FIRST Global Challenge in Athene

Afgelopen week hebben twee leerlingen uit klas 6, Manuel en Gillian, Nederland vertegenwoordigd tijdens de prestigieuze FIRST Global Challenge in Athene.

De FIRST Global Challenge is een internationale competitie, die van een grotere schaal is dan de FIRST Tech Challenge (FTC) waaraan Beekvliet ook deelneemt, bracht teams van over de hele wereld samen. Manuel en Gillian uit klas 6 maakten deel uit van het nationale team van Nederland, samen met andere FTC-leden uit ons land.

Het Nederlandse team bestond uiteindelijk uit vijf leden en twee coaches, die gezamenlijk naar Athene afreisden om te strijden tegen meer dan 180 teams. Naast het bouwen van geavanceerde robots, draait FIRST om veel meer: strategisch inzicht, communicatie en respectvol samenwerken staan centraal. Het unieke aan de FIRST Global Challenge is dat elk land één team mag afvaardigen, wat het een bijzondere gelegenheid maakt om andere culturen en levenswijzen te leren kennen, terwijl iedereen samenwerkt naar een gemeenschappelijk doel.

Het harde werk van Team Netherlands werd beloond met een indrukwekkende 35ste plek in de eindrangschikking. Een resultaat waar we enorm trots op zijn!

Wat is de FIRST Global Challenge?

De FIRST Global Challenge is een internationale robotica-wedstrijd die jaarlijks wordt gehouden. Elk jaar vertegenwoordigt een team van elk land hun natie om met robots wereldwijde uitdagingen op te lossen. Naast de technische aspecten, legt de competitie sterk de nadruk op samenwerking, interculturele communicatie en het ontwikkelen van duurzame technologische oplossingen.