U bent hier:   Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikel

INTERNATIONALE ONLINE ERASMUSBIJEENKOMST
Bericht geplaatst op: 26-1-2021


Op woensdag 20 januari namen leerlingen uit de 4de klas van Gymnasium Beekvliet deel aan de online Erasmusbijeenkomst over voedselverspilling. Dit deden zij samen met ongeveer 80 leerlingen (met name klas 4 en 5) uit Schotland, Duitsland, Italië en Nederland. Het geheel was tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de faculteit International Food & Agribusiness van de HAS in Den Bosch. 

In verschillende internationale discussiegroepen spraken de leerlingen over het thema voedselverspilling op basis van de film “Wasted: the story of food waste”. Vragen werden beantwoord, stellingen werden besproken en uiteindelijk bedachten de leerlingen een motto/slogan over (de aanpak van) voedselverspilling. Het doel was om te kijken naar voedselverspilling vanuit een breed perspectief, omdat gedrag, standpunten en gevoelens over dit onderwerp sterk verschillen tussen mensen. Op deze manier leerden de leerlingen verschillen analyseren om zo begrip te ontwikkelen voor de diversiteit om hen heen: een open vizier in plaats van snelle meningsvorming. 

Na afloop waren de docenten en internationale studenten van de HAS zeer onder de indruk van het niveau van alle leerlingen: over het niveau van het Engels, de getoonde interesse en hoe goed ze op de hoogte waren van allerlei duurzaamheidsaspecten. De leerlingen schrijven nu een stuk over hoe ze zelf iets kunnen doen aan voedselverspilling, hoe ze anderen beter op de hoogte kunnen brengen van het probleem en hoe ze anderen kunnen overtuigen er ook iets aan te doen.

Meer weten? Zie Erasmus+ of het Erasmusprogramma op BeekvlietTerug