Nieuwsarchief

De onderbouw gaat deze week op excursie: klas 3 gaat van dinsdag tot en met vrijdag op kamp in Luxemburg; klas 1 en 2 gaan op vrijdag respectievelijk naar Xanten en Aachen. Klik voor meer informatie op 'Lees verder'.
NB: We verzoeken alle ouders die hun kind met de auto komen brengen/ophalen om NIET aan de Beekvlietstraat te parkeren maar elders in de wijk; op die manier is er bij vertrek en aankomst genoeg ruimte voor alle bussen. 

Lees verder

Beekvliet steunt Edukans al jaren; deze stichting zet zich in om onderwijs aan kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden te verbeteren. Als u wilt weten aan welke projecten Edukans in 2016 het gedoneerde geld heeft besteed, leest u dan het jaarverslag.

Op dinsdag 30 mei is er een studiemiddag. In de ochtend zijn er zes lessen van veertig minuten. 

De nieuwsmail van mei is uit; u leest hem hier.

Na de meivakantie nemen de vijfdeklassers, die aardrijkskunde volgen, enkele brugklassen mee op excursie in de omgeving. Dat doen ze in het kader van hun schoolexamens: een van de praktische opdrachten daarbij is het organiseren en verzorgen van een educatieve excursie, en de brugklassers vormen hun doelgroep. Het is spijtig dat er te weinig aardrijkskundeleerlingen uit klas 5 zijn om voor alle brugklassen een excursie te organiseren, maar het gaat bij deze opdracht primair om het organisatietalent van de vijfdeklassers. De diverse bestemmingen, zoals een bezoek aan de brandweer, de Sint Jan, een boerderij en het oertijdmuseum, liggen in de omgeving van Beekvliet en zijn per fiets te bezoeken. 

Camp Rising Sun is een prestigieus internationaal zomerkamp voor jongeren van 14-15 jaar, dat jaarlijks in de staat New York in de Verenigde Staten wordt gehouden. De deelnemers werken tijdens dit kamp dat vier weken duurt o.a. aan hun persoonlijke ontwikkeling en hun leiderschapsvaardigheden en krijgen een groter begrip voor andere culturen. Elk jaar kan er ook één jongen en één meisje met een beurs vanuit Nederland deelnemen, die met een strenge selectieprocedure worden uitgekozen. We zijn er trots op dat er weer een Beekvlieter is geselecteerd: dit jaar valt de eer aan Sjoerd Maas uit klas 3F te beurt om deze zomer naar dit zomerkamp af te reizen! Een geweldige ervaring voor hem! Wij wensen hem alvast veel plezier en succes!
Lees verder

Elk jaar doet een aantal getalenteerde en/of enthousiaste Beekvlieters mee aan de eerste ronde van Nederlandse Wiskunde Olympiade en de besten van hen weten zich vaak te plaatsen voor de tweede ronde. Op 17 maart j.l. vond de tweede ronde plaats op diverse universiteiten in Nederland en namens Beekvliet reisden zes leerlingen af naar de Universiteit van Tilburg. De absolute topper dit jaar was Ebbe Abbenhuis uit 3D, die zich met een bijzonder fraaie score wist te plaatsen voor de finale die in september in Eindhoven gehouden gaat worden. Daarmee behoort hij tot het selecte gezelschap van ongeveer 100 finalisten, die gaan strijden voor een plaats in het team dat Nederland straks gaat vertegenwoordigen op de Internationale Wiskunde Olympiade. Voor een derdeklasser is dat een prachtige prestatie, die veel belooft voor de toekomst. Ebbe, veel succes straks in de finale en zet hem op!

Donderdag 20 april vieren onze zesdeklassers hun Laatste Schooldag, kortweg, hun LSD. Ze kijken al jaren uit naar deze dag, en we hopen dat ze er een fijne, gezellige dag van kunnen maken. Afgaande op het verleden een paar tips voor de rest van de Beekvlietpopulatie:
- leerlingen: neem een stel extra kleren mee, want de traditie wil dat je niet droog binnenkomt. 
- medewerkers en bezoekers: u kunt niet parkeren op de parking van de school. In de wijk kunt u wel parkeren, maar houd rekening met de bewoners.

Op dinsdag 18-4 is er een studiemiddag voor ons personeel. Die dag is er daarom een 40-minutenrooster.

De leerlingen uit klas 4 zijn deze week op reis. U kunt hun belevenissen volgen! De Romegangers sturen met enige regelmaat een foto door voor ons twitteraccount (@beekvlietgym). De Griekenlandreizigers houden op de site een dagboek bij. Klik op 

Lees verder

De nieuwsmail van april is uit. U leest hem hier.

In de laatste versie van de Magister-app (Android en iOS) was nieuwe functionaliteit toegevoegd, waarbij verwijderde lessen anders werden getoond: doorgestreept en grijs. Helaas werkte deze functie niet goed, waardoor de app aan leerlingen en ouders een incorrect rooster toonde, met als ernstig effect dat leerlingen die de app gebruikten tot de conclusie konden komen dat ze geen les hadden, terwijl dit wel het geval was. Inmiddels zijn er nieuwe versies van de Magister-app voor Android en iOS beschikbaar, waarin dit probleem verholpen is. In de meeste gevallen wordt de Magister-app automatisch geüpdatet; mocht dat bij u of bij uw kind niet het geval zijn, dan kunt u in de app-store vanaf nu de nieuwe versie downloaden.

Op maandag 27 maart namen drie leerlingen van Gymnasium Beekvliet deel aan het landelijk examen van het ‘Honours Programma van de Gymnasia’. Het Honours Programma is een landelijk initiatief van de zelfstandige gymnasia. Het biedt bovenbouwleerlingen die het reguliere programma gemakkelijk afgaat de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op een gebied van hun interesse. Janneke van Hulten, Casper Mornout en Jeroen van Riel slaagden alle drie en rondden daarmee een uitdagend driejarig traject succesvol af. Casper deed onderzoek naar de pretparkbeleving van gehandicapte kinderen en schreef een boek. Jeroen heeft zich verder ontwikkeld in programmeren en richtte  een eigen bedrijf op voor licht- en geluidsinstallaties op evenementen. Janneke maakte onder andere een promotiefilm, een reis naar Japan en deed onderzoek naar suikervrij eten. We feliciteren onze geslaagden van harte!

Lees verder

Donderdag 30 maart is het zover: de tweede editie van 'ONWIJS!' (voorheen muziekavond). Leerlingen laten deze avond zien wat ze voor muzikaal talent in huis hebben. De veelal akoestische optredens variëren van klassiek tot pop en van solo tot band. De aula wordt, net als vorig jaar, omgetoverd tot een muziekcafé! Kaartjes kosten €3,- per stuk, inclusief een consumptie. De kaartjes kunnen aan de deur worden gekocht en in een aantal grote pauzes (houd de aankondigingen op de prikborden in de gaten wanneer de voorverkoop plaatsvindt!). Het programma begint om 19.30 uur, de zaal gaat een kwartier eerder open. Wees op tijd, want dit wil je niet missen!

De nieuwsmail van maart is uit. U leest hem hier.

Pagina 7 van 32Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer