Nieuwsarchief

Terwijl de zesdeklassers zich buigen over het eindexamen, zijn er meer leerlingen die deze week examen gaan doen: donderdag 15 en vrijdag 16 mei gaat een grote groep van vierdeklassers en vijfdeklassers hun Goethe-examen voor het vak Duits afleggen. We wensen alle deelnemers veel succes!

De WK-koorts begint in Nederland langzaam toe te nemen: wie worden er geselecteerd voor het Nederlands Elftal? Terwijl de profvoetballers op het veld nog in het ongewisse zijn, hebben de zaalvoetballers onder de 17 al duidelijkheid: Thomas Nommensen (4D) maakt deel uit van de Nederlandse selectie! Thomas, gefeliciteerd! Sjoerd Simons (4D) heeft lange tijd deel uitgemaakt van de selectieactiviteiten, maar heeft de uiteindelijke selectie helaas net niet gehaald. We zijn desalniettemin trots op de sportieve prestaties van de beide heren!

Nadat ze twee jaar geleden bij de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam haar winnende gedicht "De stilte spreekt" mocht voordragen, heeft Charlotte Fontijne (klas 6) dit jaar weer een schrijfwedstrijd gewonnen! Haar essay "De zang van een vrije zwaan" maakte veel indruk op het Nationaal Comité 4 en 5 mei, dat de wedstrijd met als thema vrijheid had georganiseerd.

We zijn hartstikke trots op Charlotte en we feliciteren haar van harte!

Lees verder
Björn Johannesson (3C) heeft zich weten te plaatsen voor de landelijke finale van de IJSO (International Junior Science Olympiad)! De IJSO is een wedstrijd voor derdeklassers in biologie, natuur- en scheikunde. Met zijn voorronde-score behoort hij tot de 16 beste 3-vwo'ers van Nederland!
We wensen Björn nu alvast veel succes in de finale (vrijdag 20 juni)!
Lees verder

De twee klassieke reizen voor klas 4 waren weer geslaagd! Een eerste selectie foto's uit Rome staat inmiddels in dit album. Foto's van de Griekenlandreis vind je hier. Heb je zelf ook mooie foto's die je graag met bezoekers van de schoolsite wil delen? Stuur ze dan door aan dhr. Hoozemans of mevr. Smits. 

Zaterdag 12-4 vertrokken de vierdeklassers naar Rome of Griekenland om op deze mooie reis hun kennis van de oudheid en kunstgeschiedenis te verdiepen. De Griekenlandgroep heeft wifi en er zin in en wil graag de belevenissen met u delen.

Lees verder

Op 29 maart presenteerde vijfdeklasser  Joris Kievits, samen met zijn vier groepsgenoten van andere scholen, de resultaten van hun onderzoek in het kader van de masterclass electrical engineering aan de TU in Eindhoven.

Lees verder
In de tweede ronde van de Nederlandse Wiskunde Olympiade hebben onze leerlingen een mooie prestatie geleverd. Björn Johannesson, Max Michiels en Merel van der Heijden zijn er in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale, die in september zal plaatsvinden in Eindhoven. Voor hen een bijzonder succes en voor Beekvliet een uniek resultaat.
76 Derdeklassers kregen vandaag te horen, dat ze geslaagd zijn voor het FCE Cambridge-examen. Wij zijn trots op het prachtige slagingspercentage van 97%!
Afgelopen week deed Beekvliet met een jongens- en een meisjesteam mee met Olympic Moves Hockey. Deelneemsters Lot en Emma doen verslag.
Lees verder

Op de laatste Studium Generale van dit jaar, woensdag 9 april,  komt oud-leerling Bram van Montfoort praten over zijn jaar offline. Het gaat om het derde uur (10.10-11.00) voor klas vier en het vierde uur (11.20-12.10) voor klas vijf.  Bram van Montfoort (26 jaar) leefde een jaar lang zonder internet en mobiele telefoon. In september verscheen zijn boek Een jaar offline. Hij kon geen stage lopen en het was onmogelijk om belastingaangifte te doen, maar hij vond wel zijn Portugese vader met wie hij geen contact meer had.

Binnenkort starten we met drie nieuwe modules voor onze verbreders. De module Kunst wordt verzorgd door Jory Kerssens en zal gaan over het abstract expressionisme. Experts van de regionale brandweer geven de module Kernenergie en Straling. Ook de module Gebarentaal gaat deze week van start.

Afgelopen maandag, dinsdag en woensdag vonden de aanmeldingen voor nieuwe leerlingen plaats. Na een goede opkomst bij de Beekvliet Experience, de snuffelmiddagen en de Open Dag kwamen maar liefst 186 leerlingen uit groep-8 zich inschrijven!
Het aantal aanmeldingen is de afgelopen jaren nog niet zo hoog geweest, en we zijn er dan ook heel erg blij mee!

Op uiterlijk 1 mei zal elk van deze leerlingen een bericht hebben ontvangen of hij/zij ook daadwerkelijk is aangenomen. 

LOZG (Landelijke Ouderraad Zelfstandige Gymnasia) nodigt alle ouders van Beekvliet uit voor een Algemene Leden Vergadering op 1 april 2014 (en dat is geen grapje!). Aansluitend aan de vergadering zal Carool Popeliers een verhaalvoorstelling verzorgen. 

Lees verder

Op maandag 17 maart nemen ruim 50 leerlingen uit klas 1-2-3 deel aan de selectiewedstrijden voor Olympic Moves schoolhockey op de velden van MHC De Dommel Sint-Michielsgestel.
Pagina 31 van 36Eerste   Vorige   26  27  28  29  30  [31]  32  33  34  35  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer