Nieuwsarchief

Er heeft een aantal wijzigingen in het calendarium plaatsgevonden:
- de presentatieavond van het Project Europese Eetculturen van klas 2 is verplaatst van vrijdag 4 naar vrijdag 25 november;
- de excursies voor klas 1 en 2 naar respectievelijk Xanten en Aachen zijn verplaatst van woensdag 7 naar vrijdag 9 juni;
- ook de toetsdag voor klas 4 en 5 is verplaatst van woensdag 7 naar vrijdag 9 juni.

De nieuwsmail van oktober is uit. U leest hem hier.

We feliciteren Rivaldo van de Westelaken uit klas 3: hij is dit weekend Nederlands kampioen karten in de klasse 125cc-minimax geworden! Van harte gefeliciteerd!!

De schoolgids voor dit schooljaar is gereed en is hier te downloaden.

Toneel is op Beekvliet een begrip! Elk jaar weer is het publiek laaiend enthousiast. Leerlingen van klas 2 t/m 5 met talent voor toneelspelen, dans en muziek kunnen meedoen het (grote) toneel. Vanaf nu kun je je opgeven om auditie te doen! De audities vinden plaats op dinsdagavond 11 en 18 oktober van 19.00-21.30 uur. Ook de repetities zijn op dinsdagavond. 

Altijd al de chacha, salsa, Engelse wals, jive of een andere stijldans willen leren? Geef je dan op bij dhr. Guerrero! Hij wil dit schooljaar een danscursus starten voor leerlingen uit de bovenbouw (docenten ook welkom!) en is benieuwd hoeveel geïnteresseerden er zijn. 

Lees verder

Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), het overkoepelende onderwijsbestuur waartoe ook Beekvliet berhoort, bestaat dit jaar 100 jaar. Dat viert OMO onder andere met een Romereis, waaraan per OMO-school drie vierdeklassers mogen deelnemen. Vóór de vakantie konden geïnteresseerde (toen nog) derdeklassers een brief schrijven aan de rector om te solliciteren. Jip de Man, Linde Lokin en Simon Knüwer (allen 4A) zijn de gelukkigen en zullen van 13 tot 18 november 2016 deelnemen aan de jubileumreis van OMO naar de Italiaanse hoofdstad. Buon viaggio!

In verband met de warmte draaien we woensdag 14 en donderdag 15 september 40-minutenrooster. Op vrijdag zakt de buitentemperatuur en zijn de lestijden weer volgens het normale schema. 

Op woensdag 7 september komt de schoolfotograaf om alle brugklassers op de foto te zetten. Natuurlijk maakt hij ook een klassenfoto. Trek iets vrolijks aan, dan worden het hartstikke leuke foto's! Aansluitend krijgen de leerlingen hun kluisje toegewezen.

Op maandag 5 september start het nieuwe schooljaar weer, maar alleen nog voor onze medewerkers. De leerlingen mogen nog één dag extra genieten van de zomervakantie: we verwachten hen pas weer op dinsdag 6 september terug op school. Om 9.15 uur worden de brugklassers door hun mentoren ontvangen. Aansluitend begint om 9.30 uur voor klas 1 en 2 de jaaropening in de aula; daarna gaan de klassen met hun mentor uiteen. Voor klas 3 en 4 begint het programma om 10.30 uur; klas 5 en 6 verwachten we om 12.30 uur. Op woensdag 7 september starten de lessen volgens het lesrooster om 8.30 uur.

Als u wilt weten wat uw kind te wachten staat in het nieuwe leerjaar, leest u dan de informatie over de 

jaarlaag van uw zoon en/of dochter. Een overzicht van alle vakanties voor het komend schooljaar vindt u hier.

Gymnasium Beekvliet wenst alle leerlingen, hun ouders en familie, alle medewerkers en hun gezinnen, en iedereen die zich verbonden voelt met onze school een heel fijne zomervakantie toe! Rust goed uit en tot ziens in september!

Onze docente muziek, mw. Jansen, heeft deelgenomen aan de World Choir Games in Sochi met het Fontys Jazzkoor. En hoe! In de categorie jazz behaalden ze goud en werden ze WERELDKAMPIOEN! We feliciteren alle zangers en hun dirigent met deze bijzondere prestatie, en in het bijzonder mw. Jansen! 

Vandaag kregen we ook de uitslagen van de Goethe-examens binnen: alle elf deelnemende leerlingen zijn geslaagd op B1-niveau! Tien van hen kregen zelfs de beoordeling 'zeer goed' bij het onderdeel lezen! Gefeliciteerd allemaal met jullie prachtige resultaten!

Wat een prachtige resultaten kregen we binnen over de examens Delf en Cambridge! Alle vierdeklassers die deelnamen aan het examen Delf Frans zijn geslaagd voor hun ERK B1-certificaat; een slagingspercentage dus van 100%! Bij Cambridge Engels zijn 59 vierdeklassers geslaagd voor hun Advanced-examen (ERK C1) en 23 vijfdeklassers haalden het prestigieuze Proficiency-examen (ERK C2). Wij zijn erorm blij met deze fantastische uitslagen! Alle leerlingen hebben een ware topprestatie geleverd waar ze met recht trots op mogen zijn!

Op maandag 18 juli organiseert een groepje enthousiaste leerlingen uit klas 5 van 16.30 tot 23.30 uur een LAN-party voor leerlingen uit klas 2 t/m 5. Op een LAN-party gamen leerlingen op hun eigen apparatuur tegen elkaar. De leerlingen hebben inmiddels een e-mail met informatie en een inschrijfformulier ontvangen. De contactpersoon van de organisatie is Jeroen van Riel uit klas 5.

Lees verder
Pagina 10 van 31Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer