Nieuwsarchief

De proefwerkroosters voor het derde trimester kunt u hier downloaden.

Vrijdag 18 maart namen zes leerlingen van Gymnasium Beekvliet deel aan het landelijk examen van het ‘Honours Programma van de Gymnasia’. Alle zes deelnemers slaagden en rondden daarmee een uitdagend driejarig traject succesvol af. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder

De nieuwsmail van maart is uit. U leest hem hier.

Een aantal verbreders uit klas 2 en 3 heeft zich de afgelopen tijd bezig gehouden met de rechtspraak. Ze kregen een gastles, waarin ze onder meer een rechtzaak naspeelden, en brachten een bezoek aan de rechtbank in Den Bosch.

Lees verder

Op uitnodiging van cricketvereniging MOP uit Vught hebben we vrijdag 19 februari met vier teams deelgenomen aan de Cambridge Cup. Beekvliet vaardigde maar liefst vier teams af naar dit toernooi, waarvan er eentje zelfs de finale wist te winnen!

Lees verder

Het digitale aanmeldingsformulier voor nieuwe leerlingen staat online! Klik hier voor meer informatie over de aanmeldprocedure en het aanmeldingsformulier.

Van 22 t/m 28 februari reizen tien vierdeklassers naar Huskvarna (bij Jönköping) in Zweden in het kader van het Erasmus+-project. Het Erasmus+-project is een door de EU gesponsord project voor middelbare scholieren uit Europese landen, waarbij de leerlingen onderzoek doen naar de mogelijkheden van internationale vervolgopleidingen en internationale beroepsmogelijkheden. Dit project heeft de titel "The Employment Guarantee: a European Challenge". De leerlingen zullen samen met leerlingen uit Zweden, Duitsland en Schotland vier bedrijven en een universiteit bezoeken en de resultaten daarvan verwerken ter voorbereiding van een informatiemarkt die in de vier landen zal worden georganiseerd aan het einde van het schooljaar 2016-2017.

Tot aan de meivakantie staan er verschillende excursies gepland naar Het Noordbrabants Museum waar de grote overzichtstentoonstelling van Jeroen Bosch wordt gehouden. De eerste en tweede klassen en de leerlingen met een M-profiel en de leerlingen van klas 5 en 6 die het vak kunst volgen, gaan de expositie bezoeken en wel op de volgende dagen:

Lees verder

Op 18 februari hebben we in de personeelskamer de eerste leerlingen die geslaagd zijn voor WiDaF in het zonnetje gezet. WiDaF staat voor Wirtschaft Deutsch als Fremdsprache en richt zich op het verwerven van de Duitse taal met de nadruk op handel en economie. Mevr. van Wersch, onze collega Duits, is in Nederland voorlopig nog de enige docente die dit programma mag aanbieden. De zesdeklassers hebben het programma afgerond op C1-niveau, en één van hen, Laurien Broeders, had zelfs het hoogste C2-niveau weten te bereiken! We zijn natuurlijk hartstikke trots op deze eerste lichting! Uit handen van de rector ontvingen de leerlingen in het bijzijn van het aanwezige personeel hun certificaat. 

Onder de nieuwe titel 'Onwijs!' vindt in het voorjaar weer de jaarlijkse muziekavond plaats. Sinds de vorige editie is het karakter van deze avond "unplugged", hetgeen betekent dat de muziek zoveel mogelijk akoestisch ten gehore wordt gebracht, met slechts een paar microfoons om het geluid te versterken. Ben je muzikaal en vind je het leuk om op te treden? Geef je dan voor 22 februari per mail op voor de audities bij mw. Jansen.

Lees verder

Een delegatie van Beekvliet nam van 24 tot 29 januari deel aan de THIMUN, de The Hague Model United Nations. Merel van Benthem uit 5C doet verslag: 

Lees verder

Negentien van onze leerlingen hebben deelgenomen aan de eerste ronde van de wiskundeolympiade. Vijf van hen hebben dat zo goed gedaan dat zij zich hebben geplaatst voor de tweede ronde. Bjorn Johannesson (klas 5) en Joep van Keulen (klas 4) deden dat met een perfecte score van 36 punten. Casper Mornout (klas 5), Anton van der Struijk (klas 5) en Jesper Kapteijns (klas 3) scoorden resp. 32, 31 en 29 punten en plaatsten zich daarmee ook voor de volgende ronde. Voor allemaal een fraai resultaat.

De nieuwsmail van februari is uit. U leest hem hier.

Het was weer een drukbezochte Open Dag! Maar liefst 460 gezinnen hebben een informatiepakketje in ontvangst genomen. We danken alle bezoekers voor de belangstelling! Dank ook aan de vele leerlingen die vandaag als vrijwilliger hebben geholpen! De foto's van de dag staan al in ons fotoalbum!
Zit je in groep 7/8 en wil je nog een keertje op Beekvliet sfeer komen proeven? Kom dan naar één van onze snuffelmiddagen in februari!

Op vrijdag 22 januari hebben de leerlingen van klas 4 een bezoek gebracht aan de Radboud Universiteit Nijmegen in het kader van de Radboud Try-out. 

Lees verder
Pagina 10 van 28Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer