Nieuwsarchief

Dhr. Van den Berge heeft tijdens de diploma-uitreiking zeer veel foto's gemaakt. U vindt ze hier.

Op dit moment is Magister gesloten; het is tijdens de gehele proefwerkweek niet mogelijk de cijfers in te zien. Op maandag 7 juli omstreeks 9.30u gaat Magister weer open.

Nog een sportnieuwtje: Iris van Oosterhout (klas 4/5) is op 27 juni Nederlands Kampioen in de schietsport geworden, bij het onderdeel luchtgeweer opgelegd. Op Papendal waar het NK gehouden werd, behaalde ze maar liefst 380 punten, genoeg om de concurrentie te verslaan! Iris, van harte gefeliciteerd met je titel!!!

De sportdag is weer prima verlopen! De zon scheen - hoe fijn nadat de sportdag in eerste instantie vanwege het slechte weer niet kon doorgaan! - en er werd dan ook fanatiek gesport onder de bezielende leiding van alle vierdeklassers! De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de proclamatie. 

Lees verder
Anouk Maurix (4D) en Geert Schulpen (4C) wisten zich te plaatsen bij de beste 15 leerlingen van Nederland bij de sterrenkundeolympiade. Zij namen daarom van 18 t/m 20 juni deel aan het finaleprogramma aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij ze veel nieuws over sterrenkunde geleerd (en gezien!) hebben. Ze eindigden op de gedeelde vierde plaats; nog niet voldoende om de hoofdprijs, een reis naar het observatorium op La Palma te winnen, maar wie weet lukt dat in een van de komende jaren nog: aan deze olympiade kunnen immers leerlingen van klas 4 t/m 6 deelnemen. De finaleplaatsen van Anouk en Geert mogen dan ook zeer knap genoemd worden! Volgend jaar zijn ze er vast weer bij…

"Io vivat!" klonk er vandaag door de gangen van Beekvliet. Dhr. Hoozemans gaf vanmiddag na 36 jaar op Beekvliet te hebben gewerkt zijn allerlaatste les: per 1 augustus gaat hij met pensioen! Volgens Klassieke Traditie liep hij in toga en met lauwerkrans en begeleid door een stoet zingende collega's en leerlingen een ereronde door de school.

Lees verder
Op 21 en 22 juni 2014 liepen twee teams bestaande uit onderwijsondersteunend personeel en docenten van Beekvliet de SamenLoop voor Hoop. Tijdens dit evenement liepen de teams een wandelestafette van 24 uur om geld in te zamelen voor KWF-kankerbestrijding. Het totaalbedrag dat de teams bij elkaar hebben gelopen is nog niet bekend, maar bij elkaar opgeteld komen we zeker boven de 3000 euro uit!
Vrijdag 20 juni vond aan de Hogeschool Arnhem & Nijmegen in Nijmegen de nationale finale plaats van de International Junior Science Olympiad (IJSO), een wedstrijd in biologie, natuur- en scheikunde voor leerlingen tot en met 15 jaar. Bij de bloedstollende prijsuitreiking aan het einde van de dag bleek dat Björn Johannesson uit klas 3C uitmuntend had gepresteerd: hij behaalde de 3e plaats! Daarmee heeft Björn zich bovendien geplaatst voor de internationale IJSO, die in december a.s. in Mendoza, Argentinië zal worden gehouden! Beekvliet is extreem trots op deze topprestatie van Björn!!
Lees verder

De derdeklassers zijn weer terug uit Luxemburg! Misschien zijn ze wat eelt onder de voeten rijker, maar wat ze hebben genoten! Het weer was prima en de sfeer opperbest! Bekijk de foto's op de website (met name uit groep B).

Deze week wordt er in elke grote pauze lekkers verkocht ten bate van de SamenLoop voor Hoop. Beekvliet neemt met twee teams deel aan deze sponsortocht voor KWF-kankerbestrijding (zie hiernaast). De opbrengst gaat in zijn geheel naar dit goede doel, dus kom vooral iets lekkers halen! Elke dag is er wel iets anders te koop!

Vanochtend was het even peentjes zweten bij de telefoon: alle zesdeklassers kregen namelijk de uitslag van hun examens te horen.
We feliciteren nu al 90 kandidaten met het behalen van het gymnasiumdiploma!! Van harte proficiat!!!! En wie nog een herexamen gaat doen om alsnog te slagen, wensen we daarbij heel veel succes!

De evenementencommissie organiseert voor het einde van het schooljaar nog twee activiteiten: voor de onderbouw zal er op donderdag 3 juli van 20.oo-23.30u in de Absoluut in Sint-Michielsgestel een slotfeest zijn met als thema (hoe kan het ook anders?) het WK. Voor de bovenbouw organiseert de commissie op school een barbecue op woensdag 9 juli, aanvang ca. 17.00u. Binnenkort worden over beide evenementen in de klassen nog mededelingen gedaan.

Afgelopen dinsdag was onze excursiedag voor de onderbouw. Klas 1 bracht een eendaags bezoek aan het archeologisch park in Xanten, en klas 2 vertrok naar Aachen. En de derdeklassers ... die wandelen op dit moment nog altijd in het prachtige Luxemburg!
Lees verder
Al eerder meldden we hier op de website dat het profielwerkstuk van Nina IJdens en Laura Thomas was genomineerd voor de Omo-profielwerkstukprijs. Op 6 juni was de prijsuitreiking. De dames wonnen helaas niet de eerste prijs, maar kregen wel een eervolle vermelding en een beloning van €400,-!
Lees verder
Gisteravond beleefden we de première van 'Het is altijd wel ergens nacht' in Den Durpsherd in Berlicum. Het is een fantastische voorstelling geworden, waarvan menigeen na afloop zei: 'Dit zou iedereen moeten zien; de zaal zou moeten uitpuilen.' De toeschouwers werden geraakt door het aangrijpende verhaal over de donkere kanten van het leven op de middelbare school: er niet bij horen, gepest worden, en niet weten hoe je contact maakt. Ondanks de zware thematiek is het een voorstelling geworden die een mooie balans houdt tussen humor en ontroering. Het stuk zet je aan het denken.

Mocht u vanavond in de gelegenheid zijn om te komen kijken, weet dan dat er voor vanavond nog volop kaarten beschikbaar zijn (vrijdag wel bijna uitverkocht)! Deze voorstelling mag je eigenlijk niet missen. Meer informatie op

www.llrbeekvliet.nl/toneel.
Lees verder
Pagina 29 van 36Eerste   Vorige   24  25  26  27  28  [29]  30  31  32  33  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer