U bent hier:   Nieuws

Details van het artikel

GEOBATTLE
Bericht geplaatst op: 8-12-2019

Op woensdagmiddag 11 december 2019 organiseert Gymnasium Beekvliet in de aula een GEObattle. Een GEObattle is een wedstrijd voor basisschoolleerlingen uit groep 8 waarin de aardrijkskundige kennis en vaardigheden centraal staan. De leerlingen werken in groepjes van 4 en er doen dit jaar 10 teams van 10 verschillende basisscholen mee.

De GEObattle bestaat uit twee onderdelen. Er is een ontwerpwedstrijd waarin het team een creatieve oplossing bedenkt voor een actueel ruimtelijk probleem. Daarnaast krijgen de teams vijf aardrijkskundige opdrachten (battles). Het doel is zoveel mogelijk punten te scoren. Het beste team wint een slagroomtaart voor de hele klas en een deelname aan de nationale finale!

Het programma ziet er als volgt uit:

* 14.15-14.30 Inloop met een drankje
* 14.30-14.45 Opening en uitleg
* 14.45-16.30 GEObattles en ontwerpwedstrijd met een drankje in de pauze
* 16.30-16.45 Drankje (terwijl de jury de antwoorden nakijkt en de ontwerpen beoordeelt)
*16.45-17.00 Prijsuitreiking

Tijdens de GEObattle worden de teams begeleid door leerlingen uit de bovenbouw.