Nieuwsarchief

Dinsdag 6 december kwam oud-leerling Tim Mooren naar Beekvliet om een workshop presenteren te geven. Twaalf tweede- en derdeklassers namen deel aan deze intensieve dag. De leerlingen hebben veel handvatten aangereikt gekregen om een goede presentatie neer te zetten. Het was al de tweede keer dat Tim deze presentatie gaf aan een groep Beekvlieters. Weten wat de leerlingen tijdens deze workshop doen? Lees hier het verslag van de vorige sessie.

Lees verder

De nieuwsmail van december is uit. U leest hem hier.

De proefwerkroosters voor de nieuwe periode staan online. U kunt ze downloaden vanaf deze pagina.

Van 19 t/m 24 november krijgt Gymnasium Beekvliet bezoek van dertig leerlingen van partnerscholen uit Schotland (Edinburgh), Zweden (Huskvarna) en Duitsland (Schwanewede, bij Bremen). Zij worden door dertig leerlingen van Beekvliet binnen hun gezin ontvangen. Dit vindt plaats in het kader van Erasmus+-project “The employment guarantee: a European challenge”. Dit project is ontwikkeld door de partnerscholen en gesponsord door de EU, met als doel om leerlingen over de landsgrenzen heen te laten kijken naar de mogelijkheden van vervolgopleidingen of een loopbaan in het buitenland. 

Lees verder

Op maandag 21 november zullen dertig verbreders uit klas 3 deelnemen aan een excursie naar Den Haag voor het onderwijsprogramma ProDemos Binnenhof voor Scholen. Ze zullen die dag leren hoe onze parlementaire democratie werkt en brengen o.a. een bezoek aan de Tweede Kamer en de Ridderzaal.

Via deze weg willen we een oproep doen voor een ouder die klas 5 wil vertegenwoordigen in de ouderraad. Jaarlaag 5 is een belangrijke leerjaar en daarom zien we graag dat ook deze jaarlaag in de ouderraad vertegenwoordigd wordt. Reacties graag naar ouderraad@gymnasiumbeekvliet.nl. Meer informatie over de ouderraad en de vergaderdata vindt u op de pagina van de ouderraad.

Vrijdag 18 november organiseert de leerlingenraad weer een schoolfeest voor onze leerlingen van de onderbouw. Het is deze keer in De Absoluut in Sint-Michielsgestel. Het feest start om 19.30 uur en is weer afgelopen om 23.30 uur.
Lees verder

De nieuwsmail van november is uit. U leest hem hier.

In verband met een studiemiddag voor onze medewerkers draaien we op dinsdagmiddag 8 november 40-minutenrooster. Alle klassen behalve klas 5 hebben die dag maximaal zeven lessen van 40 minuten. Omdat op woensdag 9 november de proefwerkweek voor klas 5 begint, hebben zij die dinsdag maximaal zes lessen van 40 minuten.

Eén of twee keer per maand organiseert de sectie l.o. twee sporttoernooien: eentje voor leerlingen van klas 1-2 en eentje voor leerlingen van klas 3-6. Hockey, badminton, (panna-)voetbal, tafeltennis, basketbal, softbal, het komt allemaal aan bod. Je kunt natuurlijk eenmalig meedoen, maar leuker is het om deel te nemen aan het onderling klassement: bij elke activiteit worden punten verdeeld op basis van deelname, sportiviteit, en prestatie; de speler van de week verdient extra punten voor de klas. Op het einde van het schooljaar wordt er gekeken welke klas de meeste punten heeft behaald en wie er met de prijzen vandoor gaat. 
Lees verder
De dagen worden snel korter en dat betekent dat veel leerlingen binnenkort weer kilometers door het donker naar school fietsen. Goede zichtbaarheid op de fiets is daarom van groot belang. Vandaar dat op donderdag 3 november vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland naar Beekvliet kwamen voor de actie 'Ik val op!'
Lees verder
Donderdag 20 oktober kwam oud-leerling Tim Mooren terug naar Beekvliet; niet om les te volgen, maar om les te geven! Hij gaf aan twaalf verbreders uit klas 2 en 3 een workshop presenteren, waarbij deze leerlingen zich bewust zijn geworden van hun uitstraling en grote stappen hebben gezet in hun wijze van presenteren. Het was een intensieve en leerzame dag. Binnenkort geeft Tim deze workshop aan nog twee groepen.
Lees verder

Het rooster voor de proefwerk- en SE-week in november staat op de site; u kunt het hier vinden. Wijzigingen voorbehouden.

Op een gymnasium krijg je Nederlands, Engels, Latijn, Grieks, Frans en Engels. Maar... ¡Ay, caramba! Die zes talen waren voor 27 verbreders uit klas 2 en 3 nog niet genoeg en dus schreven zij zich in voor de verbredingsmodule Spaans! Woensdag 18 oktober was de eerste les en bracht docente Spaans mevrouw Mickers de leerlingen de grondbeginselen bij van deze wereldtaal. De cursus loopt tot en met februari. ¡Deseamos a todos los estudiantes la mejor de las suertes!

Er heeft een aantal wijzigingen in het calendarium plaatsgevonden:
- de presentatieavond van het Project Europese Eetculturen van klas 2 is verplaatst van vrijdag 4 naar vrijdag 25 november;
- de excursies voor klas 1 en 2 naar respectievelijk Xanten en Aachen zijn verplaatst van woensdag 7 naar vrijdag 9 juni;
- ook de toetsdag voor klas 4 en 5 is verplaatst van woensdag 7 naar vrijdag 9 juni.

Pagina 14 van 36Eerste   Vorige   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer