Nieuwsarchief

Kun je schaken en zou je graag een keer aan een schaaktoernooi mee willen doen? Geef je dan in een team op voor het schaaktoernooi van Stichting Het Zelfstandig Gymnasium! Het toernooi bestaat uit verschillende afvalrondes en uiteindelijk een finale. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar leerlingenraadbeekvliet@gmail.com; meer informatie over het toernooi en de inschrijving kun je vinden in de mail die de leerlingenraad naar je magisteraccount heeft gestuurd.

Na een fantastische eerste editie organiseert Beekvliet ook dit jaar een eindexamengala voor de leerlingen van klas 6, en ook dit jaar hebben de zesdeklassers de mogelijkheid om zich voor te bereiden op de dansvloer! Dhr. Guerrero en oud-leerling Laurien Broeders zullen vanaf januari op donderdagmiddag in de gymzaal tijdens het 8e en 9e lesuur weer klaarstaan om de eindexamenkandidaten klaar te stomen voor de quickstep, chacha, tango, Engels wals en andere stijldansen. De danslessen zijn individueel toegankelijk maar uiteraard kunnen leerlingen zich ook als dansstel inschrijven. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar r.guerrero@gymnasiumbeekvliet.nl of een aanmeldingsbericht achter te laten in het postvak van dhr. Guerrero. Aanmelden graag voor 17 november.

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In de gemeente Sint-Michielsgestel komt u tussen alle kandidaten ook een Beekvlieter tegen: Rosa Beck uit klas 6! We weten niet zeker of zij de eerste leerling van Beekvliet is die zich gedurende zijn of haar schoolcarrière kandidaat stelt bij gemeenteraadsverkiezingen, maar bijzonder is het zeker!

Lees verder
Donderdag 26 oktober is Gymnasium Beekvliet de hele dag in feeststemming! Collega's Jozef Hanenberg (docent wiskunde) en Goos Udo (docent tekenen) zijn 25 jaar in dienst van Beekvliet en dat wordt de hele dag gevierd met leerlingen, collega's en genodigden. We feliciteren onze jubilarissen van harte met het bereiken van deze mijlpaal!
Lees verder

Deze weken hebben de tweedeklassers bij biologie en beeldende vorming hard gewerkt aan het project "Eetculturen". Ze verdiepen zich in een internationale cultuur en bereiden typische gerechten, houden zich bezig met de voedingswaarden ervan, en presenteren hun vondsten en gerechten in een prachtig aangeklede kraam op in de aula. U bent van harte uitgenodigd om te komen proeven! Uiteraard wint de groep met de beste kraam een prijs en u mag stemmen! Reserveert u alvast vrijdagavond 13 oktober in uw agenda. De avond start om 19.00 uur.

De eerste nieuwsmail van dit schooljaar is uit. U leest hem hier.

De verbreders uit klas 3 gingen op 5 oktober naar Den Haag voor een rondleiding dwars door de Haagse politiek. Ze maakten kennis met debatteren, kregen een rondleiding over het binnenhof, en liepen zomaar politici in het wild tegen het lijf, waaronder CDA'er René Peters en zijn medewerker Ernst van Welij. Van hen mochten de leerlingen ook wel even een kijkje nemen in de partijvleugel, de èchte plenaire zaal van de Tweede Kamer en de handelingskamer. Supergaaf! Dat krijgt niet elke bezoeker van het binnenhof voor elkaar! Gelukkig hebben we de foto's nog als bewijs!

Lees verder

Linda Beekmans uit 3A is wereldkampioen Taekwondo geworden in de leeftijdscategorie 13-14 jaar (juniors). Wat een fantastische prestatie! We feliciteren haar van harte! 

Op woensdagmiddag 4 oktober en op woensdagmiddag 25 oktober gaan twee groepen van twintig natuurstroomleerlingen op excursie bij ASML in Veldhoven. In het ASML Experience Centre krijgen ze te zien wat ASML doet, welke technologie daarbij komt kijken en wat voor mensen er bij het bedrijf werken.
Op donderdag 5 oktober zullen dertig verbreders uit klas 3 deelnemen aan een excursie naar Den Haag voor het onderwijsprogramma ProDemos Binnenhof voor Scholen. Ze zullen die dag leren hoe onze parlementaire democratie werkt en ze brengen o.a. een bezoek aan de Tweede Kamer en de Ridderzaal.

Dinsdag 3 oktober wordt de intelligentiestructuurtest (IST) afgenomen bij de leerlingen van klas 1. Dit betekent dat de eerste vier lessen die normaal gesproken in het rooster staan voor klas 1 op die dag komen te vervallen. Meer informatie over de IST vindt u op informatiepagina over klas 1.

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van 19.30 uur tot ca. 20.15 uur een webinar (interactieve voorlichting vanachter de computer) over studiefinanciering, het leenstelsel, kosten van studeren, etc. De voorlichting is bedoeld voor ouders en leerlingen van klas 6. Vooraf aanmelden is noodzakelijk op https://duo.nl/webinar. Via Magister hebben de leerlingen en ouders van klas 6 meer informatie gekregen over de precieze inhoud van het webinar. Het webinar is in de plaats gekomen van voorlichting door DUO op school zelf; vandaar dat het decanaat deze online voorlichting van harte aan u aanbeveelt.

Op dinsdag 26 september komt de fotograaf weer naar Beekvliet om van alle klassen een foto te maken. Verzoek van de fotograaf om iets vrolijks aan te trekken.

Vrijdag 22 september is onze personeelsdag. Dat is dit schooljaar een lesvrije dag, dus onze leerlingen zijn die dag vrij. 

Toneel op Beekvliet is een begrip! Leerlingen van klas 2 t/m 5 brengen onder leiding van een professionele regisseur en tekstschrijver elk jaar een spetterend stuk op de planken. We zijn ook dit jaar weer op zoek naar acteurs, zangers, dansers, bandleden, decorbouwers etc. Je kunt je nu aanmelden voor de audities die plaats vinden op 3 en 10 oktober! Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier! Let op: bedenk je voor het aanmelden of je beschikbaar bent voor de repetities (wekelijks op dinsdagavond, 19.00-21.30 uur en twee vrijdagen) en tijdens de uitvoeringsweek (14-18 mei 2018). We verwachten namelijk dat je er altijd bent.

Op 19 september neemt Beekvliet voor de eerste keer deel aan de Uitlokdag in Den Bosch. Op deze Uitlokdag, georganiseerd door Bureau Babel, gaan al onze vierdeklassers (M- & N-stroom) kennismaken met diverse culturele instellingen van allerlei disciplines: beeldende kunst, dans, theater en muziek. Daarmee is de Uitlokdag een perfecte gelegenheid voor leerlingen om wegwijs te raken in cultureel Den Bosch! 

Pagina 10 van 37Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste   

Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer