Nieuwsarchief

Op dinsdag 26 september komt de fotograaf weer naar Beekvliet om van alle klassen een foto te maken. Verzoek van de fotograaf om iets vrolijks aan te trekken.

Vrijdag 22 september is onze personeelsdag. Dat is dit schooljaar een lesvrije dag, dus onze leerlingen zijn die dag vrij. 

Toneel op Beekvliet is een begrip! Leerlingen van klas 2 t/m 5 brengen onder leiding van een professionele regisseur en tekstschrijver elk jaar een spetterend stuk op de planken. We zijn ook dit jaar weer op zoek naar acteurs, zangers, dansers, bandleden, decorbouwers etc. Je kunt je nu aanmelden voor de audities die plaats vinden op 3 en 10 oktober! Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier! Let op: bedenk je voor het aanmelden of je beschikbaar bent voor de repetities (wekelijks op dinsdagavond, 19.00-21.30 uur en twee vrijdagen) en tijdens de uitvoeringsweek (14-18 mei 2018). We verwachten namelijk dat je er altijd bent.

Op 19 september neemt Beekvliet voor de eerste keer deel aan de Uitlokdag in Den Bosch. Op deze Uitlokdag, georganiseerd door Bureau Babel, gaan al onze vierdeklassers (M- & N-stroom) kennismaken met diverse culturele instellingen van allerlei disciplines: beeldende kunst, dans, theater en muziek. Daarmee is de Uitlokdag een perfecte gelegenheid voor leerlingen om wegwijs te raken in cultureel Den Bosch! 

We are very proud and delighted to share with you some lovely news from last school year, en dat kunnen we nog nèt voor de officiële jaaropening voor de leerlingen met u delen: we kregen vandaag de uitslagen binnen van de Cambridge-examens, die de leerlingen uit (toen) klas 5 en klas 4 afgelopen juni hebben afgelegd. En wat een uitslag: alle drieëntwintig vijfdeklassers, die na een jaar hard werken het prestigieuze en zeer uitdagende Cambridge Proficiency Exam aflegden, zijn geslaagd! En hetzelfde geldt voor de zevenenveertig vierdeklassers die het Advanced Exam deden: ook zij hebben stuk voor stuk dat examen succesvol afgelegd! Congratulations and a round of applause to you all!

Op maandag 28 augustus start het schooljaar weer, maar alleen nog voor onze medewerkers. De leerlingen mogen nog één dag extra genieten van de zomervakantie: we verwachten hen pas weer op dinsdag 29 augustus terug op school. Om 9.15 uur worden de brugklassers door hun mentoren ontvangen. Aansluitend begint om 9.30 uur voor klas 1-2 de jaaropening in de aula; daarna gaan de klassen met hun mentor uiteen. Voor klas 3-4 begint het programma om 10.30 uur, voor klas 5-6 om 12.30 uur. Op woensdag 30 augustus starten de lessen volgens het lesrooster om 8.30 uur. 

We wensen al onze medewerkers en leerlingen, alle ouders en familieleden, en iedereen die zich bij onze school betrokken voelt een HEEL FIJNE ZOMERVAKANTIE! Tot ziens in augustus!

Afgelopen schooljaar deden weer veel leerlingen examen DELF Scolaire, het programma voor versterkt Frans. Zesendertig brugklassers gingen op voor hun certificaat op A1-niveau, zes derdeklassers voor A2 en tien leerlingen uit klas 4 deden examen B1. Maar liefst 98% van de leerlingen is geslaagd mét vlag en wimpel: een aantal leerlingen haalde zelfs een score van meer dan 90 punten op een puntentotaal van 100! C'est vraiment fantastique! Gefeliciteerd allemaal! De leerlingen krijgen in december hun officiële certificaat tijdens een feestelijke bijeenkomst. Meer informatie over het versterkt talenonderwijs op Beekvliet vindt u hier.

Marieke van den Dungen (4A) heeft van 5 tot en met 7 juli deelgenomen aan de Nationale Finale van de Sterrenkundeolympiade in Groningen. Voor een vierdeklasser is dat een prestatie van formaat, want er deden aan de voorrondes vooral vijfde- en zesdeklassers mee. We zijn dus behoorlijk trots op haar prestatie en willen Marieke hierbij van harte feliciteren! Weten hoe het haar in de finale verging? 

Lees verder

Beste gala-gasten,
Voor de allereerste keer organiseerde Gymnasium Beekvliet een eindexamengala! Wat was het een prachtige eerste editie! We kijken met genoegen terug op de fantastische outfits, voertuigen, dancemoves en brugklascasinocapaciteiten die jullie, inmiddels oud-Beekvlieters, ten toon hebben gespreid! Een nieuwe traditie is geboren! Zodra de foto's van fotograaf Guerrero beschikbaar zijn, plaatsen we die in een album op de site. Foto's van jullie aankomst staan al in het album. Enneh, jullie hebben de krant gehaald!

De laatste nieuwsmail van dit schooljaar is uit; u leest de juni-editie hier.

Sjoerd Maas uit klas 3 is geselecteerd als Nederlandse deelnemer voor Camp Rising Sun, een prestigieus kamp in de Verenigde Staten waar jongeren uit de hele wereld elkaar ontmoeten. Deze week vertrekt hij al naar de staat New York om zich bij de groep te voegen.
Lees verder

Afgelopen week streden Bram Boogaarts en Björn Johannesson in de nationale finales van respectievelijk de biologie- en natuurkundeolympiade. Aan beide olympiades deden in de eerste ronde een kleine 4000 leerlingen uit Nederland mee. De tweehonderd beste leerlingen van hen mochten deelnemen aan tweede ronde, waarna de twintig best preseterende leerlingen doorstroomden naar de landelijke finale die een week duurde. Beide heren werden in de finale onderworpen aan pittige tests, en dat deden ze fantastisch: Bram werd uiteindelijk 15e van Nederland, en Björn zelfs 9e! We feliciteren hen met deze geweldige prestaties!

Vandaag kregen de zesdeklassers de uitslag van hun examens. We feliciteren hierbij alle geslaagden (en hun ouders) met het behaalde resultaat! De leerlingen die nog met een herexamen kunnen slagen, wensen we de komende dagen heel veel succes bij de voorbereidingen. Op donderdag 6 juli om 16.00 uur is de diploma-uitreiking.

Elk jaar worden de drie leerlingen, die de beste profielwerkstukken van alle OMO-scholen hebben geschreven, beloond met een mooie prijs. Dit jaar behoorde Beekvlieter Sophie van de Loo tot de kanshebbers. Ze had onderzoek gedaan naar het verschil in leeropbrengsten tussen inductief en deductief grammatica-onderwijs bij Latijn. Op 9 juni reisde Sophie met onder andere haar werkstukbegeleider mw. Pelgrim en de rector af naar Tilburg om de uitreiking van de OMO-prijs bij te wonen. En daar bleek dat Sophie daadwerkelijk in de prijzen was gevallen: ze won de tweede prijs, met bijbehorende oorkonde en een prachtig geldbedrag. We feliciteren Sophie en mw. Pelgrim van harte met dit prachtige resultaat! Wat zijn we trots!

Lees verder
Pagina 6 van 32Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer