Nieuwsarchief

De leerlingenraad organiseert vrijdag 31 oktober voor klas 1 en 2 een filmavond met drie films. Er is voor ieder wat wils: spanning met James Bond in Casino Royale, griezelen met A scary movie en lachen om Rowan Atkinson in Johnny English. Aanvang 19.00, geschatte eindtijd 22.00u (incl. pauze).

Lees verder

Vandaag heten we de Schotten welkom! Negentien leerlingen uit Schotland komen in het kader van de uitwisseling binnen ons internationaliseringsproject deze week naar Nederland. Ze verblijven bij een aantal vijfdeklassers, gaan naar het Rijksmuseum, lopen stage bij verschillende bedrijven en geven de gastheren en -dames uit klas 5 een workshop Ceilidh, Schots dansen! Over een tijdje brengen onze leerlingen hen een tegenbezoek, waarbij zij in Schotland stage gaan lopen.

Maandag 20 oktober ging de film Dansen op de Vulkaan in première in Theater Tuschinski in Amsterdam. Na afloop van de première ging Iris van Oosterhout (klas 5/6) met hoofdrolspeler en maker Nils Verkooijen naar RTL Late Night om met Umberto Tan te praten over de film en stofwisselingsziektes, waarvoor de film aandacht wil vragen. Opbrengst van de film gaat naar de stichting Stofwisselkracht, waarvan Iris ambassadrice is. Bekijk het programma hier terug (fragment start op 13.10).

Op maandag 27 oktober zal dhr. Thomas Raufeisen het 3e en 4e uur een lezing voor klas 5 en 6 met Duits verzorgen. Hij vertelt dan over zijn zware tijd als politiek gevangene in de beruchte STASI-gevangenis Hohenschönhausen. Over deze ervaringen heeft hij een zeer indrukwekkend boek geschreven, Der Tag, an dem uns Vater erzählte, dass er ein DDR-Spion sei

Dinsdagavond 28 oktober vertelt dhr. Raufeisen ook op het Sint-Janslyceum in Den Bosch zijn verhaal voor belangstellenden. De toegang is gratis. Aanvangstijd 19.30u.

Lees verder

Op vrijdag 17 oktober kregen 63 vijfdeklassers hun CAE (advanced) certificaat en 17 zesdeklassers hun CPE (proficiency) certificaat. Wij zijn trots op de prestaties van de leerlingen!

Lees verder

Op dinsdag 14 oktober a.s. komt Boudewijn Mayeur van Bureau Jeugd en Media onze tweedeklassers informeren over positieve en negatieve aspecten van social media. 's Avonds tijdens de informatieavond voor alle ouders van de leerlingen uit klas 2 zal hij over hetzelfde onderwerp vertellen maar dan toegespitst op volwassenen. Door deze combinatie hopen we dat dit onderwerp thuis ook onderwerp van gesprek wordt. 

De nieuwsmail van oktober is uit. Klik hier om hem te lezen.

Als opwarmertje voor Beekvliets jubileumjaar 2015 – de school bestaat dan 200 jaar – werd op zaterdag 20 september jl. door Beekvliets reünistenvereniging Nunc Meminisse Iuvat (NMI) in samenwerking met de sectie Lichamelijke Opvoeding (LO) een sportdag georganiseerd voor alle oud-Beekvlieters. Het was een heerlijk zonnige zaterdag: ideaal weer voor bijna 130 oud-leerlingen om, als vanouds, superfanatiek bezig te zijn met basketbal, volleybal en/of voetbal. 

Lees verder

Bij het wiskundetoernooi, dat elk jaar door de Radboud Universiteit in Nijmegen georganiseerd wordt, heeft het team van Beekvliet een fraaie zesde plaats weten te bemachtigen. Er deden 101 teams uit het hele land mee.

Lees verder

Vorige week woensdag 24 september vierde Gymnasium Beekvliet feest. De vlaggen wapperden, de leerlingen hadden er zin in, de jubilarissen straalden. Afdelingsleider onderbouw en docent Nederlands Marc Huijbregts, technisch onderwijs assistent (TOA) Hennie van Aken en conciërge Frank Heesakkers waren (en zijn) 25 jaar aan de school verbonden en dat was reden voor een groot feest! 

Lees verder

Vorig jaar slaagde hij voor zijn gymnasiumdiploma, dit jaar wint oud-Beekvlieter Tom van Grinsven een STimulerings-beurs van de faculteit Scheikundige Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven. De TU stelt jaarlijks 15 van deze beurzen ter beschikking aan eerstejaars studenten. Tom krijgt op 10 oktober de beurs op basis van zijn portfolio, bestaande uit zijn profielwerkstuk, de gevolgde extracurriculaire bèta-activiteiten en andere maatschappelijke activiteiten. We feliciteren Tom van harte!

Beekvliet organiseert dit jaar de Comeniusconferentie voor vijf Europese scholen. Leerlingen uit Schotland, Frankrijk, Zweden, Duitsland en ons eigen kikkerlandje zullen van zondag 28 september tot woensdag 1 oktober samenwerken aan hun Europese projecten die van start gingen tijdens de vorige Comeniusconferentie in Zweden.

Lees verder
Vrijdag 3 oktober tijdens het tweede en derde uur spreekt Susanne Swinkels voor het Studium Generale over haar keuzes, marketing en vrouwelijk leiderschap. Susanne is oud-leerling van de school en  richtte het marketingbureau Branddoctors op met als missie 'het verbinden van mensen en merken'. In 2010 werd zij gekozen tot meest invloedrijke vrouwelijke Marketeer van Nederland. Als 'jonge leider' bepaalde ze met 111 anderen de nieuwe koers van Nederland voor het platform VisieNL. Susanne Swinkels werd onlangs uitgeroepen tot 1 van de 100 meest invloedrijke zakenvrouwen van Nederland, een initiatief van NextWomen100, het FD en ABNAMRO. 
Iedereen is van harte welkom!
Dit schooljaar starten elf verbreders uit klas 2 en 3 met een lessenreeks Chinees. Mevrouw Yuan Chen, docente Chinees, verzorgt deze introductiecursus.
Lees verder

Nog meer filmnieuws! Joost van Engelen en Anouk Schuurmans (klas 5) hebben van afgelopen sportdag in juni een reportage gemaakt. Het ziet er ongelooflijk professioneel uit! Wil je zien of jouw sportprestatie ook in beeld komt, bekijk dan hier het filmpje.

Pagina 27 van 36Eerste   Vorige   22  23  24  25  26  [27]  28  29  30  31  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer