Nieuwsarchief

Beste gala-gasten,
Voor de allereerste keer organiseerde Gymnasium Beekvliet een eindexamengala! Wat was het een prachtige eerste editie! We kijken met genoegen terug op de fantastische outfits, voertuigen, dancemoves en brugklascasinocapaciteiten die jullie, inmiddels oud-Beekvlieters, ten toon hebben gespreid! Een nieuwe traditie is geboren! Zodra de foto's van fotograaf Guerrero beschikbaar zijn, plaatsen we die in een album op de site. Foto's van jullie aankomst staan al in het album. Enneh, jullie hebben de krant gehaald!

De laatste nieuwsmail van dit schooljaar is uit; u leest de juni-editie hier.

Sjoerd Maas uit klas 3 is geselecteerd als Nederlandse deelnemer voor Camp Rising Sun, een prestigieus kamp in de Verenigde Staten waar jongeren uit de hele wereld elkaar ontmoeten. Deze week vertrekt hij al naar de staat New York om zich bij de groep te voegen.
Lees verder

Afgelopen week streden Bram Boogaarts en Björn Johannesson in de nationale finales van respectievelijk de biologie- en natuurkundeolympiade. Aan beide olympiades deden in de eerste ronde een kleine 4000 leerlingen uit Nederland mee. De tweehonderd beste leerlingen van hen mochten deelnemen aan tweede ronde, waarna de twintig best preseterende leerlingen doorstroomden naar de landelijke finale die een week duurde. Beide heren werden in de finale onderworpen aan pittige tests, en dat deden ze fantastisch: Bram werd uiteindelijk 15e van Nederland, en Björn zelfs 9e! We feliciteren hen met deze geweldige prestaties!

Vandaag kregen de zesdeklassers de uitslag van hun examens. We feliciteren hierbij alle geslaagden (en hun ouders) met het behaalde resultaat! De leerlingen die nog met een herexamen kunnen slagen, wensen we de komende dagen heel veel succes bij de voorbereidingen. Op donderdag 6 juli om 16.00 uur is de diploma-uitreiking.

Elk jaar worden de drie leerlingen, die de beste profielwerkstukken van alle OMO-scholen hebben geschreven, beloond met een mooie prijs. Dit jaar behoorde Beekvlieter Sophie van de Loo tot de kanshebbers. Ze had onderzoek gedaan naar het verschil in leeropbrengsten tussen inductief en deductief grammatica-onderwijs bij Latijn. Op 9 juni reisde Sophie met onder andere haar werkstukbegeleider mw. Pelgrim en de rector af naar Tilburg om de uitreiking van de OMO-prijs bij te wonen. En daar bleek dat Sophie daadwerkelijk in de prijzen was gevallen: ze won de tweede prijs, met bijbehorende oorkonde en een prachtig geldbedrag. We feliciteren Sophie en mw. Pelgrim van harte met dit prachtige resultaat! Wat zijn we trots!

Lees verder

De onderbouw gaat deze week op excursie: klas 3 gaat van dinsdag tot en met vrijdag op kamp in Luxemburg; klas 1 en 2 gaan op vrijdag respectievelijk naar Xanten en Aachen. Klik voor meer informatie op 'Lees verder'.
NB: We verzoeken alle ouders die hun kind met de auto komen brengen/ophalen om NIET aan de Beekvlietstraat te parkeren maar elders in de wijk; op die manier is er bij vertrek en aankomst genoeg ruimte voor alle bussen. 

Lees verder

Beekvliet steunt Edukans al jaren; deze stichting zet zich in om onderwijs aan kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden te verbeteren. Als u wilt weten aan welke projecten Edukans in 2016 het gedoneerde geld heeft besteed, leest u dan het jaarverslag.

Op dinsdag 30 mei is er een studiemiddag. In de ochtend zijn er zes lessen van veertig minuten. 

De nieuwsmail van mei is uit; u leest hem hier.

Na de meivakantie nemen de vijfdeklassers, die aardrijkskunde volgen, enkele brugklassen mee op excursie in de omgeving. Dat doen ze in het kader van hun schoolexamens: een van de praktische opdrachten daarbij is het organiseren en verzorgen van een educatieve excursie, en de brugklassers vormen hun doelgroep. Het is spijtig dat er te weinig aardrijkskundeleerlingen uit klas 5 zijn om voor alle brugklassen een excursie te organiseren, maar het gaat bij deze opdracht primair om het organisatietalent van de vijfdeklassers. De diverse bestemmingen, zoals een bezoek aan de brandweer, de Sint Jan, een boerderij en het oertijdmuseum, liggen in de omgeving van Beekvliet en zijn per fiets te bezoeken. 

Camp Rising Sun is een prestigieus internationaal zomerkamp voor jongeren van 14-15 jaar, dat jaarlijks in de staat New York in de Verenigde Staten wordt gehouden. De deelnemers werken tijdens dit kamp dat vier weken duurt o.a. aan hun persoonlijke ontwikkeling en hun leiderschapsvaardigheden en krijgen een groter begrip voor andere culturen. Elk jaar kan er ook één jongen en één meisje met een beurs vanuit Nederland deelnemen, die met een strenge selectieprocedure worden uitgekozen. We zijn er trots op dat er weer een Beekvlieter is geselecteerd: dit jaar valt de eer aan Sjoerd Maas uit klas 3F te beurt om deze zomer naar dit zomerkamp af te reizen! Een geweldige ervaring voor hem! Wij wensen hem alvast veel plezier en succes!
Lees verder

Elk jaar doet een aantal getalenteerde en/of enthousiaste Beekvlieters mee aan de eerste ronde van Nederlandse Wiskunde Olympiade en de besten van hen weten zich vaak te plaatsen voor de tweede ronde. Op 17 maart j.l. vond de tweede ronde plaats op diverse universiteiten in Nederland en namens Beekvliet reisden zes leerlingen af naar de Universiteit van Tilburg. De absolute topper dit jaar was Ebbe Abbenhuis uit 3D, die zich met een bijzonder fraaie score wist te plaatsen voor de finale die in september in Eindhoven gehouden gaat worden. Daarmee behoort hij tot het selecte gezelschap van ongeveer 100 finalisten, die gaan strijden voor een plaats in het team dat Nederland straks gaat vertegenwoordigen op de Internationale Wiskunde Olympiade. Voor een derdeklasser is dat een prachtige prestatie, die veel belooft voor de toekomst. Ebbe, veel succes straks in de finale en zet hem op!

Donderdag 20 april vieren onze zesdeklassers hun Laatste Schooldag, kortweg, hun LSD. Ze kijken al jaren uit naar deze dag, en we hopen dat ze er een fijne, gezellige dag van kunnen maken. Afgaande op het verleden een paar tips voor de rest van de Beekvlietpopulatie:
- leerlingen: neem een stel extra kleren mee, want de traditie wil dat je niet droog binnenkomt. 
- medewerkers en bezoekers: u kunt niet parkeren op de parking van de school. In de wijk kunt u wel parkeren, maar houd rekening met de bewoners.

Op dinsdag 18-4 is er een studiemiddag voor ons personeel. Die dag is er daarom een 40-minutenrooster.

Pagina 11 van 36Eerste   Vorige   6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer