Nieuwsarchief

Op zondag 29 januari was onze Open Dag, en wat was het weer gezellig druk! Er zijn maar liefst 456 informatietasjes uitgedeeld; dat betekent dat er ongeveer net zoveel nieuwsgierige basisschoolleerlingen met hun ouders een bezoek hebben gebracht aan Beekvliet als vorig jaar. Ze kregen in de aula een plakje zelfgebakken cake (brugklassers, bedankt voor het bakken!! De uitslag van de cakebakwedstrijd staat bij 'lees verder'.), konden genieten van optredens of lesjes Latijn, drama en gym volgen, ze konden meedoen met science en scheikunde, maar vooral heel veel over Beekvliet ontdekken tijdens de speurtocht onder leiding van Odysseus. We willen hierbij alle collega's en alle leerlingen bedanken voor hun bijdrage om van deze Open Dag weer een geslaagde middag te maken! 
Heb jij onze Open Dag bezocht? Misschien sta je wel in ons foto-album!

Lees verder

Donderdag 26 januari kregen de vierde klassen in het kader van de lessen maatschappijleer namelijk bezoek van Lianne v.d. Aa, Gestels gemeenteraadslid en Stijn Steenbakkers, lid van de Provinciale Staten. Enthousiast vertelden zij over hun passie voor politiek.

Lees verder

In het kader van LOB (Loopbaan Oriëntatie Begeleiding) nemen alle vierdeklassers op vrijdag 10 februari deel aan de Radboud Try Out Day van de Radboud Universiteit Nijmegen. Er wordt een M- en N-stroom-specifiek programma aangeboden, met informatie over studeren aan de universiteit in het algemeen. Tevens volgen de leerlingen een college en worden zij rondgeleid op de universiteitscampus. Terugkomst op school is rond 14.45 uur.

Leerlingen die deelnemen aan de verbreding kunnen komende weken een gevarieerd programma volgen: Dhr. Hanenberg zal voor een groep van dertien verbreders lessen verzorgen waarin getraind zal worden voor de wiskundige Kangoeroewedstrijd. Vrijdag 27 januari start Simon van de Berg, oud-leerling van Beekvliet en zelfstandig dierenarts, een module diergeneeskunde voor een groep van twaalf derdeklassers. Op maandag 30 januari nemen twaalf tweede- en derdeklas verbreders deel aan een workshop presentaties geven. Deze populaire workshop wordt voor de derde keer gegeven door Tim Mooren, ook oud-leerling van Beekvliet.


HOERA! De vlag kan uit! Beekvliet heeft het predicaat 'Excellente School 2016-2018' gekregen! Bestuursvoorzitter van OMO Eugène Bernard en wethouder van onderwijs Alexander van den Dungen kwamen de ochtend van 23 janauri dit mooie nieuws op school brengen. Enkele leerlingen namen samen met de rector het predicaat en de vlag in ontvangst. Een week eerder kende Elsevier in het 'beste scholen-onderzoek' Beekvliet al het eindoordeel goed toe.

Lees verder
Samen met drie partnerscholen uit het Duitse Schwanewede, het Zweedse Huskvarna en het Schotse Edinburgh neemt Beekvliet in schooljaren 2015-2016 en 2016-2017 deel aan het Erasmus + Programme van de Europese Unie (voorheen Comenius Project). Het project met de naam "The Employment Guarantee: A European Challenge" bestaat uit vier bijeenkomsten in twee schooljaren, elk gehouden op één van de partnerscholen. De laatste editie is inmiddels in volle gang! Vrijdag 20 januari zijn tien leerlingen afgereisd naar het Schotse Edinburgh. 
Lees verder

De derdeklassers van Gymnasium Beekvliet hebben een bijzondere week achter de rug. Van maandag 16 t/m donderdag 19 januari hebben zij zich beziggehouden met de Essche Stroom. Dit riviertje kan bij extreem hoogwater leiden tot ernstige overstromingen, zoals in 1995. Ter voorkoming hiervan werkt Royal Haskoning DHV aan herinrichting van de omgeving. Leerlingen verdiepten zich in het kader van loopbaanoriëntatie (LOB) in de gevolgen hiervan voor hun interessegebied. De eerste foto's van hun bezigheden staan al in ons fotoalbum

Lees verder

Wat hebben we weer genoten van het skikamp! Bauke Geerts deelt hier zijn belevenissen, en Marcia van Eijk, Sanne van den Boogaard, dhr. Leering, dhr. Vrijhoeven en dhr. Teulings hebben hun foto's en een video ingestuurd.

Lees verder

De nieuwsmail van januari is uit. U leest hem hier.

Binnenkort volgen klas 3, 4 en 6 gedurende ongeveer een week een ander programma, waarbij hun reguliere lessen komen te vervallen. Van 12 tot en met 19 januari vindt voor klas 4 de bèta- en gammaprojectweek plaats. Van 16 tot en met 19 januari gaan de leerlingen van klas 3 aan de slag met het nieuwe LOB-project 'De Essche Stroom" in het kader van loopbaanoriëntatie. De zesdeklassers hebben van 16 tot en met 20 januari schoolexamenweek; de planning van de schoolexamens staat elders op de site
Een en ander kunnen leiden tot een aangepast rooster in klas 1, 2 en 5. Houd de roosterwijzigingen in magister goed in de gaten.

Lees verder

Om iedereen in de gelegenheid te stellen elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen starten de lessen op maandag 9 januari om 10.10 uur. Op dinsdag 10 januari is er een studiemiddag voor alle medewerkers; die dag zijn er maximaal 7 lessen van 40 minuten.

Wij wensen u namens alle leerlingen en medewerkers van Gymnasium Beekvliet een gelukkig kerstfeest en een inspirerend 2017.
Beekvliet stuurt alle kerstwensen digitaal. Het hiermee uitgespaarde geld komt ten goede aan de Vincentiusvereniging 's-Hertogenbosch.

Vrijdag 16 december kwamen Jesse en Vincent Oberdorf van Stichting In2Africa bij aardrijkskunde aan alle tweede klassen een gastles verzorgen. Het onderwerp was de beeldvorming van Afrika, in het bijzonder Kenia. 

Het onderwerp van deze gastles sloot aan bij het hoofdstuk over Oost-Afrika waar de leerlingen de afgelopen weken bij aardrijkskunde aan hebben gewerkt. Jesse en Vincent brachten hun kennis met veel enthousiasme over, spraken over hun reizen door Afrika en hebben interessante discussies gevoerd met de leerlingen: hoe vorm je eigenlijk een beeld over plekken die je nauwelijks écht kent?

Lees verder
Op zaterdag 10 december vond de regiofinale van de First Lego League (FLL) plaats op de Fontys Hogeschool in Tilburg. 

Ook dit jaar deed een team van Beekvliet mee, bestaande uit Thijs Balk (2A), Sem de Haan (2D), Jan van Baast (2D), Lieke Cromsigt (2F), Sophie Jacobs, Mariëlle van Mourik Broekman en Deliamber Backus (3A), Wiebe Sijpkens en Guus Dohmen (3C). 

Lees verder
Ook dit jaar nemen weer twee teams van drie personen uit klas 5 deel aan de voorrondes van de European Union Science Olympiad (EUSO), een practicumwedstrijd in de BINAS-vakken voor leerlingen tot en met 16 jaar. De voorrondes worden op diverse universiteiten en hogescholen gehouden op maandag 12 december. Joep van Keulen, Carl Uptegrove, Thomas Klokgieters (allen 5A) strijden op de TU Eindhoven, en aan de wedstrijd op de Universiteit Utrecht doen Maaike Jansen Venneboer, Emma Essink, Lisa Vrensen (allen 5C) mee. We wensen onze teams veel succes!
Pagina 13 van 36Eerste   Vorige   8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer