Abe Bol Nederlands kampioen ploegentijdrit!

Op zondag 1 oktober werd in Dronten het Nederlands Club Kampioenschap wielrennen op de weg gehouden. Twee van onze leerlingen Abe Bol (2B) en Ed Uptegrove (6C) deden mee aan de ploegentijdrit voor hun club WV Schijndel. Je rijdt in een groep van 4 personen, maar de eindtijd van de groep is de tijd van de derde renner die over de streep rijdt.

Zondag 1 oktober was het dan zover, na een 6 tal trainingen samen waar telkens wat renners afvielen, bleef het 4-tal (in de categorie 13- en 14-jarigen) met Abe Bol, Filijn Demuyt, Niek van Gasteren en Andries Knapen over om aan de start te verschijnen in Dronten voor de Nederlandse Club kampioenschappen. Om 10:26 ging de ploeg van WV Schijndel van start. De ploegentijdrit ging over een afstand van 19.3 kilometer. De jongens van WV Schijndel zette een tijd van 27:28 min. op de klokken. Dit was 18 seconden sneller de ZWC D.T.S. uit Zaandam die lange tijd aan de leiding gingen met een tijd van 27:46 min. Het brons ging naar WV Breda die met een tijd van 28:13 min. 45 seconden moesten toegeven op WV Schijndel. Een knappe teamprestatie die beloond werd met de rood wit blauwe trui en een gouden medaille.

Ed Uptegrove en zijn team hebben ook goed gepresteerd: zij werden 6de in de B-categorie, de junioren. De ploeg van WV Schijndel, welke bestond uit Thom van Herwaarden, Chris Kisters, Sjoerd van der Linden, Ed Uptegrove en Bram Vugts, ging om 12:04 uur van start. Na 43.1 kilometer noteerden zij een eindtijd van 53:24 min. wat op dat moment veruit de snelste tijd was. Helaas konden zij niet lang genieten van de eerste plaats want de ploeg die na hun gestart was, Noord-Holland, dook er met 53:03 min. meteen onder. Hierna kwamen nog 8 ploegen en daarvan waren er nog 4 sneller. Zo zegevierde het Limburgse Watersley met een tijd van 51:47 min. Westland Wil Vooruit werd 2de met een tijd van 52:17 min. terwijl De Jonge Renner uit Oosterhout 3de werd met een tijd van 52:47 min. De vierde tijd werd neergezet door Willebrord Wil Vooruit met een tijd van 52:56 min. waardoor WV Schijndel als 6de eindigde.

Het team van Abe Bol is Nederlands Kampioen!