Nieuwsarchief

Om iedereen in de gelegenheid te stellen elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen starten de lessen op maandag 9 januari om 10.10 uur. Op dinsdag 10 januari is er een studiemiddag voor alle medewerkers; die dag zijn er maximaal 7 lessen van 40 minuten.

Wij wensen u namens alle leerlingen en medewerkers van Gymnasium Beekvliet een gelukkig kerstfeest en een inspirerend 2017.
Beekvliet stuurt alle kerstwensen digitaal. Het hiermee uitgespaarde geld komt ten goede aan de Vincentiusvereniging 's-Hertogenbosch.

Vrijdag 16 december kwamen Jesse en Vincent Oberdorf van Stichting In2Africa bij aardrijkskunde aan alle tweede klassen een gastles verzorgen. Het onderwerp was de beeldvorming van Afrika, in het bijzonder Kenia. 

Het onderwerp van deze gastles sloot aan bij het hoofdstuk over Oost-Afrika waar de leerlingen de afgelopen weken bij aardrijkskunde aan hebben gewerkt. Jesse en Vincent brachten hun kennis met veel enthousiasme over, spraken over hun reizen door Afrika en hebben interessante discussies gevoerd met de leerlingen: hoe vorm je eigenlijk een beeld over plekken die je nauwelijks écht kent?

Lees verder
Op zaterdag 10 december vond de regiofinale van de First Lego League (FLL) plaats op de Fontys Hogeschool in Tilburg. 

Ook dit jaar deed een team van Beekvliet mee, bestaande uit Thijs Balk (2A), Sem de Haan (2D), Jan van Baast (2D), Lieke Cromsigt (2F), Sophie Jacobs, Mariëlle van Mourik Broekman en Deliamber Backus (3A), Wiebe Sijpkens en Guus Dohmen (3C). 

Lees verder
Ook dit jaar nemen weer twee teams van drie personen uit klas 5 deel aan de voorrondes van de European Union Science Olympiad (EUSO), een practicumwedstrijd in de BINAS-vakken voor leerlingen tot en met 16 jaar. De voorrondes worden op diverse universiteiten en hogescholen gehouden op maandag 12 december. Joep van Keulen, Carl Uptegrove, Thomas Klokgieters (allen 5A) strijden op de TU Eindhoven, en aan de wedstrijd op de Universiteit Utrecht doen Maaike Jansen Venneboer, Emma Essink, Lisa Vrensen (allen 5C) mee. We wensen onze teams veel succes!

Dinsdag 6 december kwam oud-leerling Tim Mooren naar Beekvliet om een workshop presenteren te geven. Twaalf tweede- en derdeklassers namen deel aan deze intensieve dag. De leerlingen hebben veel handvatten aangereikt gekregen om een goede presentatie neer te zetten. Het was al de tweede keer dat Tim deze presentatie gaf aan een groep Beekvlieters. Weten wat de leerlingen tijdens deze workshop doen? Lees hier het verslag van de vorige sessie.

Lees verder

De nieuwsmail van december is uit. U leest hem hier.

De proefwerkroosters voor de nieuwe periode staan online. U kunt ze downloaden vanaf deze pagina.

Van 19 t/m 24 november krijgt Gymnasium Beekvliet bezoek van dertig leerlingen van partnerscholen uit Schotland (Edinburgh), Zweden (Huskvarna) en Duitsland (Schwanewede, bij Bremen). Zij worden door dertig leerlingen van Beekvliet binnen hun gezin ontvangen. Dit vindt plaats in het kader van Erasmus+-project “The employment guarantee: a European challenge”. Dit project is ontwikkeld door de partnerscholen en gesponsord door de EU, met als doel om leerlingen over de landsgrenzen heen te laten kijken naar de mogelijkheden van vervolgopleidingen of een loopbaan in het buitenland. 

Lees verder

Op maandag 21 november zullen dertig verbreders uit klas 3 deelnemen aan een excursie naar Den Haag voor het onderwijsprogramma ProDemos Binnenhof voor Scholen. Ze zullen die dag leren hoe onze parlementaire democratie werkt en brengen o.a. een bezoek aan de Tweede Kamer en de Ridderzaal.

Via deze weg willen we een oproep doen voor een ouder die klas 5 wil vertegenwoordigen in de ouderraad. Jaarlaag 5 is een belangrijke leerjaar en daarom zien we graag dat ook deze jaarlaag in de ouderraad vertegenwoordigd wordt. Reacties graag naar ouderraad@gymnasiumbeekvliet.nl. Meer informatie over de ouderraad en de vergaderdata vindt u op de pagina van de ouderraad.

Vrijdag 18 november organiseert de leerlingenraad weer een schoolfeest voor onze leerlingen van de onderbouw. Het is deze keer in De Absoluut in Sint-Michielsgestel. Het feest start om 19.30 uur en is weer afgelopen om 23.30 uur.
Lees verder

De nieuwsmail van november is uit. U leest hem hier.

In verband met een studiemiddag voor onze medewerkers draaien we op dinsdagmiddag 8 november 40-minutenrooster. Alle klassen behalve klas 5 hebben die dag maximaal zeven lessen van 40 minuten. Omdat op woensdag 9 november de proefwerkweek voor klas 5 begint, hebben zij die dinsdag maximaal zes lessen van 40 minuten.

Eén of twee keer per maand organiseert de sectie l.o. twee sporttoernooien: eentje voor leerlingen van klas 1-2 en eentje voor leerlingen van klas 3-6. Hockey, badminton, (panna-)voetbal, tafeltennis, basketbal, softbal, het komt allemaal aan bod. Je kunt natuurlijk eenmalig meedoen, maar leuker is het om deel te nemen aan het onderling klassement: bij elke activiteit worden punten verdeeld op basis van deelname, sportiviteit, en prestatie; de speler van de week verdient extra punten voor de klas. Op het einde van het schooljaar wordt er gekeken welke klas de meeste punten heeft behaald en wie er met de prijzen vandoor gaat. 
Lees verder
Pagina 10 van 33Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer