Nieuwsarchief
Ook dit jaar verrichten de tweede klassen een maatschappelijke stage. De klassen 2A en 2E zijn daarmee inmiddels begonnen bij woon-/zorgcentrum De Beemden. Klas 2B gaat volgende week van start bij Nieuw Beekvliet. Zij wandelen met bewoners, maar gaan ook bakken en spelactiviteiten doen. Klas 2C begint in mei bij woon-/zorgcentrum de Zuiderschans in Den Bosch. Ze organiseren een speurtocht in het huis en assisteren bij een spelletjesmiddag. Klas 2D tenslotte gaat op dinsdag 17 juni naar de Zuiderschans. Ze organiseren dan een ‘klusjesdag’. Ze lopen de hele dag daar rond en worden bij de meest diverse ‘klusjes’ ingeschakeld, bijvoorbeeld bij ijskasten schoonmaken, schilderijtjes helpen ophangen, het voorlezen van boeken...
Afgelopen donderdagavond bezochten de vijfdeklassers met Grieks in hun pakket in Rotterdam de voorstelling Elektra, gespeeld door Het Nationale Toneel. Het stuk van Sophokles had het hele tweede trimester centraal gestaan in de lessen en een bezoek aan de voorstelling was dan ook een perfecte afsluiter van deze lesstof.
Lees verder

De foto's van de Open Dag staan op de site. Bekijk het album.

Zaterdag 15 februari vond in Nijmegen de finale plaats van de Beverwedstrijd, een wedstrijd die bedoeld is om de belangstelling voor informatica te stimuleren en informaticatalenten te ontdekken. Kevin Sun won de finale in de wedstrijd voor klas 1-2 met een score van 164 punten! Joep van Keulen werd verdienstelijk 20e en behaalde daarmee een bronzen medaille. In de finale voor klas 3-4 werd Max Michiels gedeeld 2e en won daarmee goud!

Lees verder

Dinsdag 11 februari presenteren de zesdeklassers hun profielwerkstukken (PWS). Tijdens het 6e en 7e uur doen zij dat aan onze vijfdeklassers, die volgend jaar zelf een PWS zullen moeten schrijven. 
Later die dag, tussen 19.00u en 22.00u, zijn alle ouders, familieleden, begeleiders en andere belangstellenden van harte welkom om te komen luisteren naar de presentaties van de leerlingen. De presentaties worden volgens een rooster gehouden in de vaklokalen; in de aula kan het publiek rondlopend kennis nemen van alle werkstukken. Om 20.00u doen Sabine Nutters en Marente Lokin verslag van hun reis naar Thailand die ze in het kader van hun PWS hebben gemaakt.

Donderdag 6 februari kwam Ruben van Zwieten, theoloog en jurist, zelfstandig ondernemer en schrijver van het boek De bijbel op de zuidas naar Gymnasium Beekvliet. Hij houdt de vijfdeklassers voor: “Wanneer je vroeger over je toekomst droomde, dacht niemand er ooit over om verzekeringsdeskundige te worden. Of belastingdeskundige. Of manager. Je wilde mensen helpen.”
Lees verder
De bibliotheek in Den Bosch vroeg jongeren om mee te denken over hun ideale bibliotheek. Beekvlieters Koen Litjens, Merel van Benthem, Sterre Kapteijns en Veerle Peters deel aan deze maatschappelijke stage. De jongeren interviewden leeftijdsgenoten, maakten hiervan prachtige filmpjes en moesten vervolgens een leestafel te ontwerpen. Woensdag 29 januari werd het winnende ontwerp bekend gemaakt. Twee leestafels eindigden op de eerste plaats en zullen ook echt gerealiseerd worden. We zijn trots dat een ervan mede is ontworpen door een Beekvliet-leerling: Merel van Benthem ontwierp samen met Myrèse Allas van het Sint-Janslyceum de boomtafel.
Lees verder

Zondag 26 januari vond onze Open Dag plaats. We kijken terug op een zeer geslaagde middag! We danken hierbij alle medewerkers en alle leerlingen die hun bijdrage hebben geleverd om dit event zo goed te laten verlopen! En natuurlijk gaat onze dank ook uit naar alle honderden bezoekers die een kijkje kwamen nemen op Beekvliet!

Zit je in groep 7 of 8 en heb je de Open Dag gemist? Geef je dan op voor een van onze snuffelmiddagen om alsnog op onze school rond te kijken!

Op zondag 26 januari begon voor 12 Beekvlieters uit klas 5 en 6 de Thimun: de The Hague International Model United Nations. De Thimun is een vijfdaagse simulatie van een conferentie van de Verenigde Naties, waaraan meer dan 3500 leerlingen en docenten vanuit ruim 100 verschillende landen deelnemen. Dit jaar vertegenwoordigen onze leerlingen Kenia.
Lees verder
We feliciteren de groep vijfdeklassers die geslaagd is voor de cursus Reanimatie en AED-gebruik. In het kader van de module Hartinfarct (Biologie) hebben deze leerlingen tijdens extra lessen geleerd op de juiste manier borstcompressies en beademingen te geven, en hoe de Automatische Externe Defibrillator (AED) daarbij ingezet moet worden. We zijn er trots op, dat deze groep op vrijwillige basis (!) heeft willen leren hoe levensreddend te handelen!
Door een fantastische samenwerking tussen docenten, OOP en leerlingen werd tijdens de kerstactie voor de Vincentiusvereniging iets meer dan 478 euro opgehaald! Vrijdag 17 januari gingen Rosa, Emilie en Noor van de leerlingenraad dit geld wegbrengen.
Lees verder

Joris Rump, Anouk Maurix en Leon Kamp uit klas 4 gaan deelnemen aan het onderwijsprogramma van LAPP-Top (Leiden Advanced Pre-university Programme for Top students). LAPP-Top is door de Universiteit van Leiden speciaal ontwikkeld voor getalenteerde leerlingen uit de bovenbouw van het vwo, die meer aankunnen dan het reguliere programma en kennis willen maken met verschillende onderzoeksgebieden binnen opleidingen van de Universteit Leiden.

Lees verder

18 februari a.s. vindt er een thema-avond plaats, gekoppeld aan de ouderavond voor ouders van klas 4 en 5.

Het thema is: Ondersteuning bij de studiekeuze: Hoe kan ik mijn kind het beste helpen?

Lees hier de uitnodiging.

De leerlingen uit klas 3 krijgen jaarlijks in het kader van hun profielkeuze een aantal presentaties van beroepsbeoefenaars om hen een beter beeld te geven van wat je ‘later’ kunt met de te kiezen vakken en profielen. Afgelopen week hebben vier zelfstandige ondernemers over hun vak verteld; komende twee weken komen medewerkers van Royal Haskoning een presentatie verzorgen.

Lees verder

Binnenkort starten we met twee nieuwe verbredingsmodules. Verbreders uit klas 1, 2 en 3 gaan bijzondere talen leren: de ene groep start met Arabisch, de andere gaat aan de slag met gebarentaal!
De verbredingscommissie staat overigens altijd open voor suggesties voor nieuwe modules en excursies. Heeft u een idee, neemt u dan contact op met onze school.

Pagina 32 van 36Eerste   Vorige   27  28  29  30  31  [32]  33  34  35  36  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer