Nieuwsarchief

De derdeklassers van Gymnasium Beekvliet hebben een bijzondere week achter de rug. Van maandag 16 t/m donderdag 19 januari hebben zij zich beziggehouden met de Essche Stroom. Dit riviertje kan bij extreem hoogwater leiden tot ernstige overstromingen, zoals in 1995. Ter voorkoming hiervan werkt Royal Haskoning DHV aan herinrichting van de omgeving. Leerlingen verdiepten zich in het kader van loopbaanoriëntatie (LOB) in de gevolgen hiervan voor hun interessegebied. De eerste foto's van hun bezigheden staan al in ons fotoalbum

Lees verder

Wat hebben we weer genoten van het skikamp! Bauke Geerts deelt hier zijn belevenissen, en Marcia van Eijk, Sanne van den Boogaard, dhr. Leering, dhr. Vrijhoeven en dhr. Teulings hebben hun foto's en een video ingestuurd.

Lees verder

De nieuwsmail van januari is uit. U leest hem hier.

Binnenkort volgen klas 3, 4 en 6 gedurende ongeveer een week een ander programma, waarbij hun reguliere lessen komen te vervallen. Van 12 tot en met 19 januari vindt voor klas 4 de bèta- en gammaprojectweek plaats. Van 16 tot en met 19 januari gaan de leerlingen van klas 3 aan de slag met het nieuwe LOB-project 'De Essche Stroom" in het kader van loopbaanoriëntatie. De zesdeklassers hebben van 16 tot en met 20 januari schoolexamenweek; de planning van de schoolexamens staat elders op de site
Een en ander kunnen leiden tot een aangepast rooster in klas 1, 2 en 5. Houd de roosterwijzigingen in magister goed in de gaten.

Lees verder

Om iedereen in de gelegenheid te stellen elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen starten de lessen op maandag 9 januari om 10.10 uur. Op dinsdag 10 januari is er een studiemiddag voor alle medewerkers; die dag zijn er maximaal 7 lessen van 40 minuten.

Wij wensen u namens alle leerlingen en medewerkers van Gymnasium Beekvliet een gelukkig kerstfeest en een inspirerend 2017.
Beekvliet stuurt alle kerstwensen digitaal. Het hiermee uitgespaarde geld komt ten goede aan de Vincentiusvereniging 's-Hertogenbosch.

Vrijdag 16 december kwamen Jesse en Vincent Oberdorf van Stichting In2Africa bij aardrijkskunde aan alle tweede klassen een gastles verzorgen. Het onderwerp was de beeldvorming van Afrika, in het bijzonder Kenia. 

Het onderwerp van deze gastles sloot aan bij het hoofdstuk over Oost-Afrika waar de leerlingen de afgelopen weken bij aardrijkskunde aan hebben gewerkt. Jesse en Vincent brachten hun kennis met veel enthousiasme over, spraken over hun reizen door Afrika en hebben interessante discussies gevoerd met de leerlingen: hoe vorm je eigenlijk een beeld over plekken die je nauwelijks écht kent?

Lees verder
Op zaterdag 10 december vond de regiofinale van de First Lego League (FLL) plaats op de Fontys Hogeschool in Tilburg. 

Ook dit jaar deed een team van Beekvliet mee, bestaande uit Thijs Balk (2A), Sem de Haan (2D), Jan van Baast (2D), Lieke Cromsigt (2F), Sophie Jacobs, Mariëlle van Mourik Broekman en Deliamber Backus (3A), Wiebe Sijpkens en Guus Dohmen (3C). 

Lees verder
Ook dit jaar nemen weer twee teams van drie personen uit klas 5 deel aan de voorrondes van de European Union Science Olympiad (EUSO), een practicumwedstrijd in de BINAS-vakken voor leerlingen tot en met 16 jaar. De voorrondes worden op diverse universiteiten en hogescholen gehouden op maandag 12 december. Joep van Keulen, Carl Uptegrove, Thomas Klokgieters (allen 5A) strijden op de TU Eindhoven, en aan de wedstrijd op de Universiteit Utrecht doen Maaike Jansen Venneboer, Emma Essink, Lisa Vrensen (allen 5C) mee. We wensen onze teams veel succes!

Dinsdag 6 december kwam oud-leerling Tim Mooren naar Beekvliet om een workshop presenteren te geven. Twaalf tweede- en derdeklassers namen deel aan deze intensieve dag. De leerlingen hebben veel handvatten aangereikt gekregen om een goede presentatie neer te zetten. Het was al de tweede keer dat Tim deze presentatie gaf aan een groep Beekvlieters. Weten wat de leerlingen tijdens deze workshop doen? Lees hier het verslag van de vorige sessie.

Lees verder

De nieuwsmail van december is uit. U leest hem hier.

De proefwerkroosters voor de nieuwe periode staan online. U kunt ze downloaden vanaf deze pagina.

Van 19 t/m 24 november krijgt Gymnasium Beekvliet bezoek van dertig leerlingen van partnerscholen uit Schotland (Edinburgh), Zweden (Huskvarna) en Duitsland (Schwanewede, bij Bremen). Zij worden door dertig leerlingen van Beekvliet binnen hun gezin ontvangen. Dit vindt plaats in het kader van Erasmus+-project “The employment guarantee: a European challenge”. Dit project is ontwikkeld door de partnerscholen en gesponsord door de EU, met als doel om leerlingen over de landsgrenzen heen te laten kijken naar de mogelijkheden van vervolgopleidingen of een loopbaan in het buitenland. 

Lees verder

Op maandag 21 november zullen dertig verbreders uit klas 3 deelnemen aan een excursie naar Den Haag voor het onderwijsprogramma ProDemos Binnenhof voor Scholen. Ze zullen die dag leren hoe onze parlementaire democratie werkt en brengen o.a. een bezoek aan de Tweede Kamer en de Ridderzaal.

Via deze weg willen we een oproep doen voor een ouder die klas 5 wil vertegenwoordigen in de ouderraad. Jaarlaag 5 is een belangrijke leerjaar en daarom zien we graag dat ook deze jaarlaag in de ouderraad vertegenwoordigd wordt. Reacties graag naar ouderraad@gymnasiumbeekvliet.nl. Meer informatie over de ouderraad en de vergaderdata vindt u op de pagina van de ouderraad.

Pagina 9 van 32Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer