Nieuwsarchief

Anouk Maurix (4D) heeft in het kader van haar honoursprogramma zelfstandig deelgenomen aan de voorronde van de Sterrenkundeolympiade. De opgaven die ze daarvoor heeft moeten oplossen heeft ze dermate goed gemaakt, dat ze is geselecteerd voor de landelijke finale, waaraan slechts 15 leerlingen aan zullen deelnemen. Ook Geert Schulpen (4C) heeft zich voor deze finale weten te kwalificeren! Voor vierdeklassers is dat een erg knappe prestatie!

Lees verder
De sportdag, die vorige week helaas door het slechte weer moest worden afgelast, is verplaatst naar woensdag 25 juni! Hopelijk zijn de weergoden ons dan beter gezind!

Leerlingen van de basisschool, die meedoen aan Project Doen (= Denken Op Eigen Niveau) in Vught, bezochten de afgelopen weken Beekvliet om nader kennis te maken met de middelbare school en zich uit te leven in ons bètalab. Dit keer was het thema energie, en konden de leerlingen zich als wetenschappers in de dop verdiepen in een aantal experimenten.

Lees verder

Op 20 mei j.l. heeft een team van Beekvliet deelgenomen aan de Eureka!Day, de  finaledag van de Eureka!Cup. De Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd voor scholieren van de onderbouw van de middelbare school. Dit jaar bestond het team uit de derdeklassers Pieter Jacobs, Jop Kissels, Maarten Knip, Jeroen van Riel en Christine Wilson.

Lees verder
Onze onderbouwleerlingen, die het afgelopen jaar mee hebben gedaan aan de verbreding die door onze school wordt aangeboden, hebben op enthousiaste wijze hun verschillende activiteiten gepresenteerd aan ouders, docenten en medeleerlingen.
Lees verder

De zomervakantie komt in zicht en op Gymnasium Beekvliet is het dan traditiegetrouw tijd voor de jaarlijkse theatervoorstelling. Na de hilarische voorstelling ‘SPROOKJE maar dan anders’ die vorig jaar hoge ogen scoorde bij de bezoekers, slaat regisseuse Sofie van der Vleuten weer een totaal andere weg in met het aangrijpende stuk ‘Het is altijd wel ergens nacht’. Speeldata: woensdag 4 juni, donderdag 5 juni, vrijdag 6 juni, 20.00u, theater Den Durpsherd, Berlicum. Kaarten à € 5,00 verkrijgbaar via www.llrbeekvliet.nl/toneel of aan de deur. Verkoop start 22 mei in de grote pauzes.

Lees verder
Afgelopen week heeft Levi Driessen uit 3A in Pallare (Italië) met het Nederlands team een schitterend resultaat behaald bij de kwalificatiewedstrijden voor de Europese kampioenschappen Eventing (paardensport) die eind juli zullen plaatsvinden. Individueel werd hij met paard Knock-Out derde, en het Nederlands team behaalde zelfs de eerste plaats! Binnenkort hoort Levi of hij ook bij de definitieve selectie hoort die zal worden afgevaardigd naar de EK. Terwijl we hiervoor duimen, feliciteren we Levi met deze prachtige prestaties!
Donderdagavond was mevr. Smits op twitter actief als helpdesk bij 3FM voor het examen Latijn. De tweets met laatste tips zijn terug te vinden op www.3fm.nl/eindexamen en haar verslag van het twitterspreekuur luister je hier terug (minuut 38.36).

Een paar maanden geleden werd onze vogel vanwege het brons gestolen, maar hij is weer terug op het nest! Sinds vandaag pronkt de adelaar weer op zijn sokkel! Het beeld is dit keer overigens gemaakt van kunststof...

Op de webpagina van nu.nl verschijnen elke dag artikelen over de examens van die dag. Een van de leerlingen die op die website commentaar geven, is 'onze' Bram van Hulten. Hij kwam al eerder aan het woord over de examens Duits en Geschiedenis, en vandaag mocht hij zijn mening geven over Grieks. P.s.: We wensen alle examinandi nog veel succes met de laatste drie dagen!
Voor de Omo-profielwerkstukprijs is de inzending van Laura Thomas en Nina Ijdens als één van de drie beste op VWO-niveau beoordeeld.
Lees verder

De informatieavond over de internationalisering voor klas 4 is verplaatst van 20 mei naar 2 september 2014. De ouders die het betreft, hebben inmiddels een e-mail hierover ontvangen.

Voorafgaand aan de meivakantie verzorgde Jory Kerssens een lessenreeks over het abstract expressionisme voor een groep verbreders uit klas 1 en 2. Als afsluiting mocht de groep afgelopen vrijdag op excursie naar haar KunstCentrum in Boxtel om zelf creatief aan de slag te gaan! Bekijk de foto's!

Lees verder

De uitslag van de kangoeroewedstrijd is bekend. In de Categorie 'VWO 3' werd Beekvliet zelfs 4e van alle scholen in Nederland! Er waren ook bijzondere individuele prestaties: Björn Johannesson (3C) behaalde van ruim vijfduizend deelnemers de 4e plaats! Kevin Sun (2B) kwalificeerde zich uit ruim negenduizend deelnemende leerlingen in Nederland als een van de tweehonderd finalisten voor de Junior Wiskunde Olympiade. Onze complimenten!

Lees verder
De vijfdeklassers met Aardrijkskunde in hun pakket verzorgen deze week een aantal excursies voor de brugklas. Joost Bressers, Laurens Diels, Christianne Luijten en Eleonoor Jordans namen 13 leerlingen uit 1B en mevrouw Peters Rit op woensdag 14 mei mee naar de brandweer!
Lees verder
Pagina 30 van 36Eerste   Vorige   25  26  27  28  29  [30]  31  32  33  34  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer