Nieuwsarchief

De leerlingen uit klas 4 zijn deze week op reis. U kunt hun belevenissen volgen! De Romegangers sturen met enige regelmaat een foto door voor ons twitteraccount (@beekvlietgym). De Griekenlandreizigers houden op de site een dagboek bij. Klik op 

Lees verder

De nieuwsmail van april is uit. U leest hem hier.

In de laatste versie van de Magister-app (Android en iOS) was nieuwe functionaliteit toegevoegd, waarbij verwijderde lessen anders werden getoond: doorgestreept en grijs. Helaas werkte deze functie niet goed, waardoor de app aan leerlingen en ouders een incorrect rooster toonde, met als ernstig effect dat leerlingen die de app gebruikten tot de conclusie konden komen dat ze geen les hadden, terwijl dit wel het geval was. Inmiddels zijn er nieuwe versies van de Magister-app voor Android en iOS beschikbaar, waarin dit probleem verholpen is. In de meeste gevallen wordt de Magister-app automatisch geüpdatet; mocht dat bij u of bij uw kind niet het geval zijn, dan kunt u in de app-store vanaf nu de nieuwe versie downloaden.

Op maandag 27 maart namen drie leerlingen van Gymnasium Beekvliet deel aan het landelijk examen van het ‘Honours Programma van de Gymnasia’. Het Honours Programma is een landelijk initiatief van de zelfstandige gymnasia. Het biedt bovenbouwleerlingen die het reguliere programma gemakkelijk afgaat de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op een gebied van hun interesse. Janneke van Hulten, Casper Mornout en Jeroen van Riel slaagden alle drie en rondden daarmee een uitdagend driejarig traject succesvol af. Casper deed onderzoek naar de pretparkbeleving van gehandicapte kinderen en schreef een boek. Jeroen heeft zich verder ontwikkeld in programmeren en richtte  een eigen bedrijf op voor licht- en geluidsinstallaties op evenementen. Janneke maakte onder andere een promotiefilm, een reis naar Japan en deed onderzoek naar suikervrij eten. We feliciteren onze geslaagden van harte!

Lees verder

Donderdag 30 maart is het zover: de tweede editie van 'ONWIJS!' (voorheen muziekavond). Leerlingen laten deze avond zien wat ze voor muzikaal talent in huis hebben. De veelal akoestische optredens variëren van klassiek tot pop en van solo tot band. De aula wordt, net als vorig jaar, omgetoverd tot een muziekcafé! Kaartjes kosten €3,- per stuk, inclusief een consumptie. De kaartjes kunnen aan de deur worden gekocht en in een aantal grote pauzes (houd de aankondigingen op de prikborden in de gaten wanneer de voorverkoop plaatsvindt!). Het programma begint om 19.30 uur, de zaal gaat een kwartier eerder open. Wees op tijd, want dit wil je niet missen!

De nieuwsmail van maart is uit. U leest hem hier.

Van zondag 19 februari tot en met vrijdag 24 februari hebben zes leerlingen uit klas 4, Rens Boot (4B), Yann van Eijk (4B), Fleur de Haas (4B), Roos Coolen (4D), Jesper Kapteijns (4D) en Max Uijlenhoet (4D), deelgenomen aan een meerdaagse conferentie op het International Student Leadership Institute (ISLI) in Oberwesel, Duitsland. Babs Konijnenberg (5B) nam voor de tweede keer deel: vorig jaar werd zij gekozen als regent, wat betekent dat zij de eervolle functie had te helpen bij de organisatie van de conferentie. De jaarlijkse conferentie op het ISLI heeft als doel jonge leiders op te leiden en te inspireren. Gedurende de week in Oberwesel leren de leerlingen over verschillende aspecten van leiderschap zoals onderhandelen, het nut van belonen, het zoeken van consensus, etc. Jesper Kapteijns en Babs Konijnenberg vertellen samen over hun ervaringen.
Lees verder

Van woensdag 8 maart tot en met dinsdag 14 maart organiseert ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat voor de 24e keer de landelijke Scholierenverkiezingen. Deze schaduwverkiezingen geven een indruk hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als jongeren het voor het zeggen hadden. Gymnasium Beekvliet zal met alle leerlingen uit de bovenbouw aan de scholierenverkiezingen deelnemen. In de week voor de voorjaarsvakantie hebben de leerlingen zich met hun mentor alvast georiënteerd op de standpunten van de verschillende partijen door middel van een stemwijzer. De stemming vindt naar verwachting plaats op de ochtenden van 8, 9 en 10 maart. 

Lees verder

Spanning en sensatie in de Martinihal in Vught: op vrijdag 17 februari verdedigde Beekvliet met succes de kampioenstitel bij het toernooi om de Cambridge Cricket Cup. Onze school vaardigde twee teams af die streden tegen het Maurick College uit Vught. Na twee voorbereidingslessen tijdens de gymles met uitleg over de spelregels in het Engels (cricket is immers een Engelse sport) door professionele spelers Subir Shrestha en Nayla Groenendijk kon het toernooi vrijdag losbarsten! Er werd bloed-fanatiek gestreden om de eer van de school, wat resulteerde in een prachtige eerste én tweede plaats voor Beekvliet! Guus Schermer werd uitgeroepen tot Player of the Day!

Lees verder

Een aantal derdeklassers volgde de afgelopen weken de verbredingsmodule diergeneeskunde. Dierenarts Simon van de Berg van dierenarts@home schotelde de leerlingen als laatste les interessante casus voor: als voorbereiding op hun excursie van donderdag 23 februari naar de Faculteit Diergeneeskunde en het Proefdierlab in Utrecht besteedde hij veel aandacht aan ethiek met betrekking tot dierenwelzijn, en dan met name op het gebied van proefdieren. De leerlingen werden daarbij behoorlijk uitgedaagd met pittige vraagstukken. Daarnaast was er ook tijd voor wat praktijkonderwijs: de leerlingen konden aan de slag met allerlei hechttechnieken! Omgaan met de naald en draad uit het hechtsetje bleek voor sommige deelnemers nog een hele uitdaging!

Lees verder

Op vrijdag 10 februari brachten alle vierdeklassers naar de Radboud Universiteit in Nijmegen om deel te nemen aan de Radboud Try-out Day. Op deze middag kregen ze een rondleiding over de campus en volgden ze colleges om meer inzicht te krijgen in hun profielkeuze. Niet alleen Beekvliet deed mee aan dit programma; vele scholen kwamen op deze informatiedag af. Alle bezoekende vwo-leerlingen uit klas 4 kregen een prijsvraag voorgeschoteld: maak een snapchat-foto waarin het motto van de universiteit, 'change perspective!' op een originele manier wordt verbeeld. Linde Lokin, Dieuwke Jollema Gorter en Veerle Voorsluis kwamen van alle deelnemers met hun foto als winnaars uit de bus met hun originele creatie. Wil je hem zien? 

Lees verder

Wessel van Nahuijs uit 3E heeft zich geplaatst voor de nationale finale van de IJSO! De IJSO, International Junior Science Olympiad, is een wedstrijd op het gebied van science voor havo- en vwo-leerlingen van 15 jaar of jonger. In de Jacobikerk in Utrecht hoorden Wessel in het bijzijn van een trotse dhr. Van Aarle dat hij tot de beste 24 deelnemende leerlingen van Nederland behoort! Hij kreeg als bewijs van zijn prestatie twee certificaten en een goodie bag, maar dus ook een ticket voor de nationale finale op 7 april op de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Wessel, van harte gefeliciteerd en heel veel succes in de finale!

Lees verder

Onze nieuwsmail van februari is uit. U leest hem hier.

De eerste twee weken van februari kunnen de leerlingen uit klas 4, 5 en 6 die het vak kunst volgen een workshop zeefdrukken volgen bij het Grafisch Atelier in Den Bosch. De eerste vier groepen hebben heel enthousiast deze workshop gedaan. Wie wil dat nu niet... zelf je eigen ontwerp op een T-shirt drukken?!

Lees verder

GEZOCHT: ouders en oud-leerlingen van Beekvliet of andere geïnteresseerden (iedereen is welkom!) die op onze beroepenavond van dinsdagavond 4 april willen komen vertellen over hun huidige beroep en de weg ernaartoe. We zoeken uiteraard een breed aanbod van beroepsbeoefenaars! Interesse en tijd? Vul dan vóór 17 februari a.s. het aanmeldformulier in. Begin maart zullen de decanen dan op basis van het binnengekomen aanbod een keuze maken en met iedereen contact opnemen. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze decanen.

Pagina 12 van 36Eerste   Vorige   7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer