Nieuwsarchief
Op vrijdag 24 januari hanteren we in verband met de opbouw van de Open Dag het 40-minutenrooster. De begeleidingen en de proefwerkinhaaluren gaan gewoon door.

In verband met de nieuwjaarsbijeenkomst voor ons personeel duurt de vakantie voor de leerlingen ietsjes langer: de lessen starten maandag 6 januari om 10.10u.

Een groep leerlingen was afgelopen week skiën. We kijken terug op een geslaagd kamp!
Bekijk hier een selectie foto's.
Lees verder

Op Scholenstrijd.nl hebben 2105 leerlingen in Nederland in teamverband en op individuele basis gestreden op een virtuele beurs. Bij deze beleggingswedstrijd hebben twee teams bestaande uit leerlingen Economie goede resultaten behaald: in het algemeen klassement werd een Beekvlietteam zelfs derde! De beste individuele Beekvlieter was Donald van Pinxteren, die de derde plaats in het individuele klassement voor beste rendement heeft behaald.

Knappe prestaties!

Lees verder

Op dinsdag 17 december vond er weer een zeer geslaagde excursie plaats in het kader van de verbreding. Een groepje verbreders uit klas 2 en 3 kreeg op school van gastdocente Jory Kerssens een inleiding over trompe l'oeil (gezichtsbedrog), waarna een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling Schijn Bedriegt van het Noordbrabants Museum volgde, waar de leerlingen echt op het verkeerde been gezet werden. De foto's staan in het fotoalbum.
De tentoonstelling Schijn Bedriegt loopt tot en met 26 januari 2014.

Lees verder

Ben je muzikaal en vind je het leuk om dat talent te delen met andere Beekvlieters? Geef je dan op voor de muziekavond van 31 januari en pak die kans om te schitteren op het podium van Den Durpsherd in Berlicum! We nodigen hierbij niet alleen leerlingen uit om hun talenten te showen, maar ook ons personeel!

Omdat het aantal inschrijvingen in vergelijking met voorgaande jaren wat tegenvalt, is de inschrijftermijn verlengd tot de kerstvakantie.
Dus, kun je zingen of dansen, heb je een band of speel je een instrument, aarzel dan niet en haal een aanmeldingsformulier bij Frank!

Lees verder
Er is een nieuw boek uitgekomen binnen het fantasygenre: "De meid van Nunavit", geschreven door onze docent filosofie, dhr. Guerrero! Zaterdag 14 december signeerde hij zijn boek in boekhandel Elckerlijc in Boxtel. In het Brabants Dagblad verscheen ter gelegenheid hiervan dit artikel.
We feliciteren dhr. Guerrero met het uitkomen van zijn boek, dat deel zal uitmaken van een trilogie. De manuscripten voor de andere delen liggen al op de plank.
Geert Schulpen uit klas 4 heeft in India een zeer bijzondere prestatie neergezet bij de International Junior Science Olympiad: hij heeft een bronzen medaille behaald! We zijn ontzettend trots op hem!
Lees verder

Het wordt voor ons personeel weer tijd de keuken in te duiken, want nu de Sint het land heeft verlaten, is het zoetjesaan tijd voor de voorbereidingen op de kerstactie! De docenten zorgen traditiegetrouw voor kerstkransjes, muffins, brownies en ander lekkers, dat de leerlingen tijdens de kerstviering van 20 december tegen een klein bedrag kunnen kopen. Ook is er chocolademelk verkrijgbaar.
De opbrengst is bestemd voor de Vincentiusvereniging in Den Bosch. Deze vereniging biedt hulp aan minder bedeelden, zoals dak- en thuislozen en mensen die onder de armoedegrens leven.

 

Op 12 november hebben in het hele land ongeveer 12.500 middelbare scholieren deelgenomen aan de Beverwedstrijd. Aan deze wiskundewedstrijd deden 106 leerlingen van Beekvliet mee. Drie van hen hebben zich geplaatst voor de finale die op 15 februari op de Radboud Universiteit in Nijmegen zal plaatsvinden: Kevin Sun, Joep van Keulen en Max Michiels! Zij zullen het opnemen tegen ongeveer 200 andere finalisten om te bepalen wie de beste bever van Nederland is.

De openingstijden van de mediatheek zijn verruimd! Je kunt voor het lenen van boeken en het vinden van andere informatie nu ook op vrijdag terecht.
De nieuwe openingstijden zijn maandag-vrijdag van 9.30-13.15.

Woensdag 4 december was alweer de derde en helaas laatste editie van The Beekvliet Experience van dit schooljaar. Was je erbij? Bekijk dan hier de foto's!
We zien je graag terug op de Open Dag op zondag 26 januari van 13.30u tot 16.30u.

Zojuist zijn acht leerlingen uit klas 4 vanaf station Den Bosch vertrokken naar Zweden. In het kader van het Comeniusproject ‘Get Ahead with Europe’ gaan ze zich in een internationaal gezelschap tot 5 december bezig houden met geschiedkundige, politieke, filosofische en economische aspecten van de EU. Onderwerpen als het belang van een Europese identiteit, de invloed van Europa op de wereld en vice versa, integratie en meer komen in de komende dagen aan bod.

Lees verder

In juni hebben we al bericht dat Geert Schulpen (4C) tweede van Nederland is geworden bij de International Junior Science Olympiad (IJSO) voor (toen nog) derdeklassers. De bijbehorende deelname aan de internationale editie van de IJSO staat inmiddels voor de deur: Geert zal van 1 t/m 13 december in Pune in India zijn voor de internationale wedstrijd. Wat hem daar te wachten staat aan theoretische en praktische toetsen, maar ook aan excursies en culturele en sportieve activiteiten, is te lezen op www.ijsonederland.nl, onder het kopje ‘Internationaal’. Aan deze wedstrijd doen deelnemers van 50 landen mee. 

Wij wensen Geert uiteraard alle succes van de wereld en zijn trots dat hij, mede namens Beekvliet, daar Nederland mag gaan vertegenwoordigen!

Lees verder

Wie zaterdagavond voor de tv zat, heeft haar misschien wel zien schitteren: Anne van der Horst uit 3A deed met haar dansgroep Life Dance uit Den Dungen mee aan de eerste liveshow van Holland's Got Talent. Hun optreden, het commentaar van Dan, Chantal en Gordon, en of ze door zijn naar de volgende ronde zie je hier.

Pagina 33 van 36Eerste   Vorige   27  28  29  30  31  32  [33]  34  35  36  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer