U bent hier:   Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikel

VERSLAG SKIKAMP
Bericht geplaatst op: 3-1-2020


Een bus met derdeklassers reisde in de kerstvakantie af naar Oostenrijk om te leren skiën! Lees hier het reisverslag van Eleonoor, Daan en Loes.


De week begon met een lange busreis, maar geloof het of niet: zelfs die was gezellig! 's Ochtends vroeg kwamen we aan bij de skiverhuur waar iedereen al zijn skimateriaal, groepjes en hele gezellige bijbehorende skilerares toegewezen kreeg; en daarna gingen we zo snel mogelijk de berg op!  

De eerste ochtend hebben we vooral op een kleine oefenpiste geskied, zodat je steeds een stapje moeilijker kon en jezelf klaar kon maken voor de echte pistes. Na het skiën zijn we naar het hotel gereden en konden we onze tas uitpakken en even rusten op je kamer. 's Avonds hebben we zoals elke avond met gezamenlijk gegeten van een buffet. Na het eten had je weer tijd voor jezelf en daarna ging iedereen naar bed.

De tweede dag werden we wakker gemaakt, hebben we ontbeten en zijn we naar een ander skigebied gegaan. Hier gingen we voor het eerst een echte piste op en ging ieder groepje zelf skiën. We bouwden het level van moeilijke pistes steeds op. Na een lange ski-dag hebben we in het hotel weer gegeten, gerust en toen begon het avondspel, en daarna we gerust en ging iedereen weer slapen

De derde dag was niet heel verschillend van de andere dagen, alleen dat het steeds leuker werd omdat iedereen echt leerde skiën. Je kon steeds een moeilijkere piste af en leerde veel van je skidocent. Ook ‘s avonds was niet heel anders dan andere avonden: we deden weer een avondspel, deze keer in de vorm van een quiz.

De vierde en laatste dag hebben we weer lekker gegeten en dan zo snel mogelijk naar de piste. Deze morgen moesten we wat vroeger opstaan om onze tassen in te pakken omdat we ‘s avonds weer zouden vertrekken naar Nederland. Daarna reden we weer naar de piste. We gingen van dezelfde piste als gisteren. Deze keer mochten we ook van de schans. Dat was echt vet! Aan het einde van de dag werden we opgehaald van de piste met sneeuwscooters. Daarmee reden we naar de skilift. Nadat we hadden gedoucht en gegeten in een hotel in de buurt van het skigebied, vertrokken we weer naar huis.

Wij vonden dit kamp echt geweldig en zouden het aan iedereen aanraden. De gezelligheid met iedereen in de jaarlaag, de docenten en de skileraressen maar ook het leren skiën en veel mensen uit de groep goed leren kennen! Hierbij speciale dank aan Dewi, Lois, Marie-Cecile, Esther, meneer Teulings, Meneer Vrijhoeven en meneer Oggel!

 Terug