Studium Generale

De Studium Generale-commissie nodigt een aantal keer per jaar een spreker uit voor een of meerdere jaarlagen uit de bovenbouw. De leerlingen krijgen tijdens het Studium Generale een verhaal voorgeschoteld over een bijzonder vakgebied, een bijzonder thema of een onderwerp dat anderszins voor hen interessant is. 


Enkele sprekers uit het verleden:
- Mevr. dr. A. van der Stolpe, werkzaam bij Philips, vertelde over het ontwikkelen van microchips die kleine weefsels kunnen nabootsen.
- Dhr. A. Corvers, oud-leerling en student aan Harvard sprak over zijn studieervaringen in de Verenigde Staten.
- Dhr. R. van Zwieten, theoloog en jurist, zelfstandig ondernemer en schrijver van het boek De bijbel op de zuidas legde het verschil van de homo ludens en de homo economicus uit: “Wanneer je vroeger over je toekomst droomde, dacht niemand er ooit over om verzekeringsdeskundige te worden. Of belastingdeskundige. Of manager. Je wilde mensen helpen.”.
- Dhr. B. van Montfoort, oud-leerling en schrijver van het boek Een jaar offline deelde zijn ervaringen van een jaar zonder internet en smartphone.


We zoeken altijd naar onderwerpen en sprekers die voor bovenbouwleerlingen interessant zijn. Heeft u een tip, dan horen we het graag.

 


Contactpersoon namens Beekvliet:
Mevr. W. van Dartel
w.vandartel@gymnasiumbeekvliet.nl

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer