U bent hier:   Nieuws

Details van het artikel

FINALEPLAATSEN BIJ DE OLYMPIADES
Bericht geplaatst op: 24-5-2021

In maart informeerden we jullie over de goede resultaten bij de olympiades: behoorlijk wat leerlingen mochten door naar de tweede ronde (meestal bedoeld voor de beste 100 of 200 deelnemers van het land).

Inmiddels hebben deze tweede rondes plaatsgevonden en we kunnen niet anders zeggen dan dat er geweldig is gepresteerd door onze leerlingen; ik denk niet dat we al eerder een jaar hebben gehad waarin zo veel plaatsen in de nationale finales zijn verdiend! Misschien hebben we een klein voordeel van het feit dat er dit jaar bij vrijwel alle olympiades minder leerlingen hebben deelgenomen (vanwege corona), maar de credits moeten in de eerste plaats gewoon naar deze kanjers! De nationale finales zijn voor vrijwel alle olympiades begin juni, met de beste 15 à 20 deelnemers van het land.

Daarnaast heeft inmiddels ook de IJSO plaatsgevonden, de onderbouw-olympiade in Bi, Na en Sk voor klas 3. Voor het eerst hebben we de volledige derde klas laten deelnemen (ze konden een bonus voor natuurkunde en scheikunde verdienen). En met succes: we mogen maar liefst twee Beekvlieters afvaardigen naar de nationale finale, op 18 juni. Zij zitten bij de beste 24 van het land.