Nieuwsarchief

Er staan weer nieuwe fotoalbums op de site, met foto's uit Rome, Griekenland en van de LSD. Heb je zelf nog leuke foto's van een van de reizen (Derby, Londen, Berlijn, Krakow, Rome, Griekenland) die je hier wil delen, stuur ze dan door naar webmaster@gymnasiumbeekvliet.nl.

Onze talenten Anouk Maurix, Jeroen van Riel, Björn Johannesson en Geert Schulpen hebben deelgenomen aan de tweede ronde van verscheidene olympiades en met enorm succes! Er zijn zelfs finaleplaatsen binnengesleept!

Lees verder

De leerlingen van klas 5 verzorgen ook dit jaar voor enkele brugklassen een excursie in de regio in verband met hun praktische opdracht die zij uitvoeren voor hun schoolexamendossier. Op maandagmiddag 9 mei doen ze dat voor klas 1B; op dinsdagmiddag 10 mei voor klas 1A en 1C. Aan deze excursies nemen slechts drie eerste klassen deel, omdat er te weinig leerlingen in klas 5 aardrijkskunde in hun pakket hebben om voor alle brugklassen excursies te organiseren.

Lees verder

De vlucht die onze Romegangers richting Düsseldorf brengt, heeft een uur vertraging. De oorspronkelijke ophaaltijd van 1.30 uur vannacht zal dus later komen te liggen. Houdt u de berichtjes van uw zoon/dochter in de gaten voor de juiste ophaaltijd (de reisleiding geeft die aan hen door): zo staat u niet voor niets in de nacht te wachten aan het hek en kan iedereen meteen naar huis als de vertraging alsnog meevalt.

Op donderdag 21 april viert klas 6 de Laatste Schooldag (LSD). Heeft u die dag een afspraak op school? Houdt u er dan rekening mee dat u waarschijnlijk geen gebruik kunt maken van het parkeerterrein.

Deze week worden onze vierdeklassers ondergedompeld in de klassieke cultuur: wie Latijn volgt, doet dat tijdens lange wandelingen in Rome en Ostia Antica, terwijl de leerlingen met Grieks een bustoer maken langs Athene, Delphi en over de Peloponnesos. U kunt met beide groepen digitaal meereizen: de latinisten plaatsen foto's op ons twitteraccount en de graeci houden hier op de site een dagboek bij; wilt u dat lezen, klik dan op 'lees verder'.

Lees verder

De leerlingenraad organiseert op vrijdag 15 april een besloten filmavond voor klas 1-2. De avond begint om 19.00 uur en zal tussen 21.30 en 22.00 uur afgelopen zijn. Kaartjes kosten € 2,50 (incl. een consumptie). Er wordt gezorgd voor frisdrank, popcorn en suikerspin; consumpties kosten € 1,-. De leerlingen kunnen kiezen uit de films Mean girls, Abduction, Life as we know it en Die hard.

Hurray! Achtenzestig leerlingen uit klas 3 zijn geslaagd voor hun First Certificate Exam voor Cambridge Engels; dat is een slagingspercentage van 95%! Congratulations to you all!! 

De nieuwsmail van april is uit. U leest hem hier.

De presentatie met de informatie over de Romereis kunt u hier vinden.

Op vrijdag 8 april is er voor klas 1 t/m 3 weer een onderbouwfeest. Het feest begint om 20.00 uur en eindigt om 23.30 uur. Het thema is ‘James Bond’. De entree bedraagt €3,50; de verkoop van entreekaartjes vindt deze week tijdens de grote pauzes in de aula plaats. Het onderbouwfeest is een besloten feest en wordt gehouden in de aula op onze school. 

Lees verder

Op 31 maart werd de aula omgetoverd in een muziekcafé. Het was weer tijd voor de jaarlijkse muziekavond, ditmaal onder de nieuwe naam Onwijs! Het programma telde drie blokken van vijf á zes acts en bood voor ieder wat wils: van singersongwritersongs tot instrumentaal tot stevige rock.

Lees verder

Per 1 april is dhr. Van Mill, docent Engels, de nieuwe afdelingsleider van klas 2 en 3. Sinds 1 augustus 1997 was dhr. Huijbregts met veel plezier en toewijding afdelingsleider van klas 2 en 3. Op zijn verzoek is hij de afgelopen drie jaar meer lessen Nederlands gaan geven en werd de coördinatie van klas 2 tijdelijk overgenomen door mw. Van der Aa. Nu geven zij samen het stokje over aan dhr. Van Mill. Wij wensen hem vanaf deze plek veel succes bij zijn nieuwe functies als afdelingsleider klas 2 en 3 en als lid van de schoolleiding.

Op 22 maart ging een groepje verbreders uit klas 2 op excursie naar Eindhoven. In het Philipsmuseum speelden ze in teams van vier het spel Mission Eureka. Elk team kreeg daarvoor een iPad ter beschikking. Door middel van uitdagingen, puzzels en spellen met kennisvragen leerden de leerlingen meer over onder andere de werking van led-verlichting en röntgen.

Lees verder

De eerste week van maart hebben Kris van Boxtel, Noor van Dijk, Chloé Jacob, Babs Konijnenberg, Daan Rozemeijer en Kevin Sun uit klas 4 met veel plezier en enthousiasme deelgenomen aan het International Student Leadership (ISLI) in Oberwesel am Rhein, Duitsland.

Vijf dagen lang zijn de leerlingen ondergedompeld in een internationale omgeving en leerden ze samen met 180 leerlingen uit negen verschillende landen over de verschillende aspecten van leiderschap. Met trots delen we mee dat Babs Konijnenberg door de organisatie van de conferentie is uitgekozen om volgend jaar Nederland te vertegenwoordigen en als student regent bij te dragen aan de organisatie van ISLI 2017.

Lees verder
Pagina 9 van 28Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Volgende   Laatste   
Beekvliet in de media

Beekvlietstraat 4, 5271 SM Sint-Michielsgestel
Postbus 31, 5270 AA Sint-Michielsgestel
beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl
073-55 12 213© Gymnasium Beekvliet 2013 | Privacy Statement | Disclaimer