#POV Beekvliet voor jou!

Denk jij erover naar Beekvliet te gaan, of ben je net begonnen op Beekvliet? Dan krijg je hier de antwoorden op de meest gestelde vragen!

Hier staat alle informatie die je nodig hebt als erover denkt om naar Beekvliet te gaan of als je net op Beekvliet begonnen bent! En dit is ook interessant voor ouders, die meer willen weten over de school waar jij heen wilt of gaat.

Beekvliet is een zelfstandig gymnasium. Dat betekent dat je bij ons geen andere onderwijssoorten zoals havo of vmbo kunt doen. Daardoor zijn we een kleine en overzichtelijke school waar je elkaar snel leert kennen. Bij ons leer je niet alleen de gewone vakken, maar ook Latijn en Grieks. Dat begint al in de brugklas. Na zes jaar doe je examen in tenminste één van die twee talen, maar allebei mag ook! Met  een gymnasiumdiploma kun je naar de universiteit of het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Onze school bestaat al meer dan 200 jaar, maar onze lessen zijn modern en we bieden onze leerlingen veel eigentijdse extra’s aan. Zoals een laboratorium, vier muziekstudio’s en een kunstlokaal met een 3D-printer. In elk schooljaar organiseren we interessante excursies, goede feesten en leuke culturele activiteiten. En: we sporten veel. Bij mooi weer op onze eigen sportvelden en binnen in onze eigen gymzalen als dat nodig is. Beekvliet ligt in een groene omgeving aan de rand van Sint Michielsgestel. Alle gebouwen en de sportvelden liggen op ons eigen terrein. Alles is dus heel dichtbij; je kunt overal heen wandelen.

Wil je meer weten over Beekvliet? Of heb je praktische vragen over onze school? Bekijk dan hieronder de “Beekvliet voor jou!” informatie! 
 

Hoe dan?

Ik heb een HAVO/VWO advies. Kan ik dan toch naar Beekvliet?

Ook met een HAVO/VWO advies kun je je aanmelden bij Beekvliet. Er is een goede kans dat je wordt aangenomen. Zeker als de juf of meester van groep 8 ook denkt dat je het aankunt. En dat je het ook leuk gaat vinden op een gymnasium waar best veel van je wordt gevraagd. Heb je een HAVO/VWO advies? Dan adviseren we je om je ook op minstens één andere school aan te melden.

Hoe kan ik kennismaken met Beekvliet?

Dat kan op verschillende manieren! We organiseren The Beekvliet Experience. Dit zijn doe-middagen van 14.30 tot 16.45 uur voor leerlingen van groep 7 en 8 die erover denken naar Beekvliet te gaan. Je kunt dan ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten. 
Voor leerlingen van groep 7 en 8 die al weten dat ze een VWO advies krijgen en een aantal woensdag- of donderdagochtenden kunnen missen op de basisschool, is er het pre-gymnasium. Je komt dan een aantal ochtenden naar onze school en krijgt allerlei uitdagingen waar je mee aan de slag kunt. 
En dan is er natuurlijk ook onze open dag. Dan kun je met je ouders een kijkje nemen in ons mooie schoolgebouw en alle vragen stellen die je maar hebt!

Beekvliet is een kleine school, toch?

Onze school heeft ongeveer 650 leerlingen. Wij vinden dat een prachtige grootte om elkaar goed te leren kennen. Het betekent ook dat als je bij ons leerling bent, we goed in de gaten hebben hoe het met je gaat. En je bijles bieden of met je in gesprek gaan als we zien dat het niet lekker gaat. Ook je ouders kunnen makkelijk hun weg vinden op onze school als ze vragen hebben. Want je hebt op Beekvliet snel de persoon gevonden die je wilt spreken! Ook dat is een voordeel van een kleine school.

Hoe ziet de school eruit?

Een paar dingen vallen op aan onze school. Alle gebouwen en sportvelden zijn dicht bij elkaar en op het terrein van de school. Het schoolterrein is heel groen met veel bomen, waar ook veel vogels en eekhoorns in wonen! En er is een grote vijver met vissen. In het schoolgebouw zijn weinig trappen; de klaslokalen zijn op de begane grond. Boven is de mediatheek, een computerlokaal en een stiltelokaal. In 2023 zijn de aula en kantine vernieuwd en er is een mooi schoolplein met zitplaatsen voor de pauze gekomen. Ook hebben we vier nieuwe muziekstudio’s en een pop-up fotostudio. 

Waarom vinden jullie lessen in Grieks en Latijn zo belangrijk?

Het leren van 'oude talen' helpt ons beter begrijpen hoe taal werkt. Door Grieks en Latijn te leren als basis, wordt het ook makkelijker om andere talen te leren, zoals Duits en Frans. De lessen gaan niet alleen over de taal zelf: je leert ook over de cultuur, geschiedenis en de invloed die de oude Grieken en Romeinen hebben gehad op onze moderne wereld. Zo heeft bijvoorbeeld Grieks nog steeds veel invloed op wiskunde en gebruiken we nog steeds veel woorden die van het Latijn afstammen.
 

Wat gebeurt er nadat ik me heb aangemeld bij Beekvliet?

In maart of april heb je je aangemeld op Beekvliet. In juni kom je een middag naar onze school. Dan leer je je toekomstige klasgenoten al een beetje kennen. Ook ontmoet je dan je mentor, zodat je weet aan wie je vragen kunt stellen. En je krijgt die dag veel informatie mee over hoe je boeken moet bestellen en welke spullen je allemaal nodig hebt om goed te starten in het nieuwe schooljaar. Schriften, een rekenmachine of een geodriehoek bijvoorbeeld. 

Kom ik in de klas bij mijn vrienden?

Je kunt bij de aanmelding aangeven bij wie je graag in de klas wilt komen. Als jouw vriend(in) dat dan ook aangeeft, kunnen we proberen jullie samen in een klas te zetten. We proberen er in elk geval altijd voor te zorgen dat je in een groepje klasgenoten van en naar huis kunt fietsen.

Is er ook een brugklaskamp?

Jazeker; in de eerste maand na de start van het schooljaar ga je een paar dagen op kamp, met de leerlingen van een of twee andere klassen. Zo leren jullie elkaar nog beter kennen.

Komt er echt een leraar bij mij thuis op bezoek?

Aan het begin van het schooljaar komt je klassenmentor (de docent die jouw klas twee jaar lang begeleidt) inderdaad bij jou thuis op bezoek. Dat is een persoonlijke kennismaking met jou en je ouders. Misschien vind je het een beetje gek, want niet veel scholen doen dit. Maar wij vinden het belangrijk om elkaar rustig te leren kennen. Je kunt dan vragen stellen en vertellen hoe de eerste weken op Beekvliet zijn bevallen. 

Hoe ziet sport op Beekvliet eruit?

We maken goed gebruik van de groene omgeving van onze school door zo veel mogelijk buiten te sporten op onze eigen sportvelden. Tijdens gymlessen, maar ook tijdens vrijdagmiddag toernooien in meerdere sporten, zoals voetbal, basketbal, volleybal enz. Bij slecht weer sporten we in een van de gymzalen. 

Lees onze nieuwsartikelen over sport en de sportwedstrijden waaraan Beekvliet meedoet, zoals de Olympic Moves.

Waarom heeft Beekvliet geen tweetalig onderwijs?

Bij tweetalig onderwijs krijg je vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, muziek en biologie ook in het Engels. Voor veel leerlingen zijn de lessen zelf al genoeg uitdaging. Als je die stof dan ook nog eens in het Engels moet leren, wordt het nog pittiger. En dat geldt eigenlijk ook voor onze docenten. Wij willen dat ze de stof zo goed mogelijk kunnen uitleggen. En niet iedere docent kan dat even goed in het Engels.

Leerlingen die wél extra goed een taal willen leren, kunnen in de hogere klassen Cambridge Engels doen, of de programma’s van Goethe (Duits) of DELF Scolaire (Frans). Met een diploma van deze taalprogramma’s mag je ook naar een opleiding in een Engels-, Duits of Franstalig gebied na je eindexamen. Kijk voor meer informatie bij Beekvliet talenonderwijs

Hoeveel uur moet ik elke dag naar school?

De tijden van het lesrooster zien er zo uit:

08.30 - 09.20  1e lesuur

09.20 - 10.10  2e lesuur

10.10 - 11.00  3e lesuur

11.00 - 11.20  pauze

11.20 - 12.10  4e lesuur

12.10 - 13.00  5e lesuur

13.00 - 13.30  pauze

13.30 - 14.20  6e lesuur

14.20 - 15.10  7e lesuur

15.10 - 16.00  8e lesuur

In de brugklas begin je elke ochtend om 8.30 uur. De meeste dagen heb je tot het 5e of 6e uur les. Soms ben je eerder klaar, omdat er bijvoorbeeld een uur uitvalt. 

Welke lessen krijg ik in de brugklas?

 klas 1 krijg je 32 wekelijkse lessen van 50 minuten.

Nederlands3uur
Latijn2uur
Grieks2uur
Engels / Cambridge Engels3uur
Frans2uur
Geschiedenis2uur
Aardrijkskunde2uur
Wiskunde2,5uur
Science2uur
Biologie2uur
Muziek1uur
Beeldende Vorming1uur
Drama1uur
Levensbeschouwing2uur
Gym3uur
Mentoruur1,5uur

 

 

Hoe vaak heb ik proefwerkweken?

Op Beekvliet heb je vier keer per jaar een proefwerkweek. Je maakt dan gemiddeld twee proefwerken per dag, zonder andere lessen. In de eerste tot en met de derde klas heb je 's ochtends voor je eerste proefwerk nog een studieuur, zodat je de laatste puntjes op de i kunt zetten.

Wat is science?

Het vak science brengt de theorie van natuurkunde en scheikunde en de praktijk van techniek bij elkaar. Je leert over allerlei technische verschijnselen en brengt ze in de praktijk. Je maakt bijvoorbeeld een (technisch) ontwerp van een mini-raceauto. En die raceauto ga je vervolgens ook echt bouwen en testen.

Moet ik van school als ik blijf zitten?

Bij Beekvliet kun je alleen gymnasium doen. We bieden veel ondersteuning aan, als je het moeilijk hebt. Als het nodig is, kun je een jaar overdoen. Het liefst helpen we je om het gymnasium op Beekvliet af te maken. Als we toch denken dat het voor jou beter is naar een andere school te gaan, omdat je daar een ander niveau kunt doen, gaan we met jou en je ouders in gesprek.

Wat als ik nou niet goed ben in een vak?

Daar helpen we je bij. Voor alle eerstejaars zijn er lessen over studievaardigheden. Hier leer je hoe je huiswerk moet maken en hoe je moet leren. En als je hulp nodig hebt bij een moeilijk vak, bieden we daarvoor extra lessen aan. En dit kost je niets, behalve natuurlijk inzet en tijd! 

Wat doet Beekvliet tegen pesten?

In de eerste weken van het schooljaar in klas 1 bespreek je met je mentor en je klas hoe we op Beekvliet met elkaar omgaan, als onderdeel van een project tegen pesten. Je wisselt met je klasgenoten ervaringen uit en maakt met elkaar afspraken. En natuurlijk hebben we regels opgesteld tegen pesten.
Beekvliet heeft ook twee vertrouwenspersonen: dit zijn medewerkers van de school bij wie je terecht kunt voor hulp of advies, als je met pesten te maken krijgt. Zij helpen je! 
 

En als ik nou wat hulp of ondersteuning nodig heb?

Op Beekvliet moedigen we iedereen aan zichzelf te blijven. En als ‘jezelf blijven’ lastig is, door bijvoorbeeld dyslexie, autisme, doofheid of hoogbegaafdheid, helpen we je. We zorgen dat je ondersteuning krijgt, extra mogelijkheden, een mondelinge toets of een rustig lokaal. Laat ons vooral weten wat jij nodig hebt. Dan kijkt een medewerker van school samen met jou en je ouders naar wat voor jou het beste is. 

Kun jij wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld omdat je bang bent om fouten te maken? Of vind je het soms moeilijk om met klasgenoten of andere mensen om te gaan? Ook dan bieden wij je begeleiding. Dit kan in een groep of alleen, met een speciaal opgeleide docent.
 

Even praktisch!

Hoe meld ik mij ziek?

Als je ziek bent, kunnen je ouders je ziek melden in de Magister App. Mocht het nodig zijn dan kan je ook bellen. Het telefoonnummer is: 073-5512213. Als je tijdens school ziek wordt, ga je naar je mentor en daarna naar de conciërge. De conciërge meldt jou dan ziek voor de rest van de dag. Als je de volgende dag nog steeds ziek bent, moeten de ouders de school laten weten dat je ziek bent (en weer beter bent). Dat kan in de Magister App.

Hoe werken de garderobe en de kluisjes?

In de garderobe kun je je jas ophangen. Ook zijn er zitjes, tafels, banken en statafels waar je in de pauze kunt zitten of staan. Aan het begin van het eerste schooljaar krijgt iedereen een kluisje. Je krijgt daarbij twee sleutels met een Beekvlietlogo erop. Die mag je niet kwijtraken, want in je laatste jaar moet je alle sleutels weer inleveren. Voor het eerste uur start, stop je je telefoon in je kluisje. Ook de boeken van vakken die je tot aan de pauze niet hebt, kun je in je kluisje stoppen, zodat je tas minder zwaar is. En natuurlijk je jas of muts en gymtas, als je die niet wilt ophangen. 

Waar moet ik mijn fiets neerzetten?

In de 1e, 2e en 3e klas kom je binnen via de grote poort en stal je je fiets in de rechter stalling. Ouderejaars stallen hun fiets in de linker stalling. Handig, want zo kun je veel gemakkelijker je fiets terugvinden.

Hoe werkt een proefwerkweek?

Tijdens een proefwerkweek, ook wel toetsweek genoemd, ben je elke dag 3 uur op school. Het eerste uur leer je voor jezelf. Het tweede uur heb je een proefwerk. Dan heb je even pauze en na de pauze heb je het laatste proefwerk van de dag. Daarna mag je naar huis, om te leren voor de proefwerken van morgen. Soms heb je maar 1 proefwerk. Dan ben je nog eerder klaar.

Hoe werkt de mediatheek?

In de mediatheek kun je met je schoolpasje een boek lenen. Je krijgt dan in je boek een stempel met de datum waarop je hem weer terug moet brengen. Het kan zijn dat je een boete moet betalen, als je het boek dan weer veel te laat inlevert. Net als in de gewone bibliotheek. 
Je kunt in de mediatheek ook printen en je kunt er dvd’s en camera-apparatuur lenen. 
 

Waar kan ik rustig huiswerk maken?

De Via is de ruimte met het oranje tapijt, waar de meeste lokalen voor talen zich bevinden. De Via is een plaats om rustig te leren, in de pauze, tijdens een tussenuur of na school. Als je de Via te groot vindt, kun je ook een plekje zoeken in de mediatheek of het stiltelokaal. In de mediatheek mag je zachtjes praten, in het stiltelokaal is het altijd stil. Als je een computer nodig hebt voor je huiswerk, kun je ook terecht in het computerlokaal als daar op dat moment geen les is.

Kan ik lunchen op school?

De meeste kinderen nemen hun eigen lunch mee naar school. In onze kantine zijn snacks te koop, zoals worstenbroodjes, wafels en broodjes. In de zomer en winter is er ook altijd iets wat past bij het jaargetijde. Warme chocomel bijvoorbeeld! Je moet daarvoor wel met je pinpas muntjes kopen bij de muntautomaat, want je kunt niet met geld betalen in de kantine.

Hoe vind ik de weg op school?

Bij de kennismakingsmiddag in juni krijg je een rondleiding én een plattegrond. Handig als je in het begin de weg moet vinden. De school is gelukkig klein en alle lokalen zijn makkelijk te vinden. Die plattegrond heb je dan ook maar heel kort nodig.  
Ook heeft elke klas een aantal mini-mentoren. Dit zijn leerlingen uit de vijfde klas die de brugklassers begeleiden tijdens de eerste weken op school, tijdens het kamp, in de mentorlessen en bij activiteiten. Zij helpen je de eerste weken je weg te vinden en staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden
 

Is er begeleiding bij huiswerk?

In de eerste klas heb je les in studievaardigheid. Hierin leer je goed te plannen voor je huiswerk en hoe je je goed kunt voorbereiden op toetsen. Als we zien dat je meer begeleiding of uitleg nodig hebt voor een vak, kun je daarin bijlessen volgen. Dat is dan vaak het 8ste uur op een vaste schooldag. En je kunt natuurlijk altijd je docent vragen om hulp of uitleg!

Wat zijn mentoruren?

Elke week heb je in de brugklas een mentoruur. Tijdens dit uur krijg je uitleg over hoe alles werkt op onze school. Je leert hoe je moet studeren voor huiswerk en toetsen en wat de schoolregels zijn, zoals de regels voor het gebruik van je telefoon. We bespreken ook hoe we met elkaar omgaan, zowel op school als op sociale media. Als er zaken spelen in jouw klas of op school, zoals pesten, bespreek je die tijdens het mentoruur met je mentor

Wat is een mentorendag?

Een paar keer per jaar is er een mentorendag. Op deze dag heb je een gesprek met je mentor. Je mentor vraagt hoe het met je gaat en welke doelen je voor de komende tijd hebt. Jullie bespreken samen je resultaten van de lessen. Als het nodig is, kun je je opgeven voor extra begeleiding.

Wat is een projectweek?

Tijdens het schooljaar organiseren we twee projectweken, één in november en één in april. In deze weken zijn er geen normale lessen, maar werk je aan verschillende projecten. Dit is een geweldige kans om nieuwe vaardigheden te leren, zoals samenwerken, presenteren, verslagleggen en onderzoek doen. Elk jaar heeft een eigen projectonderwerp. In het eerste jaar maak je bijvoorbeeld je eigen verhaal met Lego. Na een introductie over beroemde klassieke mythes werk je in groepjes aan het bedenken, bouwen en filmen van je eigen mythe met Lego.

Geven jullie digitaal onderwijs?

We zijn geen laptopschool, maar maken gebruik van een computerlokaal tijdens de lessen. Soms wordt gevraagd om je eigen apparaat mee te nemen, bijvoorbeeld tijdens projectweken. Als je er zelf geen hebt, kun je een laptop van de school lenen. Ook als je voor toetsen een laptop nodig hebt, bijvoorbeeld vanwege dyslexie, kun je een laptop van de school lenen.
Voor het registreren van je punten, je lesrooster en andere informatie, gebruiken we Magister. Daar kun jij je rooster en wijzigingen in je rooster terugvinden, bijvoorbeeld als er een docent ziek is. Ook je ouders kunnen hierin kijken. 
 

Zijn er schoolfeesten?

De schoolfeesten worden georganiseerd door de leerlingen in de Leerlingenraad. Elk jaar is er een onderbouwfeest voor klas 1, 2 en 3. In de zesde klas is er een gala. Bij alle feesten en andere evenementen die de Leerlingenraad organiseert, gaat het niet alleen om veel plezier voor leerlingen en docenten, maar wordt er vaak ook geld opgehaald voor een goed doel. De Leerlingenraad organiseert door het jaar heen ook leuke activiteiten, bijvoorbeeld rond Kerstmis, Halloween of Valentijnsdag

Gymnasium Beekvliet brengt je ver… op schoolreisjes en excursies!

Je begint je middelbare school avontuur met een brugklaskamp, waar je je klasgenoten beter leert kennen tijdens leuke activiteiten. Ook maak je een reis naar het Romeinse Xanten in Duitsland.
In het tweede schooljaar bezoek je de prachtige stad Aken in Duitsland. Het jaar erna ga je op kamp in de Ardennen, met allerlei outdoor-activiteiten zoals klimmen en kanoën. En in de kerstvakantie kun je vrijwillig deelnemen aan een skikamp voor beginners, voor wie zijn eerste bochten in de sneeuw wil maken.
Als je Grieks hebt gekozen, ga je in de vierde naar Griekenland. Met Latijn in je pakket, ga je naar Rome. Doe je een van de moderne talen? Dan kun je ook naar Keulen (Duits), Lille (Frans) of Cambridge (Engels). 
 

En dan zijn er elk jaar natuurlijk heel veel leuke excursies.Tijdens de projectweken gaan we altijd op pad, zoals een museumbezoek of excursie naar onder andere de Deltawerken, het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, of het Museum van Beeld en Geluid in Hilversum.

Zo zorgen we ervoor dat je niet alleen in de klas, maar ook daarbuiten groeit en leert! 
 

Kan ik meer doen dan alleen de standaard vakken?

Doen jullie iets met muziek?

Twee keer per jaar hebben we een “Onwijs!!” concert waar je auditie voor kunt doen. Als je door de muziekdocent uitgekozen wordt, mag je tijdens dit concert optreden. Je kunt alleen optreden, met een stuk op jouw favoriete instrument of door solo te zingen. Maar je mag ook met je hele klas, of een kleiner groepje optreden. Richt je eigen band op! Je mag in de  tussenuren en na schooltijd gebruik maken van de 4 muziekstudio's om samen te oefenen.

Kan ik grenzen verleggen en talenten ontwikkelen?

Ben je een leerling die nieuwsgierig is naar meer dan alleen de bekende schoolvakken? Of heb je belangstelling in een bepaald onderwerp of behoefte aan meer uitdaging? Dan kun je meedoen aan ‘de Verbreding’. Je mist een paar lessen per week en werkt dan aan een project dat je zelf kiest. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan wedstrijden zoals de First Tech Challenge in een team. Of aan FIRST® LEGO® League, een internationaal roboticaprogramma voor leerlingen van 9 t/m 15 jaar. Je kunt online cursussen volgen over onderwerpen zoals kunst, filosofie, techniek of Italiaans, gevolgd door een excursie. Tijdens Beekvlieturen heb je ook de kans om bijvoorbeeld Spaans of gebarentaal te leren, maar ook een cursus ehbo of Photoshop. Teveel om zo even op te noemen.

Wat is het honoursprogramma?

In klas 4, 5 en 6 bieden we het Honoursprogramma aan. Je werkt dan aan projecten die je zelf kiest. Hiermee kun je je vaardigheden en kennis op verschillende gebieden verbeteren. Je krijgt begeleiding op school en de projecten worden beoordeeld door examinatoren van andere gymnasia. Als je hiervoor slaagt, krijg je een speciaal certificaat bij je diploma.
 

Is er toneel op school?

Voor leerlingen in de eerste klas is er het Brugklastoneel. De repetities zijn wekelijks, na schooltijd. Iedereen kan zich aanmelden en de voorstelling wordt gegeven in de Blaula. 
Van de tweede tot en met de vijfde klas kun je meedoen voor het Groot Toneel. Hiervoor doe je auditie. Ook dan oefen je elke week op dezelfde dag en tijd. Elk jaar in mei/juni zijn de voorstellingen, in onze eigen Blaula die omgebouwd wordt tot een theater! 
 

Wat doen jullie aan sport?

Sportieve leerlingen kunnen deelnemen aan de Olympic Moves, een landelijk toernooi in 18 verschillende sporten, waaraan meer dan 350 middelbare scholen deelnemen. Sport je zelf op een hoog niveau? Dan bekijken we samen of we je lessen hier op aan kunnen passen.

Hebben jullie internationaal contacten?

Heb je internationale interesses en wil je contact leggen met buitenlandse scholieren? Dan is Model United Nations, het International Student Leadership Institute (ISLI) of het Erasmus+ programma misschien wat voor jou. Kijk voor meer informatie hierover op onze website. 

Wat als ik goed ben in talen?

Blink jij uit in Engels, Duits of Frans? Dan kun je bij ons op hoog niveau les krijgen in jouw favoriete taal. Met een diploma Cambridge Engels, Goethe (Duits) of DELF Scolaire (Frans) op zak, ben jij goed voorbereid op het volgen van een vervolgopleiding in die taal of een stage in het buitenland. Wij bieden deze kans graag aan leerlingen die gemotiveerd zijn en dit aankunnen. Lees hier meer over versterkt talenonderwijs op Beekvliet.

Zijn er wedstrijden met andere scholen?

Ben jij een natuurtalent in scheikunde, biologie, natuurkunde of aardrijkskunde? Of misschien in Filosofie, Economie, Latijn of Grieks? Dan kun je je opgeven voor de Olympiades. Dit zijn jaarlijkse wedstrijden in vakken waar bovenbouwleerlingen aan kunnen deelnemen. Deelnemers strijden op regionaal, nationaal en soms zelfs internationaal niveau met leeftijdsgenoten! 

Leerlingen uit klas 3 doen standaard mee aan de International Junior Science Olympiad (IJSO) en de Wiskunde Kangaroe wedstrijden. 

Wat betekent “Kennis van jezelf, en van de wereld”?

Dat is de slogan van onze school. Hoe we dat waarmaken? Door middel van projectweken, excursies en schoolreisjes, onder andere. Daarnaast vinden we het belangrijk betrokken te zijn bij de buitenwereld, buiten school. Daarom zamelen we geld in voor organisaties zoals Edukans, de Vincentius Vereniging en Sint Voor Iedereen, bijvoorbeeld tijdens schoolfeesten. We nodigen ook regelmatig organisaties uit om ons te vertellen over hun werk. Het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld bezoek gehad van Artsen zonder Grenzen, Vluchtelingenwerk, de Vincentius Vereniging en Veilig Verkeer Nederland.

Daarnaast nodigen we regelmatig mensen uit voor het Studium Generale. Het Studium Generale is een lezing of presentatie van gastsprekers. Deze gastsprekers vertellen dan over een onderwerp dat zij belangrijk vinden. Dat kan van alles zijn, van een waterstof aangedreven raceauto tot herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog.
 

Organisatie

Wat is de Leerlingenraad?

De Leerlingenraad bestaat uit leerlingen die allerlei activiteiten en evenementen organiseren. Als je mee wilt doen, of ook iets wilt organiseren, is er altijd wel een commissie die bij je past. Zo is er bijvoorbeeld een evenementencommissie, techniekcommissie of onderwijscommissie.
 

Wat doet de Klankbordgroep?

De klankbordgroep is een groep leerlingen die regelmatig met de rector (de directeur van de school) in gesprek gaat over actuele onderwerpen binnen de school. Op deze manier blijft de rector op de hoogte van wat er leeft onder de leerlingen en wat zij belangrijk vinden. En dat neemt de rector dan weer mee als ze een keuze moet maken.
 

Wat is de Ouderraad?

Ook ouders helpen mee op Beekvliet. De Ouderraad is een adviesgroep voor de schoolleiding en voor de medezeggenschapsraad. Ook zijn ze het aanspreekpunt voor alle ouders. Je kunt ze bereiken via het mailadres: ouderraad@gymnasiumbeekvliet.nl.