U bent hier:   Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikel

PROJECTWEEK 14-18 JANUARI
Bericht geplaatst op: 11-1-2019


Ook dit schooljaar organiseren we een projectweek voor alle jaarlagen. In de week van 14 tot en met 18 januari vervallen alle reguliere lessen en storten de leerlingen zich op vakoverstijgende projecten.

Klas 1 verdiept zich binnen de Klassieke Talen, kunst, Nederlands en drama in de Griekse en Romeinse mythologie: de leerlingen werken in groepsverband aan het presenteren van één klassieke mythe in vertelkunst en beeldhouwkunst. Daarvoor krijgen ze een workshop van een verhalenverteller, volgen hoorcolleges en gaan aan de slag bij kunst om sculpturen te maken van de personages uit hun mythe. Ook gaan de leerlingen op excursie naar het Noordbrabants Museum. Bij Nederlands en drama werken de leerlingen aan de vertelling van hun mythe, die op vrijdagmiddag in klassenverband wordt opgevoerd. 

De leerlingen van klas 2 houden zich bij de moderne vreemde talen de hele week bezig met sprookjes. Ze werken aan een hervertelling van een bekend sprookje, die ze in het Duits of Frans opvoeren, geleid door een Engelstalige verteller. Ze gaan daarnaast hun sprookje filmen op locatie in Den Bosch.

Klas 3 gaat ook dit jaar weer aan de slag met het project "De Essche Stroom" in het kader van hun Loopbaanoriëntatie en -Begeleiding (LOB). Elders in deze nieuwsmail leest u hier meer over, met daarbij nog een oproep aan ouders.

De vierdeklassers met een natuurprofiel houden zich de hele week bezig met de module Sportanalyse, waarbij ze de vraag onderzoeken of er een verband bestaat tussen hun conditie en hun vermogen bij lichamelijke prestaties, die zij leveren op een fiets- of roeiapparaat, crosstrainer of stepper; de vierdeklassers met een maatschappijprofiel schrijven weer een boek over een groot wereldthema: dit jaar bestuderen de leerlingen de Brexit. Voor het schrijven van het boek worden de leerlingen opgedeeld in verschillende redacties, waaronder een geografische, filosofische, historische, en economische redactie, die elk verantwoordelijk zijn voor het schrijven van een compleet hoofdstuk: daarvoor moeten ze binnen hun 'eigen vakgebied' onderzoek doen en de resultaten daarvan verwerken in een essay. Daarnaast volgen de leerlingen werkcolleges bij filosofie, economie, aardrijkskunde, maatschappijleer en geschiedenis en volgen de leerlingen college aan de Universiteit van Amsterdam en gaan ze naar de Beurs.  

De leerlingen van klas 5 gaan aan de slag met probleemgestuurd onderwijs en het oefenen van onderzoeksvaardigheden: ze gaan op zoek naar een mogelijke oplossing van een daadwerkelijk bestaand probleem of casus, of ze werken aan een zelf geformuleerde onderzoeksvraag op een gebied van hun eigen interesse. Om een goed beeld van het onderwerp te krijgen en om hun nieuwsgierigheid te prikkelen, bezoeken de leerlingen in groepen aan het begin van de week een passende onderzoeksinstelling of bedrijf; de rest van de week werken ze aan de casus.

De leerlingen van klas 6 hebben in deze week geen project: zij buigen zich over hun schoolexamens. We wensen hen daarbij veel succes!


Terug