Nieuwsarchief

De uitslagen van de examens in het tweede tijdvak zijn bekend, en wat zijn we trots! Bijna 97% van al onze examenkandidaten is geslaagd en deze leerlingen mogen op 7 juli om 16.00 uur hun gymnasiumdiploma in ontvangst nemen! In de afgelopen 20 jaar was dat percentage maar één keer eerder zo hoog, maar dat was toch ook al wel weer even geleden: volgens het decanaat was dat in 2004. Daarnaast vieren we dat twaalf leerlingen cum laude geslaagd zijn en dat drieëntwintig leerlingen een Socratescertificaat ontvangen, omdat ze een 7,5 of hoger gemiddeld hebben gehaald. Onze zesdeklassers van nu hebben dus een prestatie van formaat geleverd! We feliciteren alle geslaagden, hun ouders en het hele team van Beekvliet met dit bijzondere resultaat!

De zomer is weer begonnen! Dat betekent zon, strand en zee! Omdat het weer in Nederland op dit moment behoorlijk eigenwijs is, bouwen wij de aula om tot een tropisch Hawaïaans strand als decor voor het onderbouwfeest van klas 1 t/m 3 op dinsdag 19 juli! Haal die Hawaï-hemden en hoela-rokjes maar uit de kast! Het feest begint om 19.30 uur en eindigt om 23.30 uur. Kaartjes zijn te koop tijdens pauze op 8, 11, 12 en 13 juli en kosten €3,50. Consumpties zijn te koop voor €1,-. Aloha!

Lees verder

Donderdag 16 juni was een spannende dag voor alle examinati: die dag hoorden onze zesdeklassers de uitslag van hun examens. We zijn heel trots dat we meteen 90% van alle kandidaten mochten feliciteren met het behalen van hun gymnasiumdiploma! Onze felicitaties gaan natuurlijk ook uit naar hun ouders. Alle geslaagden kregen als cadeautje een vlag om uit te hangen. Enkele leerlingen gaan binnenkort proberen om met een herexamen alsnog te slagen. We wensen hen heel veel succes bij de voorbereidingen! 

Geert Schulpen (6c) heeft de nationale Scheikundeolympiade gewonnen! Björn Johannesson (5c) werd als beste vijfdeklasser van Nederland zesde. We zijn uitermate trots op de prestatie van deze twee! 

Lees verder

De laatste week van mei was klas 3 op Luxemburgkamp. Niet alleen docenten gaan mee als begeleiders, maar ook enkele enthousiaste vijfde- en zesdeklasers nemen deel aan het kamp om de leerlingen bij te staan op hun zware hikes. Op deze manier kon het gebeuren dat broer Thijs (klas 6) en zus Jeanneke (klas 3) deelnamen aan hetzelfde kamp. Hoe kijken zij beiden terug?

Lees verder

Zaterdag 11 juni werd de Partnersscholen Tentoonstelling in het Noordbrabants Museum geopend. Op deze tentoonstelling hangt werk van leerlingen, geïnspireerd op het werk van Jan Fabre en Jeroen Bosch. Vijfdeklassers Luna Eissing, Max Gosens, Sanne van de Westelaken, Marieke Bergman, Margy ten Have en Karolina de Vries hebben als groep meegedaan aan de door het Noordbrabants Museum uitgeschreven opdracht. Hun werk is tot 18 september te bezichtigen.

Lees verder

De nieuwsmail van juni is uit. U leest hem hier.
In de nieuwsmail staat een foutje: de uitslag van de herexamens van klas 6 wordt niet op 5 juli, maar op 1 juli bekend gemaakt.

Bij de finales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, zijn Floor van Uden, Nienke van Son, Ruben Garssen en Bart van den Lindenberg Nederlands kampioen badminton geworden! Wat een fantastische prestatie! Zowel het jongens- als meidenhockeyteam behaalde een derde plaats in het toernooi. Allemaal van harte gefeliciteerd!! 

Van 1 tot en met 3 juni nemen Geert Schulpen (6C) en Anouk Maurix (6D) deel aan de finale van de sterrenkundeolympiade aan de Universiteit Leiden. Vanaf volgende week woensdag (8 juni) zullen Geert en Björn Johannesson (5C) meedoen aan de nationale finale van de scheikundeolympiade (beste 20 van Nederland), die aan de Radboud Universiteit in Nijmegen wordt gehouden. De beste vier mogen naar de internationale olympiade, eind juli in Tbilisi, Georgië. We wensen ze alle drie veel succes! 

Lees verder

Op 11 juni om 12:00 uur wordt in Het Noordbrabants Museum de Partnerscholen Tentoonstelling 2016 geopend. Ook werken, geïnspireerd op het werk van kunstenaars Jan Fabre en Jheronimus Bosch, gemaakt door leerlingen van Beekvliet is daar te zien. Als (groot)ouder van onze school mag u die dag met uw zoon of dochter gratis het museum in.

Lees verder

In verband met een studiemiddag voor het personeel van Beekvliet hebben de leerlingen op 7 juni les tot en met het 5e lesuur. Na 13.00 uur zijn de leerlingen vrij.

Het tweedaagse Dommelproject voor klas 2 ging maandag 30 mei van start. De bedoeling van dit vakoverstijgende project was dat de leerlingen bij onder andere biologie, science, geschiedenis, aardrijkskunde en wiskunde onderzoek zouden doen aan de oevers van de Dommel. Helaas gooide het noodweer op maandagochtend roet in het eten. Van regen schrikken de leerlingen niet terug, maar toen het begon te onweren, werden de leerlingen in verband met de veiligheid teruggestuurd naar school. Het programma is inmiddels aangepast: de leerlingen werken de onderzoeksresultaten binnen uit. Morgen dag 2 van het project; we zullen zien of de weergoden ons dan gunstiger gezind zijn.

In verband met structurele roosterwijzigingen zijn er enige wijzigingen aangebracht in de proefwerkroosters van klas 1, 2 3 en 4. De nieuwe versies staan vanaf nu ter download op deze pagina.

De nieuwsmail van de maand mei is uit. U leest hem hier.

De Inspectie van het Onderwijs heeft op 7 en 8 januari 2016 een onderzoek uitgevoerd op Beekvliet om een oordeel te kunnen uitspreken over de kwaliteit van het onderwijs op onze school en over de naleving van wet- en regelgeving. Daarmee geldt dit onderzoek ook als het bezoek dat de inspectie op alle scholen voor voortgezet onderwijs eens in de vier jaar aflegt. De bevindingen van dit onderzoek kunt u vinden bij de downloads.

Pagina 8 van 28Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer