U bent hier:   Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikel

GEMENGD BADMINTONTEAM BEEKVLIET NEDERLANDS KAMPIOEN
Bericht geplaatst op: 8-6-2019


Op vrijdag 7 juni was The School Final Olympic Moves in de omgeving Papendal. Gymnasium Beekvliet werd op deze dag vertegenwoordigd met een volleybal- en badmintonteam. 

Het gemengde badmintonteam met Julia, Floor, Derek, Ruben en coach dhr. Teulings werd in de categorie 'recreatieschoolteams' NEDERLANDS KAMPIOEN!

In de poule speelde het team twee wedstrijden, en elke wedstrijd bestond uit meerdere partijen: een heren enkel, dames enkel, heren dubbel, dames dubbel en een mix dubbel. Een wedstrijd werd gewonnen, en de andere verloren, maar dat betekende wel een plaats in de halve finale! Daarin werden de tegenstanders van het Meridiaan College verslagen met 7-3, en veroverde Beekvliet een finaleplaats. Gymnasium Bernrode was in de finale de tegenstander: een bekend team, want de spelers van Beekvliet en Bernrode kennen elkaar inmiddels door en door uit de eerder gespeelde regiotoernooien. Van de vijf superspannende partijen verloor team Beekvliet een partij, werden er twee partijen gelijk gespeeld (dit komt bij badmintonwedstrijden bijna nooit voor!) en wisten de Beekvlieters er twee te winnen: dit betekende dat Beekvliet de finale met 6-4 won, en daardoor werd ons team Nederlands kampioen! Van harte gefeliciteerd!Het volleybalteam, bestaande uit Norah, Sophie, Renske, Floor, Sjakkie, Marielle, Yanniek en coach dhr. Gijsbers, wist na de gewonnen regiofinale in Nijmegen een aantal leuke wedstrijden te spelen in de sporthal in Voorhuizen, maar keerde helaas zonder prijs terug naar school. Desalniettemin kijken ook zij terug op een fantastische sportdag!

Terug