Nieuwsarchief

Aansluitend aan de laatste proefwerken heeft klas 1 op woensdagmiddag 14 juli nog een heel sportieve en leuke afsluiting gehad van het schooljaar. Met veel plezier en enthousiasme werd er gebasketbald, gesoftbald en gevoetbald, erg mooi om te zien. Klas 1B werd uiteindelijk sportklas van het jaar. 

Lees verder
Woensdagavond vond de prijsuitreiking plaats van de nationale finale van de scheikundeolympiade. Beekvliet was al zeer goed vertegenwoordigd in de landelijke finale, met maar liefst twee deelnemers bij de beste 20 van het land, uit een oorspronkelijk deelnemersbestand van ruim 2000 leerlingen aan de eerste ronde: Linda Beekmans uit klas 6 en Bas Krikke uit klas 5. Beide zijn zelfs in de top 10 geëindigd!
Lees verder

Vanwege de 1,5-metermaatregel en de bouwwerkzaamheden is ervoor gekozen om het CE af te nemen op een externe locatie. We zijn tijdens het eerste en tweede tijdvak welkom in sporthal Theereheide aan de Eikenlaan in Sint-Michielsgestel. Het eindexamen wordt niet alleen door de docenten van Beekvliet, maar ook door oud-collega's, oud-leerlingen en andere vrijwilligers gesurveilleerd. 

Lees verder
Inmiddels hebben de eerste twee rondes van de olympiades plaatsgevonden en we kunnen niet anders zeggen dan dat er geweldig is gepresteerd door onze leerlingen; voor zowel natuurkunde, scheikunde, aardrijkskunde, informatica als de IJSO hebben leerlingen zich als finalist geplaatst. De nationale finales zijn voor vrijwel alle olympiades begin juni, met de beste 15 à 20 deelnemers van het land.
Lees verder

Na de successen van november en december, waarbij alle vijfde- en zesdeklas deelnemers aan de Advanced en Proficiency examens van Cambridge slaagden, is er wederom fantastisch nieuws! Alle 58 kandidaten uit klas 3 die de prestigieuze First Certificate in English (FCE) examens aflegden begin maart hebben succes behaald. We zijn ontzettend trots op deze prestatie, zeker omdat deze plaatsvindt in een tijd die door veel leerlingen als zwaar wordt ervaren. Deze toppers hebben hard gewerkt en hun certificaten dubbel en dwars verdiend. Van harte gefeliciteerd allemaal!


Afgelopen dagen zijn op de bouwplaats al de contouren van de nieuwe aula verschenen.

De huidige klas 6 heeft Beekvliettruien ontworpen om geld op te halen voor hun “laatste school dag” (oftewel “LSD”), hun gala en het jaarboek! De opbrengst was hard nodig want dit jaar hebben ze niet de inkomstenbron van “Benefiet” gehad vanwege de omstandigheden omtrent Corona! Het is helaas niet meer mogelijk om truien te bestellen.

Steeds meer jongeren ervaren druk om te moeten presteren. Pubers op de middelbare school krijgen te maken met oneindige keuzes en ‘the fear of missing out’. Dit wordt nog eens versterkt door de lockdown waar veel jongeren zich nu in bevinden. De ouderraad van Beekvliet en het JRL nodigt u als ouders en uw kind(eren) van harte uit voor de avond  ‘Help mijn kind heeft coronastress!’. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Op donderdag 28 januari van 19.30 uur tot 21.00 uur organiseren we een online open avond voor ouders en leerlingen. Het zal een interactieve avond worden, waar we net zoals op de kennismakingsavond een zo goed mogelijk beeld van de school geven en waar het mogelijk is om vragen te stellen aan een panel van leerlingen en docenten. Klik hier voor meer informatie en de link naar de livestream!

Op woensdag 20 januari namen leerlingen uit de 4de klas van Gymnasium Beekvliet deel aan de online Erasmusbijeenkomst over voedselverspilling. Dit deden zij samen met ongeveer 80 leerlingen (met name klas 4 en 5) uit Schotland, Duitsland, Italië en Nederland. Het geheel was tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de faculteit International Food & Agribusiness van de HAS in Den Bosch.
Lees verder

In deze rare en onzekere tijden is er gelukkig ook goed nieuws temelden: de 41 leerlingen die in november deelnamen aan de Cambridge Advancedexamens (CAE - C1 niveau) zijn geslaagd! We feliciteren hen met deze prachtigeprestatie. Klik hier voor meer informatie over Cambridge Engels.


In verband met de leerlingbesprekingen geldt van 3 t/m 9 december 2020 een 40-minutenrooster. Alle lessen duren slechts 40 minuten en het 7e en/of 8 uur vervalt wanneer de docent naar een bespreking moet. Klik hier voor de exacte lestijden.

Lees verder

In juni namen 16 vijfdeklassers deel aan de prestigieuze Cambridge Proficiency examens. Het was lange tijd onzeker geweest of de examens plaats zouden vinden in verband met alle maatregelen omtrent Corona, maar deze kanjers zetten zich maandenlang in om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de vijf uitdagende examenonderdelen. Trots zijn we dan ook om hen te kunnen feliciteren met hun succes. Ze zijn allemaal geslaagd met prachtige resultaten. Proficiat!

Tijdens de diploma-uitreikingen heeft onze huisfotograaf Jan van den Berge foto’s gemaakt. Deze foto’s staan in klein formaat in ons fotoalbum. De examenleerlingen kunnen tot 1 november de foto’s in het originele formaat (geschikt om af te drukken) kosteloos nabestellen. Meer info staat in het fotoalbum (en in Teams).

De laatste nieuwsmail van het schooljaar is uit. U leest de editie van juni/juli hier.

Pagina 1 van 37Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste   

Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer