Brugklastoneel komt eraan Orpheus in de onderwereld!

We hebben een paar weken geleden een prachtige voorstelling gezien, “Voorjaarsontwaken. En nu staat er nog een op de planning!

Leerlingen uit jaar 1 kunnen na school deelnemen aan Brugklastoneel. Wekelijks repeteren we dan, op maandagmiddag, tot de voorstelling af is. Dit jaar is die voorstelling: “Orpheus in de onderwereld” gebaseerd op het eeuwenoude Griekse verhaal over Orpheus en Eurydice. 

Een bijzonder treurig verhaal. Het gaat over de dood, en de koude tochtige Griekse onderwereld. Maar wij hebben er een moderne eigen draai aan gegeven. Het verhaal gaat nog steeds over doodgaan, maar is nu toch ook grappig. De personages en scenes zijn mede bedacht door de leerlingen van jaar 1, die veel creatieve inspraak hadden. We kunnen alvast een beetje vertellen wat je gaat meemaken als je komt kijken: Orpheus is een rockster. Zijn vriendin Eurydice gaat dood. Een groepje roddeljournalisten steelt dagelijks de show. Er komt goed nieuws, en soms ook slecht nieuws. Een beest met drie koppen doet een dutje, terwijl Orpheus als de eerste sterveling ooit zijn weg de onderwereld in sluipt. Als publiek maak je van begin tot einde de spannende reis mee die Orpheus onderneemt om zijn geliefde Eurydice terug te vinden. Maar,… gaat hem dat lukken? 

De voorstelling wordt gespeeld door: Daan, Derke, Eva, Jidske, Renske, Berrit, Bo, Fedde, Jente, Lewis, Maick, Max, Mette, Sebas, Suus, Thijn en Valentijn En de regie is in handen van Tamar Kocken. 

De voorstelling speelt 3 keer. 

  • 12 juni 16.15 – gesloten voorstelling voor aanstaande brugklassers van Beekvliet 
  • 13 juni 14.20 – gesloten voorstelling voor huidige brugklassers van Beekvliet 
  • 13 juni 16.00- voorstelling toegankelijk voor publiek. Kaartjes zijn ter plekke te koop en kosten €3,50 
    (reserveren noodzakelijk, zie link) 

Reserveer je plekje hier. Kom kijken en geniet van dit bijzondere verhaal!

Orpheus in de onderwereld