Nieuwsarchief

Al eerder berichtten we u over de film Dansen op de Vulkaan. De film is mede gebaseerd is op het leven van Iris (klas 5/6). De jonge regisseur en hoofdrolspeler van deze film, Nils Verkooijen, is samen met Iris ambassadeur voor de stichting Stofwisselkracht, een stichting die fondsen werft voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Op 30 oktober komt de film uit. Nieuwsgierig? Bekijk op youtube alvast de trailer.

Tijdens de ouderavond van klas 1 op dinsdag 16 september zijn de magisterinlogcodes aan de brugklasouders uitgedeeld; kon u als ouder van een brugklasser niet aanwezig zijn, dan zorgen we er natuurlijk voor dat u deze gegevens alsnog zo snel mogelijk ontvangt.
Op de ouderavond introduceerden we bij u ook de methode Breingeheimen. Deze methode gebruiken we tijdens de wekelijkse studievaardighedentraining. U vindt de achtergrondinformatie bij deze methode op deze pagina.

We zijn voor ons schooladministratiesysteem overgegaan op de nieuwe versie van Magister. Magister 6 is platformonafhankelijk en is daarom ook te gebruiken op Mac-books, tablets en ieder type smartphone. Hiermee kunt u dus ook via een tablet of smartphone bij de ELO en de studiewijzers en heeft u inzage in het huiswerk en meldingen over te laat komen, huiswerk vergeten en eventuele verwijderingen.
Magister is voor ouders (en leerlingen) te bereiken via het nieuwe webadres: https://beekvliet.magister.net. Uw inlognaam en wachtwoord veranderen niet. Mocht u de oude url onder uw favoriete websites hebben ondergebracht, dan adviseren wij u deze te wijzigen. U kunt ook op de blauwe inlogknop voor ouders linksboven op deze website klikken.
Bij het eerste bezoek aan de nieuwe website krijgt u een digitale rondleiding waarin de mogelijkheden van deze nieuwe versie worden getoond.

In verband met een studiemiddag voor onze medewerkers draaien we op maandag 22 september een 40-minutenrooster. U vindt de aangepaste lestijden op deze pagina.

De foto's van het brugklaskamp staan op de site. We hebben voor alle drie de kampen een eigen album aangemaakt. Klik hier.

De nieuwsmail van september is uit. Lees deze extra lange editie hier.

Op 2 september hielden we een voorlichtingsavond over onze internationaliseringsreizen in klas 5. De informatie kunt u terugvinden op de pagina internationalisering.

Vrijdag 3 oktober tijdens de KWT-uren van klas 5 en 6 (2e en 3e uur) komt Susan Swinkels een verhaal houden voor Studium Generale. Susan is oud-leerling van de school en richtte haar eigen marketingbureau Branddocters op. Afgelopen mei werd zij tijdens de 3e editie van TheNextWomen100 van het Financieel Dagblad verkozen tot 1 van de meest succesvolle en ervaren ondernemende vrouwen van Nederland!
Van onze indrukwekkende toneelvoorstelling 'Het is altijd wel ergens nacht', die vorig jaar juni in Den Durpsherd werd opgevoerd, heeft Omroep Schijndel een DVD-registratie gemaakt. Ook in het bezit komen van zo'n DVD? Stuur dan een mailtje naar s.faas@gymnasiumbeekvliet.nl. Een exemplaar kost € 5,-.

Dinsdag 2 september was er een voorlichtingsavond voor klas 5, onder meer over de studiekeuze. De powerpoint van het decanaat vindt u op deze pagina.

Van 1-9 september organiseren we weer het introductiekamp voor de brugklassers. Omdat we maar liefst zeven brugklassen hebben, organiseren we het tweedaagse kamp drie keer. Het eerste kamp zit er inmiddels op en was zeer geslaagd. Op dit moment zijn klassen 1B en 1F op de Heesemanshoeve.
Meer informatie vindt u in het blauwe boekje dat de leerlingen hebben meegekregen of op deze pagina.

Misschien heeft u het al gezien: vanaf dit schooljaar wordt het huiswerk ook in Magister gezet! Dat betekent dat u als ouder precies kunt zien wat uw kind thuis aan maak- en leerwerk moet doen. Daarnaast kunt u nu ook meldingen voor te laat komen, het vergeten van boeken en verwijdering inzien. U heeft daarvoor wel uw eigen inloggegevens nodig. Mocht u deze niet meer hebben, dan kunt u contact opnemen met de administratie.

De eerste twee dagen van het nieuwe schooljaar kennen voor de leerlingen een aangepast programma. Bekijk de agenda hiernaast of klik op 'lees verder' voor meer informatie.

Lees verder

Vrijdag 18 juli bereikte ons het bericht dat Yvonne Kappen, onze medewerkster van cateraar Markies, met haar hele gezin, bestaande uit haar man en twee dochters, is omgekomen bij de vliegtuigramp in Oekraïne.

Yvonne had zich verheugd op deze reis en het is nog niet te geloven dat zij en haar jonge gezin er niet meer zijn. Beekvliet zal zich haar herinneren als een betrokken en vriendelijke collega. Ook veel leerlingen kenden haar. We zullen vanwege haar overlijden de jaaropeningen voor onderbouw en bovenbouw aanpassen en samen met de leerlingen tijdens die bijeenkomsten Yvonne herdenken.

Wij wensen familie en vrienden van Yvonne en de familie Trügg heel veel sterkte toe.

Daarnaast willen we iedereen die bekend is met de getroffen families in Sint-Michielsgestel en Rosmalen ook heel veel sterkte toewensen.

- Schoolleiding Gymnasium Beekvliet

In verband met onderhoudswerkzaamheden is magister tot het eind van de vakantie gesloten. Dit geldt ook voor de app.


Pagina 28 van 36Eerste   Vorige   23  24  25  26  27  [28]  29  30  31  32  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer