw houden zich die dag bezig met volleybal, basketbal en allerlei atletiekonderdelen: verspringen, speerwerpen, estafette... Tijdens het programma kun je je energie aanvullen met wat lekkers van de barbecue.
Oud-leerlingen Joost van Engelen en Anouk Schuurmans hebben als leerlingen van klas 4 enkele jaren geleden van de sportdag een reportage gemaakt. Die kun je hier bekijken.


Toernooien
De sportraad organiseert met enige regelmaat op de vrijdagmiddag sporttoernooien in verschillende disciplines: volleybal, basketbal, badminton, hockey en nog veel meer. Het aanbod wijzigt per jaar. Je kunt je voor deze toernooien individueel inschrijven maar ook in teamverband. Vaak kun je je ook meten met een docententeam! Houd de aankondigingen in de gangen in de gaten om niets te missen!


Olympic Moves
Daarnaast doet Beekvliet fanatiek mee met Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Onze teams meten zich regionaal met andere schoolteams in meerdere sporten voor een plek op de landelijke finaledag in het Olympisch Stadion in Amsterdam! Met name onze volleybal-, hockey- en badmintonteams waren de afgelopen jaren erg succesvol: 'we' werden zelfs een paar keer Nederlands kampioen!


Sportoriëntatie klas 6
Voor de leerlingen in klas 6 worden de lessen lichamelijke opvoeding ingevuld met het sportoriëntatieproject: uit het aanbod van een ruim aantal sporten kunnen de leerlingen drie sporten kiezen om mee kennis te maken of om zich verder in te verdiepen. Alle sporten worden verzorgd door professionele trainers, met professioneel materiaal en meestal op locatie bij een vereniging of sportclub.

Het project biedt leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe sporten of om zich te verdiepen in sporten die zij reeds beoefenen. De leerlingen leggen via de sportoriëntatie sportieve en maatschappelijke contacten buiten school, waarbij er bij de leerlingen een beroep wordt gedaan op hun zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel, wat past bij leerlingen in de Tweede Fase. Op deze manier begeleiden onze sportdocenten de leerlingen om voor de tijd na Beekvliet gefundeerde keuzes binnen de sportcultuur te kunnen maken.

De sportoriëntatie vindt plaats op dinsdagmiddag het 6e en 7e uur en bestaat uit drie blokken van vier lessen. De leerlingen kunnen kiezen uit betaalde activiteiten op en buiten school, en voor onbetaalde activiteiten op school. Wanneer een leerling zich echter inschrijft voor betaalde activiteiten, dan verplicht hij zich ook de kosten voor die activiteit te voldoen. Nadere informatie over de kosten vindt u in de schoolgids. Lichamelijke opvoeding is een verplicht vak in het gemeenschappelijke deel van de profielvakken. Aanwezigheid bij deze gekozen activiteiten is verplicht en het programma moet voldoende of goed worden afgesloten. Voor de beoordelingscriteria kunt u het PTA raadplegen.


Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer